spowoduje to jego uszkodzenie.; GOTOWANIE NA SUCHO - Russell Hobbs 23560-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 23560-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 12
Ładowanie instrukcji

61

MONTAŻ

1.

Umieść parowar na płaskiej, równej, odpornej na wysoką temperaturę powierzchni. Zapewnij

odpowiednią przestrzeń wentylacyjną ze wszystkich stron, aby zapobiec uszkodzeniu szafek, ścian

itp.

2. Umieść jeden z koszy na podstawie urządzenia.

3. Jeśli używasz drugiego kosza, zamontuj tacę na górze pierwszego kosza, a następnie umieść na nim

drugi kosz.

4. Jeśli używasz trzeciego kosza, zamontuj drugą tacę na górze drugiego kosza, a następnie umieść na

nim trzeci kosz.

5. Umieść pokrywę na górnym koszu do gotowania na parze.

NAPEŁNIANIE

Napełnij zbiornik do znaku MAX (500ml) wrzącej wody. Zapewni to co najmniej 60 minut gotowania na

parze, co jest wystarczającym czasem dla większości potraw.

Niczego nie dodawaj do wody. Przyprawy, marynaty itp. należy dodawać do produktów, a nie do

wody.Przyprawy nie będą krążyć z parą, po prostu skoncentrują się w zbiorniku,z

prawdopodobieństwem uszkodzenia powierzchni zbiornika i grzałki.

KORZYSTANIE Z PAROWARU

1.

Upewnij się, że podstawa urządzenia jest napełniona. Sprawdzaj poziom wody podczas gotowania

na parze.

2.

Podłącz parowar do prądu.

3. Przekręć timer zgodnie z ruchem wskazówek zegara na wymagany czas. Zapali się lampka kontrolna.

4. Gdy timer powróci do pozycji 0, grzałka wyłączy się, a lampka zgaśnie.

Aby zatrzymać gotowanie na parze przed upływem czasu, należy odłączyć urządzenie od zasilania.

NIE próbuj obracać timera w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara, ponieważ

spowoduje to jego uszkodzenie.

OSTRZEŻENIE

Podczas wyjmowania koszy należy zachować szczególną ostrożność. Nigdy nie wyjmować

wszystkich koszy jednocześnie. Wyjmuj kosze pojedynczo, zaczynając od górnego. Używaj

rękawic kuchennych lub podobnych, aby chronić się przed poparzeniami gorącą parą.

GOTOWANIE NA SUCHO

W przypadku, gdy podczas gotowania na parze zostanie zużyta cała woda, urządzenie zabezpieczające

wyłączy parowar, ale lampka kontrolna będzie się świecić (chyba że timer powróci do pozycji 0).

Termostat będzie się włączał i wyłączał do momentu, gdy:

albo dolejesz wody,

albo timer wyłączy parowar.

Odłącz podstawę od zasilania, pozostaw na kilka minut do ostygnięcia, następnie napełnij ją wrzącą wodą

i uruchom ponownie.

ZALECANE CZASY PAROWANIA

Te potrawy najlepiej przygotowywać na zimnym parowarze. Napełnij zbiornik zimną wodą, dodaj

składniki i ustaw regulator czasowy jak w tabeli.

GB

DE

FR

NL

IT

ES

PT

DK

SE

NO

FI

RU

CZ

SK

PL

HR

SI

GR

HU

TR

RO

BG

UA

AE

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)