niewielki rozdrabniacz; Ostrza są bardzo ostre. - Philips HR1659 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Philips HR1659
Ładowanie instrukcji

niewielki rozdrabniacz

Rozdrabniacz służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane

jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp.

Zachowaj szczególną ostrożność podczas dotykania części tnącej rozdrabniacza, zwłaszcza w

trakcie wyjmowania jej z pojemnika rozdrabniacza, opróżniania pojemnika oraz czyszczenia.

Ostrza są bardzo ostre.

Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia

odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.

Uwaga: Przed rozpoczęciem miksowania dużych składników pokrój je w kostkę o wielkości ok. 2 cm.

1

Włóż część tnącą do pojemnika rozdrabniacza (rys. 5).

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania w przypadku niewielkiego rozdrabniacza

Składniki

Ilość (siekanie)

Czas

Szybkość

Cebula

100 g

5 x 1 s

5

Jajka

2

5 x 1 s

5

Mięso

120 g (maks.)

5 s

Turbo

Zioła

20 g

5 x 1 s

10–15

Orzechy i migdały

100 g

20 s

Turbo

Czosnek

50 g

5 x 1 s

Turbo

Ser parmezan

50–100 g (maks.)

15 s

Turbo

3

Załóż pokrywkę na pojemnik rozdrabniacza (rys. 6).

4

Przymocuj część silnikową do pokrywki rozdrabniacza (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 7).

5

Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.

6

Naciśnij i przytrzymaj wyłącznik lub przycisk Turbo, aby uruchomić urządzenie.

- Po użyciu wyłącznika można dostosować szybkość za pomocą pierścienia regulacji szybkości. Im

wyższa szybkość, tym krótszy czas przetwarzania.

- Pierścień szybkości ma ustawienia od 1 (mała szybkość) do 20 (duża szybkość).

- W przypadku używania przycisku Turbo urządzenie działa z maksymalną szybkością. Nie można

wtedy regulować szybkości za pomocą pierścienia.

Uwaga: Jeśli składniki przywierają do ścianki pojemnika rozdrabniacza, odłącz urządzenie i zbierz

pozostałości za pomocą łopatki lub dodając płynu (na przykład jeśli przygotowywane jest pesto).

Robot kuchenny
końcówka do wyrabiania ciasta

Końcówka do wyrabiania ciasta jest przeznaczona do wyrabiania masy na makaron i ciasto.

1

Umieść końcówkę do wyrabiania ciasta w pojemniku robota kuchennego. (rys. 8)

PoLski

98

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 7 - PoLski

95 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/welcome. opis ogólny (rys. 1) 1 Pierścień szybkości 2 Wyłącznik 3 Przycisk turbo 4 Część silnikowa 5...

Strona 9 - Poprawnie złóż urządzenie.; Zasady używania; Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki

Przed pierwszym użyciem Przed pierwszym użyciem dokładnie umyj wszystkie części urządzenia, które będą się stykały z żywnością (patrz rozdział „Czyszczenie”). Przygotowanie do użycia 1 Przed rozpoczęciem miksowania gorących składników przy użyciu urządzenia odczekaj, aż ostygną (maksymalna temperat...

Strona 10 - niewielki rozdrabniacz; Ostrza są bardzo ostre.

niewielki rozdrabniacz Rozdrabniacz służy do siekania takich składników, jak orzechy, mięso, cebula, twardy ser, gotowane jaja, czosnek, zioła, suchy chleb itp. Zachowaj szczególną ostrożność podczas dotykania części tnącej rozdrabniacza, zwłaszcza w trakcie wyjmowania jej z pojemnika rozdrabniacza,...

Inne modele blendery Philips

Wszystkie blendery Philips