Electrolux EOF5C50BV Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Blacha do pieczenia ciasta / Głęboka blacha:
Wsunąć blachę między prowadnice blachy.
10. DODATKOWE FUNKCJE
10.1 Wentylator chłodzący
Podczas pracy urządzenia wentylator
chłodzący włącza się automatycznie, aby
utrzymać niską temperaturę powierzchni
urządzenia. Po wyłączeniu urządzenia
wentylator chłodzący może nadal pracować
do momentu ostygnięcia urządzenia.
10.2 Termostat bezpieczeństwa
Nieprawidłowe działanie piekarnika lub
uszkodzone podzespoły mogą spowodować
niebezpieczne przegrzanie urządzenia. Aby
temu zapobiec, piekarnik wyposażono
w termostat bezpieczeństwa, który w razie
potrzeby wyłącza zasilanie. Po obniżeniu
temperatury piekarnik automatycznie włączy
się ponownie.
11. WSKAZÓWKI I PORADY
Patrz rozdział dotyczący
bezpieczeństwa.
11.1 Zalecenia dotyczące pieczenia
Potrawy można umieszczać w piekarniku na
czterech poziomach.
Poziomy półek liczone są od dna piekarnika.
Ten piekarnik może piec inaczej, niż Twój
poprzedni piekarnik.
Pieczenie ciast
Nie otwierać drzwi piekarnika przed upływem
¾ ustawionego czasu pieczenia.
Korzystając jednocześnie z dwóch blach do
pieczenia należy pozostawić jeden pusty
poziom pomiędzy nimi.
Funkcja Pieczenie konwencjonalne w
domyślnej temperaturze jest idealna do
pieczenia chleba.
Gotowanie mięsa i ryb
Do pieczenia bardzo tłustych potraw należy
używać głębokiej blachy, aby zapobiec
powstawaniu trwałych plam w piekarniku.
Przed porcjowaniem pozostawić mięso na ok.
15 minut, aby sok nie wyciekał.
Aby zapobiec zbyt dużej ilości dymu w
piekarniku podczas pieczenia, należy wlać
nieco wody do głębokiej blachy do pieczenia.
Aby zapobiec powstawaniu dymu, należy za
każdym razem dodawać wodę po
wyschnięciu.
Czas pieczenia
Czas pieczenia zależy od rodzaju potrawy, jej
konsystencji i objętości.
Początkowo należy monitorować wydajność
pieczenia. Znajdź najlepsze ustawienia
POLSKI 227
Spis treści
- 45 MYŚLIMY O TOBIE; Witamy w świecie marki Electrolux; OBSŁUGA KLIENTA I SERWIS; Należy zawsze używać oryginalnych części zamiennych.; SPIS TREŚCI
- 47 Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 48 WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA; Podłączenie elektryczne
- 51 Mocowanie piekarnika do szafki
- 53 PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM; Przed pierwszym użyciem; CODZIENNE UŻYTKOWANIE
- 56 KORZYSTANIE Z AKCESORIÓW; Wkładanie akcesoriów
- 57 DODATKOWE FUNKCJE; Wentylator chłodzący; WSKAZÓWKI I PORADY; Zalecenia dotyczące pieczenia
- 58 Termoobieg wilgotny – zalecane akcesoria; Termoobieg wilgotny
- 59 Informacja dla instytucji wykonujących testy
- 60 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Uwagi dotyczące czyszczenia
- 61 Prowadnice blach / panele
- 64 Tylne oświetlenie; ROZWIĄZANIE PROBLEMÓW
- 65 EFEKTYWNOŚĆ ENERGETYCZNA; Informacje o produkcie i karta produktu
- 66 Oszczędzanie energii; Pieczenie z termoobiegiem; OCHRONA ŚRODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)