Bosch MFQ 35SL Mikser – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
86
pl
Usuwanie drobnych usterek
■ Wyciągnąć wtyczkę z gniazdka.
■ Korpus urządzenia przetrzeć wilgotną
szmatką a następnie wytrzeć do sucha.
■ Narzędzia i końcówkę do szybkiego
miksowania umyć w zmywarce do
naczyń albo szczotką pod bieżącą
wodą.
Wskazówka:
podczas rozdrabniania np.
czerwonej kapusty powstają na elementach
z tworzywa sztucznego przebarwienia,
które można usunąć przy użyciu kilku
kropel oleju jadalnego.
Do przechowywania urządzenia można
zwinąć elektryczny przewód zasilający
(patrz
rysunek
D
).
Usuwanie drobnych usterek
Usterka:
Przełącznik nie daje się przesunąć między
pozycjami
1
do
5
.
Jeżeli tylny otwór jest otwarty, wówczas
przełącznik
1-5
-stopniowy nie działa. Otwór
tylny musi być całkowicie zamknięty.
Przepisy kulinarne
–
100-500 g śmietany
■ Śmietanę ubijać końcówką do
mieszania na zakresie
5
przez ½ do
5 minut, w zależności od ilości i rodzaju
śmietany.
–
1-5 białek z jaj
■ Białka ubijać 2 do 5 minut na zakre
-
sie
5
końcówkami do mieszania.
Ciasto biszkoptowe
Przepis podstawowy
– 2 jajka
–
2-3 łyżki gorącej wody
– 100 g cukru
– 1 opakowanie cukru waniliowego
–
70 g mąki
–
70 g mąki ziemniaczanej
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki (oprócz mąki i mąki
ziemniaczanej) ubijać ok. 3-4 minut
końcówką do mieszania na zakresie
5
,
aż do mocnego spienienia.
■ Nastawić urządzenie na zakres
1
i mie-
szając dalej przez ok. ½ do 1 minuty
łyżką dodawać przesianą mąkę i mąkę
ziemniaczaną.
2 x przepis
podstawowy
Ciasto ucierane
Przepis podstawowy
– 2 jajka
– 125 g cukru
– 1 szczypta soli
– 1 torebka cukru waniliowego lub otarta
skórka z ½ cytryny
–
125 g masła lub margaryny (o tempera
-
turze pokojowej)
–
250 g mąki
– 1 torebka proszku do pieczenia
– 60 ml mleka
■ Podane składniki mieszać końcówką do
mieszania przez ok. ½ minuty na zakre-
sie
1
, następnie przez ok. 3-4 minuty na
zakresie
5
.
2 x przepis
podstawowy
Ciasto kruche
Przepis podstawowy
–
125 g masła (o temperaturze
pokojowej)
– 100-125 g cukru
– 1 jajko
– 1 szczypta soli
–
trochę otartej skórki cytrynowej lub
cukru waniliowego
–
250 g mąki
– ewentualnie proszek do pieczenia
■ Podane składniki mieszać hakiem
do zagniatania przez ok. ½ minuty
na zakresie
1
, następnie przez ok.
3-4 minuty na zakresie
5
.
2 x przepis
podstawowy
Spis treści
- 5 domowym i podobnych otoczeniach.
- 6 czasowych lub do zdalnie sterowanych gniazdek sieciowych. W przy-
- 8 miksowania
- 9 Usuwanie drobnych usterek; Ciasto biszkoptowe; Ciasto ucierane; Ciasto kruche
- 10 Spód na ciasto z owocami; Ciasto chlebowe; Ekologiczna utylizacja
- 11 Gwarancja
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)