Stosowanie; Poniższy przykład opisuje sposób wyko; Przystawka do tarcia - Bosch MFW3X15W - Instrukcja obsługi - Strona 24

Bosch MFW3X15W Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 67
Ładowanie instrukcji

201

pl

Przystawka do tarcia

Przygotowywanie przystawki do

mielenia mięsa

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nigdy nie wkładać rąk do strefy pracy

ostrego noża.

Uwaga!

Używać tylko jednego sitka jednocześnie.

X

Rysunek

D

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Na ślimak założyć najpierw nóż,

a następnie wybrane sitko.

3.

Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić

ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó

-

wek zegara bez użycia nadmiernej siły.

Przystawka do mielenia mięsa jest gotowa.

Przygotowywanie nasadki
masarskiej

X

Rysunek

E

1.

Włożyć ślimak do obudowy zabierakiem

do przodu.

2.

Najpierw założyć na ślimak nasadzić

pierścień, a następnie włożyć dyszę do

nadziewania do obudowy.

3.

Na obudowę założyć nakrętkę i dokręcić

ją zgodnie z kierunkiem ruchu wskazó

-

wek zegara bez użycia nadmiernej siły.

Nasadka masarska jest gotowa.

Stosowanie

Wskazówka:

w zależności od zamierzo

-

nego sposobu użycia artykuły spożywcze

należy przetwarzać w różny sposób.

X

 „Przepisy kulinarne” patrz strona 206

Poniższy przykład opisuje sposób wyko

-

rzystania nasadki podstawowej jako

przystawki do mielenia mięsa:

W

Niebezpieczeństwo zranienia!

Nie wkładać rąk w otwór do napełniania.

Do popychania produktów używać

wyłącznie popychacza.

Ostrożnie!

Nie przetwarzać kości, chrząstek, ścię

-

gien lub innych stałych składników.

Nie przetwarzać mrożonego mięsa.

Nie działać na popychacz dużą siłą.

X

Cykl rysunków

F

1.

Przygotowaną przystawkę wsunąć

skośnie na napęd korpusu urządzenia.

2.

Obrócić przystawkę w kierunku prze

-

ciwnym do kierunku ruchu wskazówek

zegara tak, by została słyszalnie

zablokowana.

3.

Założyć tacę wsypową i wsunąć popy

-

chacz w otwór do napełniania.

4.

Przygotować produkty spożywcze.

Rozdrobnić najpierw duże kawałki, aby

pasowały bez konieczności ich wciska

-

nia siłą w otwór do napełniania.

■ Pod przystawkę podstawić odpowiednie

naczynie. Przygotowane w ten sposób

produkty ułożyć na tacy wsypowej.

5.

Podłączyć wtyczkę do gniazdka.

Włączyć urządzenie.

Wskazówka (MFW3X...):

Po włączeniu urządzenie pracuje z opty

-

malną prędkością

2

(szybko).

6.

Wpychać popychaczem produkty do

otworu do napełniania, używając nie

-

wielkiej siły.

7.

Po zakończeniu pracy wyłączyć urzą

-

dzenie i odłączyć wtyczkę od gniazdka

sieciowego.

■ Zdjąć tacę wsypową i popychacz.

8.

Wcisnąć i przytrzymać przycisk zabez

-

pieczający, a następnie obracać przy

-

stawkę zgodnie z ruchem wskazówek

zegara do momentu jej odblokowania.

■ Wyjąć przystawkę, rozłożyć i wyczyścić

wszystkie części.

X

 „Pielęgnacja 

i codzienne czyszczenie” patrz 

strona 206

Przystawka do tarcia

Do wiórkowania, tarcia i szatkowania,
np. sera, owoców, warzyw, orzechów,

migdałów, wysuszonych bułek i innych

twardych produktów spożywczych. Należy

stosować wkładkę dostosowaną do rodzaju

i konsystencji przetwarzanych produktów

zastosować.

X

 „Pożyteczne wskazówki” 

patrz strona 207

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)