Bosch MFW3X15W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
201
pl
Przystawka do tarcia
Przygotowywanie przystawki do
mielenia mięsa
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
Nigdy nie wkładać rąk do strefy pracy
ostrego noża.
Uwaga!
Używać tylko jednego sitka jednocześnie.
X
Rysunek
D
1.
Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem
do przodu.
2.
Na ślimak założyć najpierw nóż,
a następnie wybrane sitko.
3.
Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić
ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó
-
wek zegara bez użycia nadmiernej siły.
Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.
Przygotowywanie nasadki
masarskiej
X
Rysunek
E
1.
Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem
do przodu.
2.
Najpierw założyć na ślimak nasadzić
pierścień, a następnie włożyć dyszę do
nadziewania do obudowy.
3.
Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić
ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó
-
wek zegara bez użycia nadmiernej siły.
Nasadka masarska jest gotowa.
Stosowanie
Wskazówka:
w zależności od zamierzo
-
nego sposobu użycia artykuły spożywcze
należy przetwarzać w różny sposób.
X
„Przepisy kulinarne” patrz strona 206
Poniższy przykład opisuje sposób wyko
-
rzystania nasadki podstawowej jako
przystawki do mielenia mięsa:
W
Niebezpieczeństwo zranienia!
–
Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.
–
Do popychania produktów używać
wyłącznie popychacza.
Ostrożnie!
–
Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię
-
gien lub innych stałych składników.
–
Nie przetwarzać mrożonego mięsa.
–
Nie działać na popychacz dużą siłą.
X
Cykl rysunków
F
1.
Przygotowaną przystawkę wsunąć
skośnie na napęd korpusu urządzenia.
2.
Obrócić przystawkę w kierunku prze
-
ciwnym do kierunku ruchu wskazówek
zegara tak, by została słyszalnie
zablokowana.
3.
Założyć tacę wsypową i wsunąć popy
-
chacz w otwór do napełniania.
4.
Przygotować produkty spożywcze.
Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby
pasowały bez konieczności ich wciska
-
nia siłą w otwór do napełniania.
■ Pod przystawkę podstawić odpowiednie
naczynie. Przygotowane w ten sposób
produkty ułożyć na tacy wsypowej.
5.
Podłączyć wtyczkę do gniazdka.
Włączyć urządzenie.
Wskazówka (MFW3X...):
Po włączeniu urządzenie pracuje z opty
-
malną prędkością
2
(szybko).
6.
Wpychać popychaczem produkty do
otworu do napełniania, używając nie
-
wielkiej siły.
7.
Po zakończeniu pracy wyłączyć urzą
-
dzenie i odłączyć wtyczkę od gniazdka
sieciowego.
■ Zdjąć tacę wsypową i popychacz.
8.
Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez
-
pieczający, a następnie obracać przy
-
stawkę zgodnie z ruchem wskazówek
zegara do momentu jej odblokowania.
■ Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wyczyścić
wszystkie części.
X
„Pielęgnacja
i codzienne czyszczenie” patrz
strona 206
Przystawka do tarcia
Do wiórkowania, tarcia i szatkowania,
np. sera, owoców, warzyw, orzechów,
migdałów, wysuszonych bułek i innych
twardych produktów spożywczych. Należy
stosować wkładkę dostosowaną do rodzaju
i konsystencji przetwarzanych produktów
zastosować.
X
„Pożyteczne wskazówki”
patrz strona 207
Spis treści
- 18 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją; gospodarstwa domowego.; Maszynka do mielenia mięsa:; do mielenia oraz mieszania; Przystawka do tarcia:; do wyciskania soków z owoców; Wyciskarka do owoców:; do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
- 19 Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru; lacji elektrycznej jest wykonany zgodnie z przepisami.; Niebezpieczeństwo zranienia
- 20 do szatkowania i tarcia.; Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; „Pielęgnacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 206; Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu; Spis treści
- 21 Opis urządzenia; Korpus urządzenia
- 22 Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe i; Wszystkie modele; Wskaźnik pracy urządzenia; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka
- 23 Ustawienie prędkości; Rysunek; Funkcja biegu wstecznego; Przygotowania; Niebezpieczeństwo zranienia!; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska
- 24 Stosowanie; Poniższy przykład opisuje sposób wyko; Przystawka do tarcia
- 25 Cykl rysunków; Wyciskarka do cytrusów
- 26 Młynek
- 27 Wyciskarka do owoców
- 28 Ostrzeżenie
- 29 Niebezpieczeństwo porażenia; Przepisy kulinarne; Knedle z bułki tartej
- 30 Pożyteczne wskazówki; Zastosowania sitek; Zastosowania wkładek
- 31 Ekologiczna utylizacja
- 33 Usuwanie drobnych usterek
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)