Tabela pojemności; Opis czynności na poszczególnych biegach – - KitchenAid 5KSM7990XESL - Instrukcja obsługi - Strona 71

KitchenAid 5KSM7990XESL Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 89
Ładowanie instrukcji

219

Polsk
i

UŻYTKOWANIE MIKSERA

Mikser wyposażony jest w funkcję Soft Start dla

wszystkich prędkości. Pozwala ona na każdym

nastawie prędkości zróżnicować ją automa-

tyczne, początkowo startując nieco wolniej,

dla zapobiegnięcia rozchlapywania płynnych

składników lub pylenia mąki na początku

mieszania, a następnie zwiększając prędkość

do pożądanego poziomu, zapewniającego

osiągnięcie zamierzonych rezultatów pracy.

UWAGA: Do mieszania

i wyrabiania ciasta drożdżowego

używać prędkości 2. Użycie

innych prędkości stanowi

istotne zagrożenie uszkodzenia

urządzenia. Spiralny Hak

doskonale miesza ciasta

drożdżowe i wyrabia je w czasie

nie dłuższym niż 4 minuty.

Dzieża 6,9 L

Mąka

Chleb

Ciasteczka

Ziemniaki pureé

2 do 2,2 kg

8 bochenków po 450g

160 sztuk

3,6 kg

Tabela pojemności

Opis czynności na poszczególnych biegach –

10-cio stopniowa regulacja

Prędkość

Opis

Narzędzie

Używana do

1

2

4

6

8-10

Mieszanie wstępne

Mieszanie wolne

Mieszanie, ubijanie

Ubijanie

Szybkie i bardzo

szybkie ubijanie

Służy do powolnego, wstępnego

mieszania, łączenia i zacierania

wszystkich mas i suchych składników

ciast. Na tym biegu dodaje się mąkę

i inne suche produkty do ciasta

i składniki płynne do suchych.

Nie mieszać ani nie wyrabiać na

tej prędkości ciast drożdżowych.
Do powolnego miksowania, ucierania,

szybszego mieszania. Na tym biegu

wyrabia się ciasta drożdżowe, ciasta

kruche i ucierane. Stosuje się również

w pierwszej fazie doprowadzania

ziemniaków i innych warzyw do postaci

pureé oraz w chwilach dodawania

płynnego tłuszczu lub mąki do ciasta.
Używa się do wyrabiania średnio

ciężkich ciast – jak ciasta kruche.

Na tej prędkości rozciera się cukier

z tłuszczem i dodaje cukier do białek

na bezy. Jest to średnia prędkość

mieszania mas.
Do średnio szybkiego ubijania. Stosuje

się do wykończenia lżejszych mas

wymagających napowietrzenia.

Do ubijania piany z białek, całych

jaj, bitej śmietany. Stosuje się w

końcowej fazie przygotowania pureé

ziemniaczanego.

W10308298C_15_PL.indd 219

7/20/12 9:27 AM

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)