ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM5570 - Instrukcja obsługi - Strona 25

Electrolux EKM5570 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

108

www.electrolux.com

ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI

Przepis

Składniki

Ilość Jednostka

Czas

Prędkość

Ciasto drożdżowe
(chlebowe), ilości
minimalne

Mąka

6,0

dL

350-380 s

Ustawienie

niskie

(Maksimum. 2 ustaw-

ienie)

Woda

2,0

dL

Cukier

2,4

dL

Margaryna

1,0

łyżka

Sól

1,0

łyżeczka

Suche drożdże

2,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Założyć powlekany hak do wyrabiania ciasta w celu wymieszania składników.
Umieścić wszystkie składniki w misce i ugniatać aż do wyrobienia.
Przykryć miskę pokrywą

PerfectRise

Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.

Ciasto
drożdżowe*
(na pizzę), ilości
maksymalne

Mąka pszenna

16,0

dL

Co najmniej

480 s

Ustawienie

niskie

(Maksimum. 2 ustaw-

ienie)

Woda

4,0

dL

Olej

1,0

dL

Świeże jajko

2,0

szt.

Sól

3,0

łyżeczka

Cukier

2,0

łyżeczka

Suche drożdże

1,0

łyżka

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszać połowę drożdży, sól i cukier w naczyniu i odstawić.

2. Resztę drożdży, wodę i olej umieścić w misce.

3. Takie ciasto należy mieszać przy użyciu nasadki do ubijania, z minimalną prędkością do uzyskania

gładkiej konsystencji;

4. Dodać do miski świeże jajka oraz składniki odstawione na bok w pkt. 1 (drożdże zmieszane z solą i

cukrem). Prędkość należy zwiększyć do średniej.

5. Dodać stopniowo połowę mąki. Gdy ciasto uzyska większą objętość i konsystencję, należy zmienić

nasadkę na powlekaną nasadkę do ubijania ciasta.

6. Dodać resztę mąki i kontynuować mieszanie. W tym momencie należy uważać, aby moc urządzenia nie

przekroczyła ustawienia 2. Ciasto należy mieszać aż całkowicie odklei się od wewnętrznej powierzchni

miski.

7. Przykryć miskę pokrywą

PerfectRise

Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.

*Podczas wyrabiania ciasta drożdżowego nie należy przekraczać 2. stopnia prędkości. Może to spowodować uszkodzenie urządzenia.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)