Electrolux EOF5C50BV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
(stopień temperatury, czas gotowania itp.) dla
swoich naczyń, przepisów i ilości podczas
korzystania z tego urządzenia.
11.2 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria
Należy używać używać naczyń i pojemników w ciemnym kolorze o matowej powierzchni.
Pochłaniają one lepiej ciepło niż naczynia w jasnym kolorze o błyszczącej powierzchni.
Blacha do pizzy
Forma do pieczenia
Kokilki
Forma do tarty
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
W ciemnym kolorze, matowa
średnica: 26 cm
Ceramiczne
średnica: 8 cm,
wysokość: 5 cm
W ciemnym kolorze, mato‐
wa
średnica: 28 cm
11.3 Termoobieg wilgotny
Aby uzyskać najlepsze efekty, należy
przestrzegać zaleceń z poniższej tabeli.
(°C)
(min)
Słodkie bułki, 12 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 40
Bułki, 9 szt.
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
35 - 40
Pizza, mrożona, 0,35
kg
ruszt
220
2
35 - 40
Rolada szwajcarska
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
170
2
30 - 40
Brownie
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
2
30 - 40
Suflet, 6 szt.
ceramiczne kokilki na ruszcie 200
3
30 - 40
Biszkoptowy spód tarty forma do tarty na ruszcie
170
2
20 - 30
Biszkopt królowej Wik‐
torii
naczynie do pieczenia na
ruszcie
170
2
35 - 45
Gotowana ryba, 0,3 kg blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
35 - 45
Cała ryba, 0,2 kg
blacha do pieczenia ciasta lub
głęboka blacha
180
3
35 - 45
228 POLSKI
Spis treści
- 45 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 47 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 48 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 51 Mocowanie piekarnika do szafki
- 53 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE
- 56 KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 57 DODATKOWE FUNKCJE; Wentylator chłodzący; WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia
- 58 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- 59 Informacja dla instytucji wykonujących testy
- 60 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 61 Prowadnice blach / panele
- 64 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 65 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu
- 66 Oszczędzanie energii; Pieczenie z termoobiegiem; OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)