P R Ę D KO Ś C I M I K S E R A – W S K A ZÓ W K I; PRĘDKOŚĆ ZASTOSOWANIE NARZĘDZIE - KitchenAid 5KSM45AOB - Instrukcja obsługi - Strona 55

KitchenAid 5KSM45AOB Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 91
Ładowanie instrukcji

326

| UŻY WANIE MIKSERA STOJĄCEGO

Mikser płynnie przechodzi od prędkości mniejszych do większych dzięki czemu unikniemy

rozchlapywania oraz pylenia składników, które wystąpić może przy gwałtownym zwiększeniu

obrotów mieszadła�

UWAGA:

Dźwignia regulacji prędkości może być ustawiona pomiędzy wyżej wymienionymi

wartościami (prędkości 3, 5, 7 oraz 9), o ile bardziej precyzyjne ustawienie jest konieczne�

Nie zagniatać ciast drożdżowych przy pomocy prędkości 1 ponieważ może to spowodować

uszkodzenie miksera�

UŻYWANIE MIKSERA STOJĄCEGO

P R Ę D KO Ś C I M I K S E R A – W S K A ZÓ W K I

PRĘDKOŚĆ ZASTOSOWANIE NARZĘDZIE

OPIS

1

MIESZANIE

WSTĘPNE

Służy do powolnego, wstępnego

mieszania, łączenia i zacierania

wszystkich mas i suchych składników

ciast� Na tej prędkości dodaje się mąkę i

inne suche produkty do ciasta i składniki

płynne do suchych� Nie mieszać ani

nie wyrabiać na tej prędkości ciast

drożdżowych�

2

MIESZANIE

WOLNE

Do powolnego miksowania, ucierania,

szybszego mieszania� Na tej prędkości

wyrabia się ciasta drożdżowe, kruche i

ucierane� Stosuje się również w pierwszej

fazie przygotowania puree z ziemniaków

oraz innych ugotowanych warzyw oraz

w chwili dodawania płynnego tłuszczu

piekarniczego lub mąki do ciasta�

4

MIESZANIE,

UBIJANIE

Używa się do wyrabiania średnio gęstych

mas takich jak ciasta kruche� Na tej

prędkości rozciera się cukier z tłuszczem

i dodaje cukier do białek na bezy� Jest

to średnia prędkość mieszania mas np�

mięsa mielonego na kotlety, pasztetów

i ucierania ciast przygotowywanych z

gotowych mieszanek sklepowych�

6

UBIJANIE

Do średnio szybkiego ubijania,

wstępnej fazy przygotowania majonezu,

do łączenia składników kremu

budyniowego� Prędkość tą stosuje się do

wykończenia ciast przygotowywanych z

gotowych mieszanek sklepowych�

8

SZYBKIE

UBIJANIE

Do ubijania śmietany, białek jaj, lukrów

na parze�

10

B�SZYBKIE

UBIJANIE

Do ubijania małych ilości kremów, białek

jaj, śmietany� Prędkość stosuje się w

końcowej fazie przygotowania puree

ziemniaczanego�

W10863290A_15_PL_v01.indd 326

3/30/16 11:48 AM

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)