Electrolux EKM5570 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
108
www.electrolux.com
ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI
Przepis
Składniki
Ilość Jednostka
Czas
Prędkość
Ciasto drożdżowe
(chlebowe), ilości
minimalne
Mąka
6,0
dL
350-380 s
Ustawienie
niskie
(Maksimum. 2 ustaw-
ienie)
Woda
2,0
dL
Cukier
2,4
dL
Margaryna
1,0
łyżka
Sól
1,0
łyżeczka
Suche drożdże
2,0
łyżeczka
Sposób przyrządzenia
Założyć powlekany hak do wyrabiania ciasta w celu wymieszania składników.
Umieścić wszystkie składniki w misce i ugniatać aż do wyrobienia.
Przykryć miskę pokrywą
PerfectRise
Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
Ciasto
drożdżowe*
(na pizzę), ilości
maksymalne
Mąka pszenna
16,0
dL
Co najmniej
480 s
Ustawienie
niskie
(Maksimum. 2 ustaw-
ienie)
Woda
4,0
dL
Olej
1,0
dL
Świeże jajko
2,0
szt.
Sól
3,0
łyżeczka
Cukier
2,0
łyżeczka
Suche drożdże
1,0
łyżka
Sposób przyrządzenia
1. Wymieszać połowę drożdży, sól i cukier w naczyniu i odstawić.
2. Resztę drożdży, wodę i olej umieścić w misce.
3. Takie ciasto należy mieszać przy użyciu nasadki do ubijania, z minimalną prędkością do uzyskania
gładkiej konsystencji;
4. Dodać do miski świeże jajka oraz składniki odstawione na bok w pkt. 1 (drożdże zmieszane z solą i
cukrem). Prędkość należy zwiększyć do średniej.
5. Dodać stopniowo połowę mąki. Gdy ciasto uzyska większą objętość i konsystencję, należy zmienić
nasadkę na powlekaną nasadkę do ubijania ciasta.
6. Dodać resztę mąki i kontynuować mieszanie. W tym momencie należy uważać, aby moc urządzenia nie
przekroczyła ustawienia 2. Ciasto należy mieszać aż całkowicie odklei się od wewnętrznej powierzchni
miski.
7. Przykryć miskę pokrywą
PerfectRise
Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
*Podczas wyrabiania ciasta drożdżowego nie należy przekraczać 2. stopnia prędkości. Może to spowodować uszkodzenie urządzenia.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)