Ilości produktów i czas obróbki - Philips HR7750 - Instrukcja obsługi - Strona 15

Robot kuchenny Philips HR7750 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 6 – P O L S K I; Części i akcesoria; było używać miski malaksera); Wstęp; Wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego.
- Strona 7 – Ważne; Zachowaj tę instrukcję na przyszłość.
- Strona 8 – Użycie urządzenia; Miska malaksera
- Strona 9 – Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady; Zdejmij pokrywkę z miski.; Wkładki
- Strona 10 – Krawędzie tnące są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Mieszak
- Strona 11 – naleśniki lub majonezu.; Jeśli składniki przykleją się do ścianek blendera:
- Strona 12 – Na sitko wciśnij lekko stożek.; Tarcza emulgująca
- Strona 14 – Odłącz blender i wypłucz czystą wodą.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów; Akcesoria i proces obróbki
- Strona 15 – Ilości produktów i czas obróbki
- Strona 18 – Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
- Strona 19 – mąki; Gulasz po węgiersku
- Strona 20 – Rozgrzej piekarnik do 180; Koktajl mleczny ze świeżych owoców; Nagrzej piekarnik do 200
- Strona 21 – Ciasto czekoladowe; Rozgrzej piekarnik do temperatur y 160
- Strona 22 – Placki warzywno-ziemniaczane
- Strona 23 – otrąb
P O L S K I
3 2
Zastosowanie
Sałatki, surówki
Sałatki, surówki
Naleśniki,
gofr y
Potrawy
obtaczane
bułką tar tą,
zapiekanki
Deser y,
polewy
Postępowanie
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Potnij warzywa na kawałki,
które mieszczą się do leja.
Wypełnij nimi cały lej i tnij
warzywa, delikatnie popychając
je popychaczem.
Najpierw wlej mleko do
blendera, następnie dodaj
suche składniki. Miksuj składniki
przez około 1 minutę. W razie
potrzeby powtórz czynność
dwukrotnie. Potem przez kilka
minut pozwól urządzeniu
ostygnąć do temperatur y
otoczenia.
Użyj suchego, chrupiącego
pieczywa.
Aby uzyskać lekki krem, użyj
miękkiego masła
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
P
/ 2
j
/ 2
D
/ 2
P
/ 2
D
/ 2
Maksy
malna
ilość
500g
500g
750
ml
mleka
100g
300g
Składniki i
rezultaty
obróbki
Jabłka,
marchew, seler
- ścieranie
Jabłka,
marchew, seler
- cięcie na
plastr y
Rzadkie ciasto
(na naleśniki) -
ubijanie
Bułka tar ta -
rozdrabnianie
Krem maślany
(creme au
beurre) -
ubijanie
Ilości produktów i czas obróbki
Zastosowanie
Przystrajanie
dań, zupy, sosy,
zapiekanki
Sosy, pizza,
zapiekanki,
fondue
Przystrajanie
dań, sosy,
wypieki,
puddingi, musy.
Puree, zupy
Potrawy dla
dzieci i
niemowląt.
Sałatki,
przystrajanie
dań
Chleb
Postępowanie
Użyj sera bez skórki i potnij go
na kawałki o wielkości ok. 3cm
x 3cm.
Potnij ser na kawałki, które
zmieszczą się do leja
wsypowego. Przyciśnij
delikatnie popychaczem.
Użyj twardej czekolady bez
dodatków. Połam czekoladę na
dwucentymetrowe kawałki.
Użyj gotowanego groszku lub
fasoli. W razie potrzeby, dodaj
nieco płynu, aby poprawić
konsystencję masy.
Aby uzyskać gęste puree dodaj
niewielką ilość płynu. Aby
uzyskać delikatne puree,
dodawaj płynu, aż masa będzie
zupełnie gładka.
Włóż ogórek do leja
wsypowego i delikatnie
przyciśnij.
Wymieszaj ciepłą wodę z
drożdżami i cukrem. Dodaj
mąkę, olej i sól. Wyrabiaj ciasto
przez ok. 90 sekund. Odstaw
do wyrośnięcia na 30 minut.
Akces
oria /
prędk
ość
obrot
ów
P
/ 2
j
/ 2
P
/ 2
P
/ 2
P
/ 2
g
/ 1
{
/ 2
Maksy
malna
ilość
200g
200g
200g
250g
500g
2
ogórki
500 g
mąki
Składniki i
rezultaty
obróbki
Ser
(parmezan) -
rozdrabnianie
Ser (gouda) -
ścieranie
Czekolada -
rozdrabnianie
Gotowany
groszek, fasola
- ucieranie
Gotowane
warzywa i
mięso -
ucieranie
Ogórek-
krojenie w
plastr y
Ciasto (na
chleb) -
wyrabianie
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
P O L S K I 2 3 Części i akcesoria A) Część silnikowaB) Regulator obrotów P = praca pulsacyjna0 = wyłączone1 = najniższe obroty2 = najwyższe obroty C) Nakrętka (musi być zamontowana, by można było używać miski malaksera) D) Miska malakseraE) Uchwyt na akcesoriaF) BlenderG) Pokr ywka blenderaH) Bolec...
P O L S K I 2 4 Ważne ◗ Przed pierwszym użyciem urządzeniaprzeczytaj instrukcję obsługi i zapoznaj się zponiższymi rysunkami. ◗ Zachowaj tę instrukcję na przyszłość. ◗ Zanim podłączysz urządzenie, sprawdź, czynapięcie wskazane na urządzeniu odpowiadalokalnemu napięciu sieciowemu. ◗ Nigdy nie używaj ...
P O L S K I 2 5 ◗ Nigdy nie zanurzaj części silnikowejurządzenia w wodzie ani innym płynie. Niespłukuj jej bieżącą wodą. Do czyszczeniaczęści silnikowej używaj wyłącznie wilgotnejściereczki. ◗ Przed każdym użyciem zdejmuj z ostrzaosłonkę zabezpieczającą. ◗ Odczekaj, aż gorące składniki ostygną, zani...
Inne modele roboty kuchenne Philips
-
Philips HR7510/00
-
Philips HR7510/00 Viva Collection
-
Philips HR7530/10 Viva Collection
-
Philips HR7620
-
Philips HR7625
-
Philips HR7628-00
-
Philips HR7638
-
Philips HR7723
-
Philips HR7724
-
Philips HR7727