Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160 - Philips HR7752 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Philips HR7752
Strona 1
1 Strona 1
2 Strona 2
3 Strona 3
4 Strona 4
5 Strona 5
6 Strona 6
7 Strona 7
8 Strona 8
9 Strona 9
10 Strona 10
11 Strona 11
12 Strona 12
13 Strona 13
14 Strona 14
15 Strona 15
16 Strona 16
17 Strona 17
18 Strona 18
19 Strona 19
20 Strona 20
21 Strona 21
22 Strona 22
Strona: / 22

Spis treści:

  • Strona 6 – P O L S K I; Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Części i akcesoria
  • Strona 7 – Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
  • Strona 8 – Użycie urządzenia; Miska malaksera; Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.
  • Strona 9 – - Urządzenie będzie działało aż do momentu; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki; Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!
  • Strona 10 – tabeli. Nie należy ubijać śmietany zbyt długo.; Mieszak
  • Strona 11 – Do silnika dołącz przekładnię.; Mielenie mięsa; Nigdy nie używaj zamrożonego mięsa!
  • Strona 12 – Robienie kiełbas; Wyjmij tarczę ścierającą.
  • Strona 13 – Wyjmij popychacz i tacę.; Gwarancja i serwis
  • Strona 14 – Co robić w razie problemów
  • Strona 17 – Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
  • Strona 18 – mąki; Gulasz po węgiersku
  • Strona 19 – Nagrzej piekarnik do 200; Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
  • Strona 21 – Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
Ładowanie instrukcji

3 5

P O L S K I

3 5

Nadzienie:
- 250 g posiekanych orzechów laskowych
- 100 g cukru
- 2 torebki cukru waniliowego
- 125 ml śmietany

B

Nagrzej piekarnik do 200

c

C . Mleko, drożdże i

cukier mieszaj w misce przez 15 sekund,
wykorzystując końcówkę do wyrabiania ciasta.
Dodaj mąkę, sól, masło i jajko. Wyrabiaj ciasto
przez 2 minuty. Przełóż ciasto do innej miski,
przykr yj wilgotną ścierką i postaw na 20 minut w
ciepłym miejscu, by wyrosło.

B

Posiekaj orzechy laskowe, używając metalowego
ostrza. Wymieszaj składniki na nadzienie.
Rozwałkuj ciasto w prostokątny kształt. Nałóż
masę z orzechów laskowych, a następnie zroluj.
Włóż do wysmarowanej masłem formy do
pieczenia. Odstaw, by ciasto porosło jeszcze
20 minut. Górną część posmaruj żółtkiem, a
następnie wsuń blachę na ruszt umieszczony
pośrodku piekarnika. Piecz 25 - 30 minut w
temperaturze 200

c

C .

Ciasto czekoladowe

Składniki:
- 140 g miękkiego masła
- 110 g cukru lukrowego
- 140 g czekolady
- białko z 6 jajek
- 6 żółtek
- 110 g cukru pudru
- 140 g mąki pszennej

Nadzienie:
- 200 g dżemu morelowego

Polewa:
- 125 ml wody
- 300 g cukru
- 250 g utar tej czekolady
- ewentualnie bita śmietana

B

Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160

c

C .

Wymieszaj masło z cukrem glazurowym,
wykorzystując metalowe ostrze. Rozpuść i dodaj
czekoladę. Następnie dodaj żółtka - jedno po
drugim - i mieszaj do momentu, aż masa będzie
miała kremową konsystencję. Metalowym ostrzem
ubij na sztywno białka z cukrem pudrem. Do masy
dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
Łopatką wmieszaj mąkę. Przełóż ciasto do
natłuszczonej blachy do pieczenia. Piecz przez
godzinę w temperaturze 160

c

C . Przez pierwsze

15 minut drzwiczki piekarnika powinny być nieco
uchylone.

B

Pozwól ciastu nieco ostygnąć na blasze do
pieczenia (24 cm), a następnie przewróć je na
drucianą kratkę do dalszego wystudzenia. Przekrój
ciasto w poziomie na połowę, na jedną część
nałóż dżem morelowy, a następnie złącz
ponownie obydwie połowy. Resztę dżemu rozgrzej,
a gdy stanie się płynny, polej nim całe ciasto.
Przygotuj glazurę. Zagotuj wodę, dodaj cukier i
czekoladę i gotuj na małym ogniu. Ciągle mieszaj,
aż masa będzie na tyle gładka, że da się
rozsmarować na cieście. Nałóż polewę na ciasto i
poczekaj do wystygnięcia. Podawaj z odrobiną bitej
śmietany.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - P O L S K I; Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.; Części i akcesoria

P O L S K I 2 2 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Jeśli urządzenie nagle się zatrzyma: 1 Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. 2 Przestaw pokrętło na pozycję 0...

Strona 7 - Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.

P O L S K I 2 3 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...

Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera; Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.

P O L S K I 2 4 ◗ Czas stosowania poszczególnych funkcjiznajdziesz w tabelach w dalszej częścininiejszszej instrukcji obsługi. ◗ Natychmiast po zakończeniu pracy wyłączurządzenie z gniazdka ściennego. Użycie urządzenia Miska malaksera C 1 Zamontuj miskę na malakserze,przekręcając uchwyt w kierunkuws...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips