Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie - Scarlett SC-MG45S65 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Scarlett SC-MG45S65 Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 11
Ładowanie instrukcji

IM022

www.scarlett.ru

SC-MG45S65

37

Zabrania się przepychać produkty do komory palcami, należy do

tego korzystać z popychacza. Jeżeli to nie pomogło rozwiązać

problem, należy wyłączyć i odłączyć urządzenie od sieci

elektroenergetycznej, rozmontować go na części i oczyścić
zatkane miejsca.

Podczas przenosze

nia należy trzymać urządzenie obiema

rękoma za obudowę oraz w żadnym wypadku nie trzymać go za

misę do produktów ani za komorę.

Podczas korzystania z nasadki do kebbe nie należy instalować

noża i siatki.

Nie należy rozdrabniać w maszynce do mielenia mięsa twardych

produktów (kości, orzechów, imbiru itp.).

Jeżeli

zadziałał

system

zabezpieczający

silnik

przed

przegrzaniem, nie należy włączać urządzenia, lecz poczekać, aż

całkowicie ostygnie.

Maksymalna długość nieprzerwanej pracy urządzenia – nie

więcej niż 7 minut z obowiązkową przerwą nie mniejszą niż
7 minut.

Za każdym razem po zakończeniu pracy należy upewnić się, że

urządzenie

jest

wyłączone,

odłączone

od

sieci

elektroenergetycznej i silnik całkowicie się zatrzymał, nim

zaczynać rozmontowanie urządzenia.

Nie należy przeciążać urządzenia nadmierną ilością produktów.

Jeśli urządzenie przez jakiś czas znajdowało się przy temperaturze poniżej 0ºC, przed

włączeniem należy go przechowywać w temperaturze pokojowej nie krócej niż 2 godziny.

Producent zastrze

ga sobie prawo do wprowadzania drobnych zmian do konstrukcji urządzenia,

nie wpływających zasadniczo na jego bezpieczeństwo, sprawność i funkcjonalność, bez
dodatkowego powiadomienia.

Data produkcji jest wskazana na wyrobie i/albo na opakowaniu, a także w dokumentacji

towyrzyszącej, w formacie XX.XXXX, gdzie pierwsze dwie liczby „XX” to miesiąc produkcji,

następne cztery cyfry „XXXX” to rok produkcji.

PRZYGOTOWANIE DO PRACY

Wszystkie części maszynki do mielenia mięsa, które będą stykać się z produktami (oprócz

obudowy), należy umyć ciepłą wodą z detergentem.

Przed podłączeniem urządzenia do sieci elektrycznej należy się upewnić, że jest wyłączony.

PRACA

ZESTAWIENIE

Włóż gardziel załadowczą maszynki do mielenia mięsa do gniazda na obudowie.

Obracaj do pozycj

i, przy której usłyszysz trzask blokady

Włóż do gardzieli załadowczej maszynki do mielenia mięsa ślimak długim końcem i obracaj go,

aż trafi na miejsce.

Załóż na ślimak najpierw nożyk (płaską stroną na zewnątrz), a następnie sitko w taki sposób, aby
jego w

ystępy trafiły na rowki w gardzieli załadowczej maszynki do mięsa, a krawędzie tnące

nożyka mocno stykały się do jej płaszczyzny, w przeciwnym razie mięso nie zostanie zmielone.

Dokręć (nie przeciągając) nakrętkę pierścieniową.

Nałóż na gardziel załadowczą maszynki do mielenia mięsa miskę do produktów.

Ustaw maszynkę do mięsa na równej powierzchni.

Nie wolno blokować otworów wentylacyjnych na spodzie i panelach bocznych.

OBRÓBKA WSTĘPNA MIĘSA

Pokrój mięso na kawałki o takiej wielkości, aby łatwo przechodziły przez gardziel załadowczą.

Podłącz maszynkę do mielenia mięsa do źródła zasilania prądem elektrycznym i przełącz

wyłącznik na pozycję ON.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)