mąki; Gulasz po węgiersku - Philips HR7750 - Instrukcja obsługi - Strona 19

Philips HR7750

Robot kuchenny Philips HR7750 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

P O L S K I

3 6

- sól, pieprz, w zależności od potrzeb 1-2 lyżki

mąki

B

Wrzuć wszystkie składniki do miski i wyrabiaj do
chwili, gdy osiągną kosystencję ciasta. Pozostaw je
na pół godziny do wyrośnięcia.

B

Potnij pora za pomocą nakładki tnącej na plastr y.
Do rondla wlej nieco oleju i przez kilka minut
podsmażaj posiekanego pora. Resztę składników
wrzuć do blendera i miksuj, aż składniki będą
miały kremową konsystencję. Dla zagęszczenia
dodaj 1-2 łyżki stołowe mąki.

B

Posmaruj tłuszczem br ytfannę do pieczenia o
średnicy 24 cm, a następnie na spodzie i
ściankach rozprowadź równomiernie ciasto. Nałóż
farsz na ciasto, dorzucając pozostałe składniki.
Piecz w rozgrzanym piekarniku około 40 minut w
temperaturze 180

c

c. Może być podawane na

zimno lub gorąco.

Gulasz po węgiersku

Składniki:
- 1 łyżka oleju
- 1 średnia cebula
- 1 łyżeczka papr yki
- 400 g wołowiny lub wieprzowiny
- 1 zielona papr yka
- 1 pomidor
- sól
- 200 g marchwi
- 300 g ziemniaków
- kminek

B

Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.
Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malaksera
przy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę i
pokrój ją w pierścienie, używając nakładki tnącej
na plastr y. Obierz pomidora, wykrój pestki i pokrój
w cienkie paseczki. Podsmaż na oleju posiekaną
cebulę, aż będzie miękka. Zdejmij z ognia i posyp
papr yką w proszku, dodaj mięso i ciągle mieszając
smaż przez kilka minut na dużym ogniu. Dodaj
pokrojoną papr ykę, pomidora i sól do smaku,
przykr yj rondel i duś we własnym sosie na średnim
ogniu aż do miękkości.

B

Tymczasem obierz marchew i pokrój ją za
pomocą nasadki tnącej na plastr y, obierz także
ziemniaki i pokrój je w kostkę. Dodaj je do mięsa i
wlej tyle zimnej wody, ile chcesz uzyskać zupy
(około 1,2 litra). Dopraw kminkiem i - dodając soli,
jeśli to konieczne - duś do chwili, aż wszystko
będzie miękkie jak masło.

B

Podawaj na gorąco. Możesz przystroić krążkami
papr yki, a na oddzielnym talerzu podawać ostrą
czerwoną papr ykę.

Tarta truskawkowa

Składniki:
- 100 g margar yny
- 100 g cukru
- 3 żółtka
- 240 g mąki
- 100 g wiórków kokosowych

Nadzienie:
- 80 g cukru
- 2 łyżeczki soku z cytr yny

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.

P O L S K I 2 3 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Regulator obrotów P = praca pulsacyjna0 = wyłączone1 = najniższe obroty2 = najwyższe obroty C) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) D) Miska malakseraE) Uchwyt na akcesoriaF) BlenderG) Pokr ywka blenderaH) Bolec...

Strona 7 - Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.

P O L S K I 2 4 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...

Strona 8 - Użycie urządzenia; Miska malaksera

P O L S K I 2 5 ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżącą wodą. Do czyszczeniaczęści silnikowej używaj wyłącznie wilgotnejściereczki. ◗ Przed każdym użyciem zdejmuj z ostrzaosłonkę zabezpieczającą. ◗ Odczekaj, aż gorące składniki ostygną, zani...

Inne modele roboty kuchenne Philips

Wszystkie roboty kuchenne Philips