otwór na produkty i popychacz; składników z pojemnika.; Część tnąca; temu cebula nie zostanie posiekana zbyt drobno.; tarcze - Philips HR7766 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Robot kuchenny Philips HR7766 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 7 – Wprowadzenie; Polski
- Strona 8 – Ważne
- Strona 10 – można się nimi łatwo skaleczyć.; uwaga; przegrzania, automatycznie odcina zasilanie.; Wbudowana blokada bezpieczeństwa; odpowiednią częścią poniżej.
- Strona 11 – otwór na produkty i popychacz; składników z pojemnika.; Część tnąca; temu cebula nie zostanie posiekana zbyt drobno.; tarcze
- Strona 13 – Nie wywieraj zbyt dużego nacisku na uchwyt dzbanka blendera.; Wskazówki
- Strona 14 – pokr ywka powinna być zawsze zamknięta.; sokowirówka; Sprawdź, czy pokrywka jest prawidłowo zablokowana.
- Strona 15 – pomarańczy, ananasów i surowych buraków.; Maszynka do mięsa; Potnij mięso na paski o długości 10 cm i grubości 2 cm.
- Strona 16 – Robienie kiełbas; Wymontuj tarczę mielącą i element tnący.; - Jeśli osłonka przyklei się do nasadki masarskiej, zwilż ją wodą.; szybkie mycie dzbanka blendera; Zamknij pokrywkę i umieść w niej zatyczkę.
- Strona 17 – Zdejmij dzbanek blendera i wypłucz go czystą wodą.; trzepaczka; Zawsze po użyciu natychmiast wyczyść końcówkę do ubijania piany.; składanie końcówki do ubijania piany; Umieść końcówkę do ubijania piany w obudowie przekładni.; Regulowana tarcza krojąca; Zdejmij z tarczy wkładkę do krojenia.; Części maszynki do mięsa nie wolno myć w zmywarce!; Przechowywanie; nieużywanych akcesoriów.
- Strona 18 – piany na uchwyt na akcesoria.; ochrona środowiska
- Strona 19 – Przepisy
6
W przypadku korzystania jednej z tarcz dodawaj produkty przez otwór na produkty i
popychaj je za pomocą popychacza.
7
Aby włączyć urządzenie, obróć pokrętło sterujące do położenia 1 lub 2. (rys. 5)
Jeśli chcesz poddać składniki bardzo krótkiej obróbce, obróć pokrętło sterujące do położenia PULSE
(raz lub kilkakrotnie).
8
Po zakończeniu przetwarzania składników obróć pokrętło sterujące do położenia O w celu
wyłączenia urządzenia.
otwór na produkty i popychacz
- Otwór na produkty służy do dodawania płynnych i stałych składników. (r ys. 6)
- Popychacz służy do wpychania składników stałych do otworu na produkty. (r ys. 7)
Popychaczem można także zamknąć otwór na produkty, co pozwala zapobiec wydostawaniu się
składników z pojemnika.
Część tnąca
Część tnąca służy do siekania, mieszania, miksowania i przygotowywania puree ze składników.
1
Zdejmij z ostrza osłonę zabezpieczającą (rys. 8).
Ostrza elementu tnącego są bardzo ostre. Nie dotykaj ich.
2
Umieść część tnącą w uchwycie na akcesoria, a następnie umieść uchwyt w
pojemniku (rys. 9).
3
Włóż składniki do pojemnika. Duże kawałki pokrój na mniejsze o wymiarach ok. 3 x 3 x 3 cm.
Załóż pokrywkę na pojemnik.
4
Umieść popychacz w otworze na produkty.
5
Ustaw pokrętło sterujące w położeniu 2, aby włączyć urządzenie.
- Aby zakończyć przetwarzanie składników, ustaw pokrętło sterujące w położeniu O.
- Jeśli chcesz poddać składniki krótkiej obróbce, obróć pokrętło sterujące do położenia PULSE
(raz lub kilkakrotnie).
Wskazówki
- Gdy rozdrabniasz cebulę, obróć kilkakrotnie pokrętło sterujące do położenia PULSE – dzięki
temu cebula nie zostanie posiekana zbyt drobno.
- Nie należy rozdrabniać czekolady lub twardego sera zbyt długo. Może to spowodować zbytnie
nagrzanie się tych produktów i ich roztopienie lub zbijanie się w grudki.
- Nie używaj ostrza do rozdrabniania bardzo twardych składników, takich jak ziarna kawy, kurkuma,
gałka muszkatołowa czy kostki lodu, ponieważ może to doprowadzić do jego stępienia.
- Standardowy czas dla wszystkich zadań rozdrabniania wynosi 30–60 sekund.
- Jeśli składniki przywierają do ostrza lub do ścianek pojemnika, wyłącz urządzenie i wyjmij wtyczkę
z gniazdka elektr ycznego, a następnie za pomocą łopatki usuń składniki z ostrza lub ze ścianek.
tarcze
Nigdy nie używaj tarcz do przetwarzania bardzo twardych składników, takich jak kostki lodu.
Krawędzie tnące tarcz są bardzo ostre. Nie dotykaj ich.
1
Umieść uchwyt na akcesoria w pojemniku (rys. 10).
2
Nałóż żądaną tarczę na górną część uchwytu (rys. 11).
3
Załóż pokrywkę na pojemnik.
4
Włóż składniki do otworu na produkty.
Polski
138
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
134 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/ welcome. opis ogólny (rys. 1) a Część silnikowa B Uchwyt na przewód C Pokrętło regulacyjne - PULSE =...
ak Nakrętka al Tarcza średnio mieląca, otwor y o średnicy 4 mm aM Tarcza grubo mieląca, otwor y o średnicy 8 mm an Separator ao Nasadka masarska aP Popychacz aQ Szuflada Ważne Przed pierwszym użyciem urządzenia zapoznaj się dokładnie z jego instrukcją obsługi i zachowaj ją na wypadek konieczności...
- Podczas obsługi lub czyszczenia nie dotykaj ostrzy elementu tnącego. Są one bardzo ostre i można się nimi łatwo skaleczyć. uwaga - Nigdy nie używaj elementu tnącego maszynki do mięsa w połączeniu z separatorem i nasadką masarską. Pola elektromagnetyczne (EMF) Niniejsze urządzenie firmy Philips spe...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727