Usuwanie drobnych usterek; Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche - Bosch MFQ 35SL - Instrukcja obsługi - Strona 9

Bosch MFQ 35SL Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

86

pl

Usuwanie drobnych usterek

■ Wyciągnąć wtyczkę z gniazdka.

■ Korpus urządzenia przetrzeć wilgotną

szmatką a następnie wytrzeć do sucha.

■ Narzędzia i końcówkę do szybkiego

miksowania umyć w zmywarce do

naczyń albo szczotką pod bieżącą

wodą.

Wskazówka:

podczas rozdrabniania np.

czerwonej kapusty powstają na elementach

z tworzywa sztucznego przebarwienia,

które można usunąć przy użyciu kilku

kropel oleju jadalnego.

Do przechowywania urządzenia można

zwinąć elektryczny przewód zasilający

(patrz

rysunek

D

).

Usuwanie drobnych usterek

Usterka:

Przełącznik nie daje się przesunąć między

pozycjami

1

do

5

.

Jeżeli tylny otwór jest otwarty, wówczas

przełącznik

1-5

-stopniowy nie działa. Otwór

tylny musi być całkowicie zamknięty.

Przepisy kulinarne

100-500 g śmietany

■ Śmietanę ubijać końcówką do

mieszania na zakresie

5

przez ½ do

5 minut, w zależności od ilości i rodzaju

śmietany.

1-5 białek z jaj

■ Białka ubijać 2 do 5 minut na zakre

-

sie

5

końcówkami do mieszania.

Ciasto biszkoptowe

Przepis podstawowy

– 2 jajka

2-3 łyżki gorącej wody

– 100 g cukru

– 1 opakowanie cukru waniliowego

70 g mąki

70 g mąki ziemniaczanej

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki

ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut

końcówką do mieszania na zakresie

5

,

aż do mocnego spienienia.

■ Nastawić urządzenie na zakres

1

i mie-

szając dalej przez ok. ½ do 1 minuty

łyżką dodawać przesianą mąkę i mąkę

ziemniaczaną.

2 x przepis

podstawowy

Ciasto ucierane

Przepis podstawowy

– 2 jajka

– 125 g cukru

– 1 szczypta soli

– 1 torebka cukru waniliowego lub otarta

skórka z ½ cytryny

125 g masła lub margaryny (o tempera

-

turze pokojowej)

250 g mąki

– 1 torebka proszku do pieczenia

– 60 ml mleka

■ Podane składniki mieszać końcówką do

mieszania przez ok. ½ minuty na zakre-

sie

1

, następnie przez ok. 3-4 minuty na

zakresie

5

.

2 x przepis

podstawowy

Ciasto kruche

Przepis podstawowy

125 g masła (o temperaturze

pokojowej)

– 100-125 g cukru

– 1 jajko

– 1 szczypta soli

trochę otartej skórki cytrynowej lub

cukru waniliowego

250 g mąki

– ewentualnie proszek do pieczenia

■ Podane składniki mieszać hakiem

do zagniatania przez ok. ½ minuty

na zakresie

1

, następnie przez ok.

3-4 minuty na zakresie

5

.

2 x przepis

podstawowy

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)