pomarańczy, ananasów i surowych buraków.; Maszynka do mięsa; Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm. - Philips HR7766 - Instrukcja obsługi - Strona 15

Robot kuchenny Philips HR7766 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 7 – Wprowadzenie; Polski
- Strona 8 – Ważne
- Strona 10 – można się nimi łatwo skaleczyć.; uwaga; przegrzania, automatycznie odcina zasilanie.; Wbudowana blokada bezpieczeństwa; odpowiednią częścią poniżej.
- Strona 11 – otwór na produkty i popychacz; składników z pojemnika.; Część tnąca; temu cebula nie zostanie posiekana zbyt drobno.; tarcze
- Strona 13 – Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na uchwyt dzbanka blendera.; Wskazówki
- Strona 14 – pokr ywka powinna być zawsze zamknięta.; sokowirówka; Sprawdź, czy pokrywka jest prawidłowo zablokowana.
- Strona 15 – pomarańczy, ananasów i surowych buraków.; Maszynka do mięsa; Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm.
- Strona 16 – Robienie kiełbas; Wymontuj tarczę mielącą i element tnący.; - Jeśli osłonka przyklei się do nasadki masarskiej, zwilż ją wodą.; szybkie mycie dzbanka blendera; Zamknij pokrywkę i umieść w niej zatyczkę.
- Strona 17 – Zdejmij dzbanek blendera i wypłucz go czystą wodą.; trzepaczka; Zawsze po użyciu natychmiast wyczyść końcówkę do ubijania piany.; składanie końcówki do ubijania piany; Umieść końcówkę do ubijania piany w obudowie przekładni.; Regulowana tarcza krojąca; Zdejmij z tarczy wkładkę do krojenia.; Części maszynki do mięsa nie wolno myć w zmywarce!; Przechowywanie; nieużywanych akcesoriów.
- Strona 18 – piany na uchwyt na akcesoria.; ochrona środowiska
- Strona 19 – Przepisy
Gdy urządzenie jest włączone, nigdy nie wpychaj produktów do otworu na produkty palcami lub
przy użyciu innych przedmiotów (np. łopatki). W tym celu używaj wyłącznie popychacza.
9
Po zakończeniu przetwarzania składników ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.
Wskazówki
- W przypadku całkowitego zapełnienia pojemnika na miąższ wyłącz urządzenie i zaczekaj, aż sitko
przestanie się obracać. Zwolnij zacisk i zdejmij pokr ywkę. Wyjmij sitko. Zdejmij pojemnik na
miąższ z części silnikowej i opróżnij go. Oczyść sitko. Złóż sokowirówkę i ponownie włącz
urządzenie.
- Nie musisz obierać owoców i warzyw o cienkich skórkach. Usuwaj tylko niejadalne skórki, np. z
pomarańczy, ananasów i surowych buraków.
- Zawsze używaj świeżych owoców i warzyw. Zawierają one więcej soku.
- W sokowirówce można także wyciskać sok z liści i głąbów (np. sałaty).
- Usuwaj pestki z owoców o dużych pestkach, takich jak wiśnie, śliwki, brzoskwinie czy morele.
- Sok jabłkowy szybko zmienia kolor na brązowy. Możesz spowolnić ten proces, dodając do niego
kilka kropel soku z cytr yny.
- Miąższ z marchewek, buraków, kapusty lub szpinaku może posłużyć jako baza do zup i sosów.
Ugotuj miąższ z przyprawami, a następnie zetrzyj go na puree w blenderze. Z miąższu
pomidorów możesz uzyskać przecier pomidorowy.
- Twarde owoce zawierające dużo skrobi, takie jak banany, papaja, awokado, figi czy mango, nie są
odpowiednie do przetwarzania w sokowirówce. Do przetwarzania tego typu owoców używaj
blendera.
- Sokowirówka nie nadaje się do wyciskania soku z owoców i warzyw, które są bardzo twarde i/
lub włókniste (np. z trzciny cukrowej).
Maszynka do mięsa
Za pomocą maszynki do mięsa można mielić mięso oraz robić kiełbasy.
1
Zamocuj nakładkę na części silnikowej (rys. 32).
2
Umieść przekładnię na części silnikowej (1) i obróć w prawo, aby ją zamocować (2) (usłyszysz
„kliknięcie”) (rys. 33).
3
Umieść moduł tnący na obudowie przekładni (1) i obróć w lewo, aby go zamocować
(2) (rys. 34).
4
Wsuń wał ślimakowy w moduł tnący (rys. 35).
5
Umieść element tnący na wale ślimakowym. Ostrza powinny być skierowane na
zewnątrz (rys. 36).
6
Załóż na wał ślimakowy tarczę średnio lub grubo mielącą (w zależności od wymaganej
konsystencji) (rys. 37).
Sprawdź, czy otwor y w tarczy mielącej dopasowały się do występów modułu tnącego.
7
Umieść pierścień mocujący na module tnącym (1) i obróć w prawo, aby go zamocować
(2) (rys. 38).
8
Umieść tackę na pionowej części modułu tnącego (rys. 39).
Mielenie mięsa
1
Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm.
2
Używaj chudego mięsa. W miarę możliwości usuń wszystkie kości, kawałki chrząstek i ścięgna.
Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
3
Wybierz prędkość 1, aby włączyć urządzenie.
Polski
142
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
134 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/ welcome. opis ogólny (rys. 1) a Część silnikowa B Uchwyt na przewód C Pokrętło regulacyjne - PULSE =...
ak Nakrętka al Tarcza średnio mieląca, otwor y o średnicy 4 mm aM Tarcza grubo mieląca, otwor y o średnicy 8 mm an Separator ao Nasadka masarska aP Popychacz aQ Szuflada Ważne Przed pierwszym użyciem urządzenia zapoznaj się dokładnie z jego instrukcją obsługi i zachowaj ją na wypadek konieczności...
- Podczas obsługi lub czyszczenia nie dotykaj ostrzy elementu tnącego. Są one bardzo ostre i można się nimi łatwo skaleczyć. uwaga - Nigdy nie używaj elementu tnącego maszynki do mięsa w połączeniu z separatorem i nasadką masarską. Pola elektromagnetyczne (EMF) Niniejsze urządzenie firmy Philips spe...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727