Bosch HBA23S253E - Instrukcja obsługi - Strona 18

Bosch HBA23S253E Piekarnik – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 26
Ładowanie instrukcji

40

Drób

Wagi podane w tabeli odnosz

ą

si

ę

do drobiu gotowego do

upieczenia, bez farszu.
Umie

ś

ci

ć

ca

ł

e sztuki drobiu na ruszcie, na pocz

ą

tku piersi

ą

w

ł

. Po up

ł

ywie

Z

szacowanego czasu, obróci

ć

.

Obróci

ć

pieczone kawa

ł

ki, udziec lub pier

ś

indyka po up

ł

ywie

po

ł

owy czasu pieczenia. Obróci

ć

kawa

ł

ki ryby po up

ł

ywie

Z

czasu.
Je

ś

li piecze si

ę

kaczk

ę

lub g

ęś

, nak

ł

u

ć

skór

ę

pod skrzyd

ł

ami,

aby wyciek

ł

t

ł

uszcz.

Drób

ł

adnie si

ę

przyrumieni i stanie chrupki, gdy mniej wi

ę

cej

pod koniec pieczenia zostaje nasmarowany mas

ł

em, wod

ą

z

sol

ą

lub sokiem z pomara

ń

czy.

Je

ż

eli piecze si

ę

na grillu, k

ł

ad

ą

c bezpo

ś

rednio na ruszcie,

nale

ż

y umie

ś

ci

ć

blach

ę

emaliowan

ą

na poziomie 1.

Pol

ę

dwica wo

ł

owa

1,0 kg

otwarte

2

%

210-230

70

1,5 kg

2

%

200-220

80

2,0 kg

2

%

190-210

90

Roastbeef, ma

ł

o wysma

ż

ony

1,0 kg

otwarte

1

7

210-230

40

Befsztyki, dobrze wysma

ż

one*

Ruszt

5

(

3

20

Befsztyki, ma

ł

o wysma

ż

one*

5

(

3

15

Mi

ę

so wieprzowe bez warstwy s

ł

o-

niny (np. podgardle)

1,0 kg

otwarte

1

7

190-210

100

1,5 kg

1

7

180-200

140

2,0 kg

1

7

170-190

160

Mi

ę

so wieprzowe z warstw

ą

s

ł

oniny

(np.

ł

opatka, golonka)

1,0 kg

otwarte

1

7

180-200

120

1,5 kg

1

7

170-190

150

2,0 kg

1

7

160-180

180

Ż

eberka wieprzowe w

ę

dzone, z

ko

ść

mi

1,0 kg

zamkni

ę

te

2

%

210-230

70

Piecze

ń

z mielonego mi

ę

sa

z 750 g mi

ę

sa otwarte

1

7

170-190

70

Kie

ł

baski

ok. 750 g

Ruszt

4

(

3

15

Piecze

ń

ciel

ę

ca

1,0 kg

otwarte

2

%

190-210

100

2,0 kg

2

%

170-190

120

Udziec jagni

ę

cy bez ko

ś

ci

1,5 kg

otwarte

1

7

150-170

110

Mi

ę

so

Waga

Naczynie

Poziom

Funkcja

grzewcza

Temperatura w °C,

poziom pracy grilla

Czas piecze-

nia w minutach

* Podgrzewanie wst

ę

pne piekarnika przez 5 minut.

Drób

Waga

Naczynie Poziom

Funkcja

grzewcza

Temperatura

w °C

Czas pieczenia

w minutach

Po

ł

ówki kurczaka, od 1 do 4 cz

ęś

ci ka

ż

da cz

ęść

o wadze

400 g

Ruszt

2

7

200-220

40-50

Kurczak podzielony

ka

ż

da cz

ęść

o wadze

250 g

Ruszt

2

7

200-220

30-40

Kurczak w ca

ł

o

ś

ci, 1 do 4 sztuk

ka

ż

da sztuka o wadze

1,0 kg

Ruszt

2

7

190-210

50-80

Kaczka

1,7 kg

Ruszt

2

7

180-200

90-100

G

ęś

3,0 kg

Ruszt

2

7

170-190

110-130

M

ł

ody indyk

3,0 kg

Ruszt

2

7

180-200

80-100

2 uda indycze

ka

ż

da cz

ęść

o wadze

800 g

Ruszt

2

7

190-210

90-110

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)