lodowy jogurt malinowy; lody czekoladowo-miętowe; lody truskawkowe - Kenwood IM250_IM280 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Kenwood IM250_IM280 Lodziarnia – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 17
Ładowanie instrukcji

przepisy

lody bananowe

składniki

IM250 series

IM280 series

duży dojrzały banan

1

1,5

mleko półtłuste

175 ml

250 ml

śmietana kremowa

75 ml

125 ml

cukier puder

50 g

75 g

Rozdrobnić banany, aby uzyskały płynną konsystencję. Zmieszać mleko,
śmietanę kremową i cukier. Wlać mieszankę do naczynia do zamrażania przy
obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną
konsystencję.

lodowy jogurt malinowy

składniki

IM250 series

IM280 series

świeże maliny

200 g

300 g

cukier puder

75 g

125 g

naturalny jogurt

250 ml

375 ml

Rozdrobnić lub rozetrzeć maliny do konsystencji przecieru. Aby przecier był
jednorodny, usunąć pestki, przecedzając roztarte maliny przez sitko. Dodać
cukier i naturalny jogurt, a następnie wymieszać. Wlać mieszankę do naczynia
do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki
zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.

lody czekoladowo-miętowe

składniki

IM250 series

IM280 series

mleko półtłuste

200 ml

300 ml

cukier puder

50 g

75 g

śmietana kremowa

225 ml

325 ml

esencja mięty pieprzowej kilka kropli

kilka kropli

tarta czekolada

50 g

75 g

Umieścić mleko i cukier w rondlu. Postawić rondel na niewielkim ogniu i
mieszać, aż cukier się rozpuści, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać śmietanę i esencję mięty pieprzowej w schłodzonym mleku. Wlać
mieszankę do naczynia do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Gdy
mieszanka zacznie zamarzać, dodać tartą czekoladę przy użyciu rynienki
podającej. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.

lody truskawkowe

składniki

IM250 series

IM280 series

świeże truskawki

300 g

450 g

cukier puder

75 g

125 g

śmietana kremowa

100 ml

150 ml

sok z cytryny

sok z połowy niewielkiej sok z połowy dużej cytryny
cytryny

Przetrzeć truskawki do płynnej konsystencji, a następnie dodać pozostałe
składniki. Wlać mieszankę do naczynia do zamrażania przy obracającym się
mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.

70

Spis treści

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)