Bosch MFW 3640A Maszynka do mięsa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
173
pl
Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem
Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją
przechowywać i postępować zgodnie z zawartymi w niej wska
-
zówkami! Przekazując urządzenie innej osobie należy dołączyć
niniejszą instrukcję.
Niezastosowanie się do wskazówek prawidłowego korzystania
z urządzenia wyklucza odpowiedzialność producenta za wynikłe
szkody. Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku w gospo-
darstwie domowym i podobnych otoczeniach. Urządzenie może być
także używane przez gości w pensjonatach, małych hotelach i podob-
nych obiektach mieszkalnych. Urządzenia używać tylko do produktów
w takiej ilości i o takim czasie przygotowania, które są typowe dla
gospodarstwa domowego.
Urządzenie i jego wyposażenie (w zależności od modelu) są
przeznaczone do następujących celów:
Maszynka do mielenia mięsa:
do mielenia oraz mieszania
surowego i gotowanego mięsa, słoniny, drobiu i ryby.
Nasadka masarska:
do wytwarzania kiełbas i rurek.
Nasadka do kebbe:
do przygotowania pierogów i mielonego
nadzienia.
Przystawka do tarcia:
do tarcia, ucierania i szatkowania artykułów
spożywczych.
Wyciskarka do cytrusów:
do wyciskania soków z owoców
cytrusowych.
Produkty spożywcze przeznaczone do przetworzenia nie mogą
zawierać twardych części (np. kości). Nie wolno używać urządzenia
do przetwarzania innych przedmiotów lub substancji oprócz tych
zaleconych przez producenta. Przy zastosowaniu wyposażenia
dopuszczonego przez producenta możliwe są dodatkowe zastosowa-
nia. Urządzenie używać tylko z oryginalnymi częściami i akcesoriami.
Nie wolno stosować nasadek lub przystawek szatkujących i trących
pochodzących z innych urządzeń. Stosować wyłącznie akcesoria
dołączone do odpowiednich przystawek.
Urządzenie wolno używać tylko w pomieszczeniach, w temperaturze
pokojowej i na wysokości nie większej niż 2000 m n.p.m. Nie stawiać
urządzenia na gorących powierzchniach, np. palnikach kuchenek
elektrycznych, ani w ich pobliżu.
Miejsce pracy powinno być łatwo dostępne, odporne na wilgoć,
stabilne, równe, suche i wystarczająco duże, aby uniknąć uszkodzeń
spowodowanych odpryskami i można było pracować bez przeszkód.
Spis treści
- 6 Użytkowanie zgodne z przeznaczeniem; Proszę dokładnie przeczytać instrukcję obsługi, starannie ją
- 7 Zasady bezpieczeństwa; Niebezpieczeństwo porażenia prądem i pożaru
- 8 Uwaga! Niebezpieczeństwo uszkodzenie urządzenia; „Konserwacja i codzienne czyszczenie” patrz strona 182; Serdecznie gratulujemy Państwu zakupu; Spis treści
- 9 Opis urządzenia; Korpus urządzenia; Przed pierwszym użyciem; Elementy obsługowe
- 10 Wszystkie modele; Wskaźnik pracy urządzenia; Zabezpieczenie przed; Wymiana zabieraka; Ustawienie prędkości
- 11 Zalecane prędkości; Nasadka; Funkcja biegu wstecznego; Przygotowanie; Niebezpieczeństwo zranienia!; Nasadka podstawowa; Przystawka do mielenia mięsa; Nasadka masarska
- 12 Przygotowanie nasadki do kebbe; Zastosowanie; Poniższy przykład opisuje wykorzystanie
- 13 Przystawka do tarcia
- 14 Wyciskarka do cytrusów
- 15 Przepisy
- 16 Marcepan; Porady; Przeznaczenie sitek; Przeznaczenie wkładek
- 18 Części zamienne i akcesoria
- 19 Usuwanie drobnych usterek
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)