Strona 9 - Zdejmij osłonkę zabezpieczającą z ostrza.; Porady
P O L S K I 3 0 Lej wsypowy i popychacz C 1 Lej wsypowy służy do dodawania płynnychi stałych składników. Do przepychaniastałych składników przez lej wsypowy służypopychacz. C 2 Można także używać popychacza jakozatyczki w celu zapobieżenia wypadaniuproduktów z leja. Metalowe ostrze ◗ Metalowe ostrze...
Strona 11 - Załóż mieszak na uchwyt na akcesoria.; Końcówka do ubijania
P O L S K I 3 2 Uważaj: krawędzie tnące są bardzo ostre. C 1 Zamontuj ostrze na górnej części tarczyobrotowej. C 2 Pokrętło znajdujące się w dolnej częścitarczy dokręć tak, aby znalazło się wodpowiedniej pozycji wyznaczonej kropką. C 3 Ustaw pokrętło regulacyjne tak, by uzyskaćpożądaną grubość. C 4 ...
Strona 15 - Zanim użyjesz sokowirówki:; Czyszczenie
P O L S K I 3 6 C 6 Wciśnij przycisk "sokowirówka". Nigdy nie używaj sokowirówki, jeśli sitkoobrotowe lub bęben są uszkodzone. Urządzenie rozpocznie pracę na niskich obrotachi stopniowo będzie nabierać prędkości aż domaksymalnego poziomu. Prędkość możnazmniejszyć, przyciskając przycisk -. Ur...
Strona 16 - Przykryj dzbanek pokrywką.
P O L S K I 3 7 Szybkie mycie blendera C 1 Wlej letnią wodę (nie więcej niż 0,5 litra)wraz z płynem do mycia naczyń dodzbanka blendera. 2 Przykryj dzbanek pokrywką. C 3 Na kilka chwil włącz urządzenie, wciskającprzycisk pracy pulsacyjnej. (Gdy zwolniszprzycisk, urządzenie przestanie pracować.) 4 Odł...
Strona 17 - Przechowywanie; Gwarancja i serwis; Co robić w razie problemów
P O L S K I 3 8 Przechowywanie MicroStore C ◗ Umieść akcesoria (ostrze, uchwyt nakładek)na uchwycie na akcesoria i umieść w misce.Na końcu włóż uchwyt nakładek. Gwarancja i serwis Jeśli potrzebujesz informacji lub jeśli masz jakiśproblem skontaktuj się z Działem Obsługi Klienta(numer telefonu znajdz...
Strona 18 - Ilości produktów i czas obróbki
P O L S K I 3 9 Ilości produktów i czas obróbki Zastosowanie Sałatki, surówki Sałatki, surówki Naleśniki,gofr y Potrawyobtaczanebułką tar tą,zapiekanki Deser y,polewy Przystrajaniedań, zupy, sosy,zapiekanki Postępowanie Potnij warzywa na kawałki,które mieszczą się do leja.Wypełnij nimi cały lej i śc...
Strona 20 - Przepisy; curr y, mielona papr yka
P O L S K I 4 1 Zastosowanie Mięso mielone Zupy, sosy Przystrajaniepotraw, kremy,mieszanki zlodami. Postępowanie Najpierw usuń ścięgna i kości.Potnij mięso na kawałki owielkości 3cm. Jeśli chceszzemleć mięso grubiej, użyjfunkcji pulsacyjnej. Użyj gotowanych warzyw Weź śmietanę prosto zlodówki. Uwaga...
Strona 21 - Quiche z pora; suszonych; Gulasz po węgiersku
P O L S K I 4 2 - 60 g orzechów włoskich- 60 g rodzynek- 60 g sułtanek- 240 g pełnoziarnistej mąki żytniej- 120 g mąki pszennej- 120 g brązowego cukru- 360 g maślanki- szczypta soli- torebka proszku do pieczenia B Zamontuj w misce metalowe ostrze. Wrzuć domiski wszystkie składniki, naciśnij przycisk...
Strona 22 - Tarta truskawkowa; Nagrzej piekarnik do 180
P O L S K I 4 3 B Umyj mięso i pokrój na 2-centymetrowe kawałki.Obierz cebulę i posiekaj ją w misce malakseraprzy użyciu metalowego ostrza. Wydrąż papr ykę ipokrój ją w pierścienie, używając regulowanejtarczy tnącej na plastr y. Obierz pomidora, wykrójpestki i pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż naol...
Strona 24 - Nagrzej piekarnik do temperatur y 160
P O L S K I 4 5 B Nagrzej piekarnik do temperatur y 160 c C. Wymieszaj masło z cukrem glazurowym,wykorzystując metalowe ostrze. Rozpuść i dodajczekoladę. Następnie dodaj żółtka - jedno podrugim - i mieszaj do momentu, aż masa będziemiała kremową konsystencję. Metalowym ostrzemubij na sztywno białka ...
Strona 25 - Rozgrzej piekarnik do 250; Placki warzywno-ziemniaczane; otrąb
P O L S K I 4 6 - oliwki, salami, karczochy, pieczarki, anchovies, ser mozzarella, papr yka, dojrzały ser (star ty),ewentualnie oliwa z oliwek B Zamontuj metalowe ostrze w misce do mieszania.Umieść wszystkie składniki w misce i włączurządzenie w tr ybie wyrabiania ciasta. Wyrabiajciasto przez około ...
Strona 26 - Chleb wypiekaj w temperaturze 225
P O L S K I 4 7 znajdziesz w rodziale dotyczącym ilościskładników oraz czasów przygotowania). B Przełóż ciasto do większej miski, przykr yj wilgotnąścierką i na 20 minut pozostaw w ciepłym miejscudo wyrośnięcia. Po wyrośnięciu ugnieć ciasto, anastępnie uformuj z niego kulę. B Ponownie włóż ciasto do...