sorbet cytrynowy - Kenwood IM250_IM280 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Kenwood IM250_IM280 Lodziarnia – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

sorbet cytrynowy

składniki

IM250 series

IM280 series

cukier kryształ

200 g

300 g

woda

200 ml

300 ml

sok z pomarańczy

sok z połowy średniej

sok z 1 małej pomarańczy

pomarańczy

sok z cytryny

175 ml

250 ml

białko jaja

połowa białka ze

połowa białka z dużego jaja

średniego jaja

Umieścić cukier i wodę w rondlu. Mieszać na małym ogniu, aż cukier się
rozpuści. Doprowadzić ciecz do wrzenia i pozwolić, aby wrzała przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Dodać sok z pomarańczy i cytryny. Ubić białko jaja, aż będzie prawie sztywne, a
następnie wymieszać z mieszaniną cytrynową. Wlać mieszankę do naczynia do
zamrażania przy obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i
osiągną żądaną konsystencję.

lody waniliowe na bazie słodkiego sosu z mleka i
jajek

składniki

IM250 series

IM280 series

żółtka jaja

2

4

cukier puder

50 g

100 g

mleko półtłuste

150 ml

300 ml

śmietana kremowa

150 ml

300 ml

esencja waniliowa

kilka kropli

2,5 ml

Umieścić żółtka jaj i cukier w szklanym naczyniu i ubić. Powoli podgrzewać
mleko w rondlu do momentu wrzenia, a następnie wlać do mieszaniny jajek i
ubić. Przelać z powrotem mieszaninę do garnka i ciągle mieszać, aż mieszanina
zgęstnieje i utworzy błonę na tylnej części łyżki. Nie dopuścić do wrzenia, gdyż
mieszanina ulegnie wówczas rozdzieleniu. Zdjąć z ognia i pozostawić do
ostygnięcia. Wymieszać śmietanę i esencję waniliową. Wlać mieszankę do
naczynia do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Odczekać, aż
składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.

71

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)