PRZEPISY; KURCZAK, POMIDOR I DUSZONE GRZYBY - Russell Hobbs 22750-56 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Russell Hobbs 22750-56 Multicooker – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 15
Ładowanie instrukcji

90

PRZEPISY

KURCZAK, POMIDOR I DUSZONE GRZYBY

800g udka kurczaka (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

30g oliwy z oliwek

3 czerwone cebule (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

600g brązowych pieczarek dwuzarodnikowych

pokrojonych w ćwiartki

4 ząbki czosnku, drobno pokrojone

2 puszki po 400g krojonych pomidorów

60g przecieru pomidorowego

6g suszonego oregano

Sól i pierz do smaku

Włóż wszystkie składniki do garnka i gotuj na

2

przez 4-5 godzin.

ZUPA Z WĘDZONEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO I FASOLI

3 białe cebule (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

• 4 ząbki czosnku, rozgniecione

3 marchewki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

• 4 łodygi selera naciowego (pokrojone na kawałki

1-2 cm)

2 średnie ziemniaki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

2 kawałki rozmarynu

2 kawałki tymianku

2 puszki 400g fasoli

• 400ml bulionu warzywnego

• 1kg wędzonej wieprzowiny

Włóż wszystkie składniki do garnka i gotuj na

2

przez 6-8 godzin.

GULASZ Z SOCZEWICY I CHORIZO

• 400g kiełbasy chorizo, drobno posiekanej

2 czerwone cebule, drobno pokrojone

• 4 łodygi selera naciowego (pokrojone na kawałki

1-2 cm)

• 1 czerwone chili, drobno pokrojone

• 1 zielone chili, drobno pokrojone

• 4 marchewki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

2 puszki po 400g krojonych pomidorów

• 4 ząbki czosnku, drobno posiekane

60g przecieru pomidorowego

6g pieprzu cayenne

200g soczewicy brązowej

6g wędzonej papryki

• 4 średnie ziemniaki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

850ml bulionu drobiowego

Sól i pierz do smaku

Włóż wszystkie składniki do garnka i gotuj na

2

przez 4-5 godzin.

GULASZ Z WOŁOWINY

800g wołowiny pokrojonej w kostkę

• 4 łodygi selera naciowego (pokrojone na

kawałki 1-2 cm)

3 marchewki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

• 400g pieczarek kasztanowatych

• 1 kawałek tymianku

• 1 kawałek rozmarynu

• 120g przecieru pomidorowego

6 pomidorów, umytych i pokrojonych

• 400g puszka krojonych pomidorów

• 750ml bulionu wołowego

• 40g mąki kukurydzianej

9g mielonego kuminu

6g papryki

6g chilli w proszku

Sól i pierz do smaku

Włóż wszystkie składniki do garnka i gotuj na

2

przez 6-8 godzin.

WIEPRZOWINA SŁODKO -KWAŚNA

• 750g wieprzowiny (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

30ml oleju roślinnego

2 zielone papryki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

3 czerwone papryki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

2 żółte papryki (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

• 1 pęczek dymki, posiekanej

2 białe cebule (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

2 czerwone cebule (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

½ ananasa (pokrojone na kawałki 1-2 cm)

• 4 ząbki czosnku, drobno pokrojone

500ml ketchupu pomidorowego

200ml sosu śliwkowego

60ml octu w wina ryżowego

• 100ml sosu Worcestershire

200ml sosu z ostryg

200g drobnego cukru

600ml wody

200g ciemnego sosu sojowego

• 40g mąki kukurydzianej

Wyjmij garnek i umieść go na płycie. Dodawaj olej i podsmaż małymi porcjami wieprzowinę. Dodaj

wszystkie pozostałe składniki, wstaw garnek w wolnowar i następnie gotuj na

2

przez 4-6 godzin.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)