Kenwood IM250_IM280 Lodziarnia – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
przepisy
lody bananowe
składniki
IM250 series
IM280 series
duży dojrzały banan
1
1,5
mleko półtłuste
175 ml
250 ml
śmietana kremowa
75 ml
125 ml
cukier puder
50 g
75 g
Rozdrobnić banany, aby uzyskały płynną konsystencję. Zmieszać mleko,
śmietanę kremową i cukier. Wlać mieszankę do naczynia do zamrażania przy
obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną
konsystencję.
lodowy jogurt malinowy
składniki
IM250 series
IM280 series
świeże maliny
200 g
300 g
cukier puder
75 g
125 g
naturalny jogurt
250 ml
375 ml
Rozdrobnić lub rozetrzeć maliny do konsystencji przecieru. Aby przecier był
jednorodny, usunąć pestki, przecedzając roztarte maliny przez sitko. Dodać
cukier i naturalny jogurt, a następnie wymieszać. Wlać mieszankę do naczynia
do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Odczekać, aż składniki
zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.
lody czekoladowo-miętowe
składniki
IM250 series
IM280 series
mleko półtłuste
200 ml
300 ml
cukier puder
50 g
75 g
śmietana kremowa
225 ml
325 ml
esencja mięty pieprzowej kilka kropli
kilka kropli
tarta czekolada
50 g
75 g
Umieścić mleko i cukier w rondlu. Postawić rondel na niewielkim ogniu i
mieszać, aż cukier się rozpuści, a następnie pozostawić do ostygnięcia.
Wymieszać śmietanę i esencję mięty pieprzowej w schłodzonym mleku. Wlać
mieszankę do naczynia do zamrażania przy obracającym się mieszadle. Gdy
mieszanka zacznie zamarzać, dodać tartą czekoladę przy użyciu rynienki
podającej. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.
lody truskawkowe
składniki
IM250 series
IM280 series
świeże truskawki
300 g
450 g
cukier puder
75 g
125 g
śmietana kremowa
100 ml
150 ml
sok z cytryny
sok z połowy niewielkiej sok z połowy dużej cytryny
cytryny
Przetrzeć truskawki do płynnej konsystencji, a następnie dodać pozostałe
składniki. Wlać mieszankę do naczynia do zamrażania przy obracającym się
mieszadle. Odczekać, aż składniki zamarzną i osiągną żądaną konsystencję.
70
Spis treści
- 4 bezpieczeństwo; Polski
- 6 czyszczenie
- 7 lodowy jogurt malinowy; lody czekoladowo-miętowe; lody truskawkowe
- 8 sorbet cytrynowy
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)