PRZEPISY; ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM5570 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Electrolux EKM5570 Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 28
Ładowanie instrukcji

107

www.electrolux.com

DE
DK
EE
FA

HR

FR

HU
IT
LT
LV
NO
PL

FI

RO
RS
RU
SE
SI
SK
TR
UA

CZ

AR

GB

BG

PRZEPISY

ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas

Prędkość

Śmietana

2.1~6.1

dL

60-80 s

8~10

Białko jajka

1.2~2.4

dL

Co najmniej 100 s

8~10

Sposób przygotowania

Użyć nasadkę do ubijania.

ILOŚCI DO MIESZANIA I CZASY OBRÓBKI (WYRABIANIE LEKKIEGO CIASTA NP. NA PLACEK)

Przepis

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas

Prędkość

Biszkopt

Mąka

6,0

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 5-6)

Margaryna

1,5

dL

Cukier

1,7

dL

Proszek do pieczenia

1,0

łyżeczka

Tort
czekoladowy

Mąka

8,0

dL

300-360 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Jajko

4,0

szt.

Masło

2,0

dL

Cukier

1,7

dL

Cukier waniliowy

2,0

łyżeczka

Kwaśna śmietana

1,0

dL

Surowa masa nugatowa

100 g

g

Soda oczyszczona

3,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Masło powinno być miękkie, nie za twarde. Wymieszać miękkie masło z cukrem do uzyskania kremowej
konsystencji. Dodać pojedynczo jajka. Cały czas mieszając, dodać kwaśną śmietanę i cukier waniliowy. Na
końcu dodać mąkę z sodą oczyszczoną i wymieszać.
Uwaga: Użyć nasadki

SoftEdge

Beater™* w celu uzyskania bardziej kremowej konsystencji.

Ciasto maślane

Mąka

3,0

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Margaryna

1,5

dL

Cukier

1,7

dL

Świeże jajko

3

szt.

Proszek do pieczenia

1,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Umieścić wszystkie składniki w misce i mieszać aż do wyrobienia.
Uwaga: Użyć nasadki

SoftEdge

Beater™* w celu uzyskania bardziej kremowej konsystencji.

Lukier kremowy
z masła czekolad-
owego

Półsłodkie wiórki czekoladowe

2,3

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Masło, zmiękczone

1,15

dL

Przesiany cukier puder

4,6

dL

Mleko

5

łyżeczka

Ekstrakt waniliowy

0,5

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Roztopić kawałki czekolady nad gorącą wodą; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Odłożyć na bok;
ochłodzić przez 15 minut. Zalecamy użycie nasadki

SoftEdge

Beater™* zamiast powlekanego płaskiego

mieszadła. W dużej misce ubić masło do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodać cukier
puder, naprzemiennie z mlekiem. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wanilię; ubić do uzyskania gładkiej
konsystencji.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)