Bosch HBA74S421E - Instrukcja obsługi - Strona 20

Bosch HBA74S421E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 58
Ładowanie instrukcji

20

Tabele

W tabeli znajduj

ф

si

ę

optymalne funkcje grzewcze dla ka dego

rodzaju ciasta lub deseru. Temperatura i czas pieczenia zale

ф

od ilo ci i konsystencji ciasta. Z tego powodu, w tabelach
potraw podane s

ф

zawsze zakresy czasu. Nale y zawsze

zacz

фц

od najni szego zakresu. W ni szej temperaturze

powierzchnia ciasto przyrumienia si

ę

w sposób bardziej

równomierny. W razie konieczno ci, przy nast

ę

pnej okazji

b

ę

dzie mo na wyd u y

ц

czas.

Je li piekarnik zosta nagrzany przed wstawieniem potrawy,
nale y skróci

ц

podany czas o 5 lub 10 minut.

Dodatkowe informacje znajduj

ф

si

ę

w dodatku do tabel, pod

tytu

ł

em: Sugestie dotycz

ф

ce pieczenia.

Aby piec tylko jedno ciasto na jednym poziomie, umie ci

ц

form

ę

na emaliowanej blasze.

Je li pieczonych jest kilka ciast w tym samym czasie, mo na
umie ci

ц

formy na ruszcie obok siebie.

Ciasta w formach

Forma

Poziom Funkcja

grzewcza.

Temperatura
w °C

Czas
w minutach

Ciasta biszkoptowe, atwe

Forma okr

ф

g a z otworem/

forma prostok

ф

tna

2

<

160-180

60-75

3 formy prostok

ф

tne

3+1

<

140-160

70-90

Ciasto z masy ubijanej, wykwintne

Forma okr

ф

g a z otworem/

forma prostok

ф

tna

2

%

150-170

60-70

Spód tarty, ciasto biszkoptowe

Forma do tart

3

%

160-180

20-30

Wykwintne ciasto owocowe, ciasto biszkoptowe

Forma okr

ф

g a/tortownica 2

%

160-180

50-60

Spód biszkoptowy, z 2 jaj (podgrzewanie wst

ę

pne)

Forma do tart

2

%

150-170

20-30

Spód biszkoptowy, z 6 jaj (podgrzewanie wst

ę

pne)

Tortownica

2

%

150-170

40-50

Spód i brzeg z kruchego ciasta

Tortownica

1

%

180-200

25-35

Ciasto owocowe lub sernik, spód z kruchego ciasta* Tortownica

1

%

160-180

70-90

Quiche szwajcarska

Blacha do pizzy

1

%

220-240

35-45

Biszkopt w formie na babk

ę

Forma na babk

ę

2

%

150-170

60-70

Pizza, cienki spód z lekkim wierzchem (podgrzewa-
nie wst

ę

pne)

Blacha do pizzy

1

%

270

10-20

Ciasto na s ono*

Tortownica

1

%

170-190

45-55

* Pozostawi

ц

ciasto do ostygni

ę

cia na oko o 20 minut w zgaszonym i zamkni

ę

tym piekarniku.

Ciasta pieczone na blasze

Akcesoria kuchenne

Poziom Funkcja

grzewcza.

Temperatura
w °C

Czas
w minutach

Ciasto biszkoptowe z suchym wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

20-30

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

160-170

30-40

Ciasto biszkoptowe z soczystym (owoco-
wym) wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

140-160

40-50

Ciasto dro d owe z suchym wierzchem

Blacha uniwersalna

3

%

170-180

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

150-170

35-45

Ciasto dro d owe z soczystym (owoco-
wym) wierzchem

Blacha uniwersalna

3

%

160-180

40-50

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

150-160

50-60

Kruche ciasto z suchym wierzchem

Blacha uniwersalna

1

%

180-200

20-30

Kruche ciasto z soczystym (owocowym)
wierzchem

Blacha uniwersalna

2

%

160-180

60-70

Quiche szwajcarska

Blacha uniwersalna

1

%

210-230

40-50

Rolada (podgrzewanie wst

ę

pne)

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

15-20

Cha ka dro d owa z 500 g m

ф

ki

Blacha uniwersalna

2

%

170-190

25-35

Bu ka z 500 g m

ф

ki

Blacha uniwersalna

3

%

160-180

60-70

Bu ka z 1 kg m

ф

ki

Blacha uniwersalna

3

%

150-170

90-100

Ciasto francuskie, s odkie

Blacha uniwersalna

2

%

190-210

55-65

Pizza

Blacha uniwersalna

2

%

200-220

25-35

Blacha uniwersalna + blacha do
pieczenia

3+1

<

180-200

40-50

Tarte flambée (podgrzewanie wst

ę

pne)

Blacha uniwersalna

2

%

270

15-20

Pierogi tureckie börek

Blacha uniwersalna

2

%

190-200

40-55

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)