Scarlett SC-MG45S65 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
IM022
SC-MG45S65
37
Zabrania się przepychać produkty do komory palcami, należy do
tego korzystać z popychacza. Jeżeli to nie pomogło rozwiązać
problem, należy wyłączyć i odłączyć urządzenie od sieci
elektroenergetycznej, rozmontować go na części i oczyścić
zatkane miejsca.
Podczas przenosze
nia należy trzymać urządzenie obiema
rękoma za obudowę oraz w żadnym wypadku nie trzymać go za
misę do produktów ani za komorę.
Podczas korzystania z nasadki do kebbe nie należy instalować
noża i siatki.
Nie należy rozdrabniać w maszynce do mielenia mięsa twardych
produktów (kości, orzechów, imbiru itp.).
Jeżeli
zadziałał
system
zabezpieczający
silnik
przed
przegrzaniem, nie należy włączać urządzenia, lecz poczekać, aż
całkowicie ostygnie.
Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie
więcej niż 7 minut z obowiązkową przerwą nie mniejszą niż
7 minut.
Za każdym razem po zakończeniu pracy należy upewnić się, że
urządzenie
jest
wyłączone,
odłączone
od
sieci
elektroenergetycznej i silnik całkowicie się zatrzymał, nim
zaczynać rozmontowanie urządzenia.
Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.
Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się przy temperaturze poniżej 0ºC, przed
włączeniem należy go przechowywać w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.
Producent zastrze
ga sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian do konstrukcji urządzenia,
nie wpływających zasadniczo na jego bezpieczeństwo, sprawność i funkcjonalność, bez
dodatkowego powiadomienia.
Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji
towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,
następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.
PRZYGOTOWANIE DO PRACY
Wszystkie części maszynki do mielenia mięsa, które będą stykać się z produktami (oprócz
obudowy), należy umyć ciepłą wodą z detergentem.
Przed podłączeniem urządzenia do sieci elektrycznej należy się upewnić, że jest wyłączony.
PRACA
ZESTAWIENIE
Włóż gardziel załadowczą maszynki do mielenia mięsa do gniazda na obudowie.
Obracaj do pozycj
i, przy której usłyszysz trzask blokady
Włóż do gardzieli załadowczej maszynki do mielenia mięsa ślimak długim końcem i obracaj go,
aż trafi na miejsce.
Załóż na ślimak najpierw nożyk (płaską stroną na zewnątrz), a następnie sitko w taki sposób, aby
jego w
ystępy trafiły na rowki w gardzieli załadowczej maszynki do mięsa, a krawędzie tnące
nożyka mocno stykały się do jej płaszczyzny, w przeciwnym razie mięso nie zostanie zmielone.
Dokręć (nie przeciągając) nakrętkę pierścieniową.
Nałóż na gardziel załadowczą maszynki do mielenia mięsa miskę do produktów.
Ustaw maszynkę do mięsa na równej powierzchni.
Nie wolno blokować otworów wentylacyjnych na spodzie i panelach bocznych.
OBRÓBKA WSTĘPNA MIĘSA
Pokrój mięso na kawałki o takiej wielkości, aby łatwo przechodziły przez gardziel załadowczą.
Podłącz maszynkę do mielenia mięsa do źródła zasilania prądem elektrycznym i przełącz
wyłącznik na pozycję ON.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)