trzepaczka; Włóż składniki do pojemnika.; Wskazówki dotyczące ubijania; Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.; odłączanie trzepaczki; Aby odłączyć trzepaczkę, naciśnij przycisk zwalniający.; końcówka do ziemniaków (tylko model Hr1655) - Philips HR1655 - Instrukcja obsługi - Strona 10

Philips HR1655

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

trzepaczka

Trzepaczka służy do ubijania śmietany, białek jaj oraz przygotowywania deserów itp.

Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia

odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się.

1

Przymocuj trzepaczkę do elementu łączącego (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 8).

2

Włóż składniki do pojemnika.

Zalecane ilości produktów i czasy przygotowania podane są w tabeli poniżej.

ilości i czasy przygotowania (ubijanie)

Składniki

Ilość (ubijanie)

Czas

Śmietana

250 ml

70–90 s

Piana z białek

4 jaja

120 s

3

Przymocuj element łączący do części silnikowej (usłyszysz „kliknięcie”).

4

Podłącz wtyczkę do gniazdka elektrycznego i naciśnij wyłącznik.

5

Po ok. 1 minucie można nacisnąć przycisk Turbo i kontynuować ubijanie.

Wskazówki dotyczące ubijania

-

W przypadku niewielkiej ilości składników można lekko przechylić dzbanek, aby przyspieszyć

ubijanie. (r ys. 9)

-

Jeśli chcesz ubijać białka jajek, użyj dużej miski.

-

Aby zapobiec rozchlapaniu składników, rozpocznij pracę na niskim ustawieniu, a następnie

kontynuuj na wyższym ustawieniu przez ok. 1 minutę.

-

Jeśli chcesz ubijać śmietanę, użyj dzbanka, aby uniknąć rozchlapania składników.

Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.

odłączanie trzepaczki

1

Aby odłączyć trzepaczkę, naciśnij przycisk zwalniający.

2

Aby odłączyć element łączący, wyciągnij go z trzepaczki.

końcówka do ziemniaków (tylko model Hr1655)

Końcówka do ziemniaków może być używana do ucierania ugotowanych składników, takich jak

ziemniaki, brukiew i groszek.

uwaga

-

Nigdy nie używaj końcówki do ziemniaków do ucierania składników w garnku umieszczonym na

źródle ciepła. Przed rozpoczęciem ucierania zawsze zdejmij garnek z kuchenki i poczekaj, aż

składniki trochę ostygną.

-

Nie ucieraj twardych lub nieugotowanych składników, ponieważ mogą one uszkodzić końcówkę

do ziemniaków.

-

Podczas mieszania lub po zakończeniu nie stukaj końcówką do ziemniaków w ściankę garnka.

Użyj łopatki do usunięcia nadmiaru składników.

-

Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia odczekaj 5

minut, aż ochłodzi się.

PoLski

84

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 6 - PoLski

80 Wprowadzenie Gratulujemy zakupu i witamy wśród użytkowników produktów Philips! Aby w pełni skorzystać z oferowanej przez firmę Philips pomocy, zarejestruj swój produkt na stronie www.philips.com/welcome. opis ogólny (rys. 1) a Pierścień szybkości B Wyłącznik C Przycisk turbo D Część silnikowa E P...

Strona 8 - Włóż składniki do dzbanka.; ilości i czasy przygotowania (miksowanie); Składniki

Przygotowanie do użycia 1 Przed rozdrabnianiem, mieszaniem lub wlaniem gorących składników do dzbanka blendera odczekaj, aż ostygną (maksymalna temperatura to 80°C). 2 Przed zmiksowaniem większe składniki pokrój na kawałki o wielkości ok. 2 cm. 3 Przed podłączeniem do gniazdka elektrycznego, pra...

Strona 10 - trzepaczka; Włóż składniki do pojemnika.; Wskazówki dotyczące ubijania; Uwaga: Nie używaj trzepaczki do przygotowywania ciasta.; odłączanie trzepaczki; Aby odłączyć trzepaczkę, naciśnij przycisk zwalniający.; końcówka do ziemniaków (tylko model Hr1655)

trzepaczka Trzepaczka służy do ubijania śmietany, białek jaj oraz przygotowywania deserów itp. Uwaga: Nie miksuj bez przerwy więcej niż 1 porcję. Przed ponownym użyciem urządzenia odczekaj 5 minut, aż ochłodzi się. 1 Przymocuj trzepaczkę do elementu łączącego (usłyszysz „kliknięcie”) (rys. 8). 2 W...

Inne modele blendery Philips

Wszystkie blendery Philips