Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny - Electrolux EOF5C50BV - Instrukcja obsługi - Strona 58

Electrolux EOF5C50BV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 70
Ładowanie instrukcji

(stopień temperatury, czas gotowania itp.) dla

swoich naczyń, przepisów i ilości podczas

korzystania z tego urządzenia.

11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria

Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.

Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.

Blacha do pizzy

Forma do pieczenia

Kokilki

Forma do tarty

W ciemnym kolorze, mato‐

wa

średnica: 28 cm

W ciemnym kolorze, matowa

średnica: 26 cm

Ceramiczne

średnica: 8 cm,

wysokość: 5 cm

W ciemnym kolorze, mato‐

wa

średnica: 28 cm

11.3 Termoobieg wilgotny

Aby uzyskać najlepsze efekty, należy

przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.

(°C)

(min)

Słodkie bułki, 12 szt.

blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

180

2

35 - 40

Bułki, 9 szt.

blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

180

2

35 - 40

Pizza, mrożona, 0,35

kg

ruszt

220

2

35 - 40

Rolada szwajcarska

blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

170

2

30 - 40

Brownie

blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

180

2

30 - 40

Suflet, 6 szt.

ceramiczne kokilki na ruszcie 200

3

30 - 40

Biszkoptowy spód tarty forma do tarty na ruszcie

170

2

20 - 30

Biszkopt królowej Wik‐

torii

naczynie do pieczenia na

ruszcie

170

2

35 - 45

Gotowana ryba, 0,3 kg blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

180

3

35 - 45

Cała ryba, 0,2 kg

blacha do pieczenia ciasta lub

głęboka blacha

180

3

35 - 45

228 POLSKI

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)