Bosch HBA74R251E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
18
Tabela
Poni
ż
sza tabela pokazuje wybór da
ń
najodpowiedniejszych do
wykorzystania funkcji oszcz
ę
dzania energii. W tabeli podano
regulacje temperatury, akcesoria i poziom ustawienia, które s
ą
najw
ł
a
ś
ciwsze dla ka
ż
dego dania.
Temperatura i czas trwania gotowania mog
ą
zmienia
ć
si
ę
,
zale
ż
nie od temperatury ilo
ś
ci, stanu i jako
ś
ci potraw. Z tego
powodu warto
ś
ci w tabeli s
ą
podawane w postaci przybli
ż
onych
zakresów. Zaleca si
ę
, aby zacz
ąć
od najni
ż
szej warto
ś
ci.
Ustawiaj
ą
c ni
ż
sz
ą
temperatur
ę
, uzyskuje si
ę
bardziej jednolite
przyrumienienie zapiekanki. Je
ś
li nie uzyska si
ę
oczekiwanego
rezultatu, nast
ę
pnym razem nale
ż
y ustawi
ć
wy
ż
szy poziom
temperatury.
Funkcja grzewcza =
’
Nadmuch gor
ą
cego powietrza Eco
Akcesorium kuchenne
Poziom
Temperatura
w °C
Czas pieczenia
w minutach
Ciasta i ciastka
Ciasto biszkoptowe,
ł
atwe
ruszt + forma prostok
ą
tna
2
170-180
55-65
Biszkopt na ma
ś
le
ruszt + forma prostok
ą
tna
2
150-160
75-85
Spód do ciasta
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
180-200
30-45
Tarta owocowa, (np. czere
ś
niowe)
tortownica metalowa, Ø 26 cm
2
160-180
50-60
Placek dro
ż
d
ż
owy
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
160-170
30-40
Biszkopt marmurkowy
ruszt + forma prostok
ą
tna
2
160-170
100-110
Biszkopt sabaudzki
ruszt + forma
2
150-160
85-95
Biszkopt na wodzie
ruszt + ciemna forma emaliowana 2
165-175
35-45
Tradycyjny biszkopt hiszpa
ń
ski z 3 jaj
ruszt + ciemna forma emaliowana 1
160-170
45-55
Jab
ł
ecznik
g
łę
boka blacha uniwersalna
3
170-180
65-75
Ciasteczka i herbatniki
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
130-140
20-30
Trójk
ą
ty orzechowe
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
185-195
35-45
Pó
ł
ksi
ęż
yce ma
ś
lane (12 sztuk)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
170-180
20-25
Rolada
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
160-170
15-20
Magdalenki
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
150-160
30-40
Tarta jab
ł
kowa, forma okr
ą
g
ł
a
forma metalowa, Ø 31 cm
3
230-250
30-40
Quiche
forma metalowa, Ø 31 cm
3
200-220
55-65
Biszkopt francuski z owocami
forma prostok
ą
tna
2
180-200
50-60
Ciastka z ciasta francuskiego z morelami
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
190-200
30-40
Ciastka z kawa
ł
kami czekolady
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
140-150
35-45
Herbatniki ma
ś
lane
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
140-150
30-45
Ciastka z nadzieniem kremowym
g
łę
boka blacha uniwersalna
3
210-220
40-50
Ś
widerki z ciasta francuskiego
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
210-230
35-45
Chleb (1 kg)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
200-210
55-65
Mi
ę
sa
Piecze
ń
ciel
ę
ca (1,5 kg karkówki ciel
ę
cej)
ruszt + zamkni
ę
te naczynie
2
200-210
110-120
Piecze
ń
wieprzowa (1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
180-190
110-120
Pol
ę
dwica ciel
ę
ca / roastbeef, lekko wysma
ż
ony
(1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
240-250
35-45
Pol
ę
dwica ciel
ę
ca / roastbeef,
ś
rednio wysma
ż
ony
(1 kg)
ruszt + otwarte naczynie
2
250-260
45-55
Ryby
Pieczona dorada / labraks (2 sztuki po 350 g
ka
ż
da)
g
łę
boka blacha uniwersalna
2
180-190
30-40
Dorada w soli (2 sztuki po 450 g ka
ż
da)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
180-190
40-50
Morszczuk (1 sztuka o wadze 1 kg)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
2
180-190
50-60
Pstr
ą
g (2 sztuki po 300 g ka
ż
da)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
2
180-190
25-35
Ż
abnica (2 sztuki po 400 g ka
ż
da)
p
ł
ytka blacha do pieczenia
2
180-190
30-40
Dania wst
ę
pnie ugotowane mro
ż
one
Pizza mro
ż
ona na cienkim cie
ś
cie
ruszt
2
210-220
15-20
Pizza mro
ż
ona na grubym cie
ś
cie
ruszt
2
180-190
25-35
Frytki pieczone w piekarniku
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
210-220
20-30
Skrzyde
ł
ka z kurczaka
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
200-210
15-25
Paluszki rybne
p
ł
ytka blacha do pieczenia
3
210-220
20-30
Spis treści
- 2 Produktinfo
- 4 ąć; Niebezpiecze; Powa; Przyczyny uszkodze
- 5 Panel sterowania; AA
- 7 wk
- 8 Programowanie godziny; Programowanie piekarnika; Funkcja grzewcza i temperatura; Szybkie podgrzewanie
- 9 Programowanie funkcji regulacji czasu; Minutnik
- 11 Funkcja automatycznego wy; Funkcja samooczyszczania; Wa
- 12 Przed samooczyszczaniem; Regulacja
- 16 Tabela usterek; Wymiana lampki w piekarniku
- 19 Przetestowane w naszym studiu gotowania; Ciasta i wypieki
- 28 Akrylamid w produktach spo
- 29 Potrawy testowe; Pieczenie; enie na grillu
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)