Strona 6 - P O L S K I; Wstęp
P O L S K I 2 5 Wstęp Urządzenie to zostało wyposażone wautomatyczny termiczny system odcinającydopływ prądu. W przypadku przegrzania systemten automatycznie odcina dopływ prądu dourządzenia. Opis ogólny A Część silnikowa B Regulator obrotów - P = praca pulsacyjna- 0 = wyłączone- 1 = obroty minimaln...
Strona 9 - Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich!; Porady
P O L S K I 2 8 Metalowe ostrze Metalowe ostrze służy do rozdrabniania,miksowania, mieszania i ucierania. Krawędzie ostrza są bardzo ostre. Nie dotykaj ich! C 1 Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza. C 2 Umieść uchwyt na akcesoria w misce, anastępnie zamontuj na nim ostrze. 3 Włóż składniki do mi...
Strona 12 - Załóż przekładnię na część silnikową.
P O L S K I 3 1 1 Wyłącz urządzenie i wyjmij wtyczkę zgniazdka ściennego. 2 Zdejmij pokrywkę. Nigdy nie zdejmuj pokr ywki, gdy urządzeniejeszcze działa. 3 Usuń składniki ze ścianek blendera zapomocą łopatki. Nie zbliżaj łopatki do krawędzi tnących ostrzy -zachowaj około 2 cm odległości. B Jeśli nie ...
Strona 14 - Mycie; Szybkie mycie blendera
P O L S K I 3 3 Mycie Przed przystąpieniem do umycia urządzeniawyłącz je i wyjmij wtyczkę z gniazdka ściennego. Bardzo uważaj przy myciu metalowych ostrzyczęści tnącej blendera oraz nakładek. Krawędzietnące są bardzo ostre! Upewnij się, czy krawędzie tnące ostrzy orazwkładek nie stykają się z twardy...
Strona 15 - Wyjmij popychacz i tacę.; Przechowywanie; Gwarancja i serwis
P O L S K I 3 4 2 Wciśnij dźwignię zwalniającą i obróć całąmaszynkę do mięsa w kierunku wskazanymstrzałką. 3 Wyjmij popychacz i tacę. 4 Odkręć pierścień i wyjmij z maszynkiwszystkie części. Nie myj części maszynki w zmywarce do naczyń! 5 Wszystkie części wchodzące w kontakt zmięsem umyj w gorącej wo...
Strona 16 - Usuwanie usterek; Akcesoria i proces obróbki
P O L S K I 3 5 Rozwiązanie Przekręć miskę i pokr ywkę w kierunku zgodnym zruchem wskazówek zegara, aż usłyszysz kliknięcie.Sprawdź, czy kropka na misce znajduje się dokładnienaprzeciwko kropki na części silnikowej oraz czyurządzenie zatrzyma się, gdy zwolnisz regulator obrotów.Sprawdź również, czy ...
Strona 17 - Ilości składników i czas obróbki.
P O L S K I 3 6 Zastosowanie Sałatki, surówki Sałatki, surówki Naleśniki,gofr y Potrawyobtaczanebułką tar tą,zapiekanki Deser y,polewy Postępowanie Potnij warzywa na kawałki,które mieszczą się w leju.Wypełnij nimi cały lej i ucierajwarzywa, delikatnie popychającje popychaczem. Potnij warzywa na kawa...
Strona 20 - Przepisy; curr y, mielona papr yka; Ciasto z owocami; suszonych
P O L S K I 3 9 Przepisy Kanapkowa pasta z cukinii Składniki:- 2 cukinie- 3 gotowane jajka- 1 mała cebula- 1 łyżka stołowa oleju roślinnego- pietruszka- 2-3 łyżki stołowe kwaśnej śmietany- sok z cytr yny, sos tabasco, sól, pieprz, proszek curr y, mielona papr yka B Cukinie umyj i wysusz, a następnie...
Strona 23 - Koktajl mleczny ze świeżych owoców
P O L S K I 4 2 Zupa z brokułów (dla 4 osób) Składniki:- 50 g dojrzałego sera Gouda- 300 g gotowanych brokułów (łodygi i kwiaty)- wywar z gotowania brokułów- 2 gotowane pokrojone ziemniaki- 2 kostki rosołowe- 2 łyżki stołowe bitej śmietany- curr y- sól- pieprz- gałka muszkatołowa B Rozdrobnij ser. U...
Strona 24 - Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I 4 3 przez około 10 minut. Dodaj sól, pieprz i cukier dosmaku. Zostaw sos do ostygnięcia. B Rozgrzej piekarnik do 250 c C. B Na powierzchni posypanej uprzednio mąkąrozwałkuj ciasto na dwa okrągłe placki. Ułóż je nanatłuszczonej br ytfannie. Polej sosem. Zostawwolne miejsce na brzegach piz...