AEG S83200CMM0 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
• Artyku
ł
y spo ywcze nale y przykry
ć
lub owin
ąć
, szczególnie te, które maj
ą
silny zapach.
• Zapewni
ć
swobodny przep
ł
yw powietrza wokó
ł
artyku
ł
ów spo ywczych.
Wskazówki dotycz ce przechowywania ywno ci
Przydatne wskazówki:
Mi
ę
so (ka dy rodzaj): zapakowa
ć
do polietylenowych worków i umie ci
ć
na szklanej pó
ł
ce
nad szuflad
ą
na warzywa.
Ze wzgl
ę
dów bezpiecze
ń
stwa mo na je przechowywa
ć
w ten sposób najwy ej przez jeden
lub dwa dni.
ywno
ć
gotowana, potrawy na zimno itp.: nale y je przykry
ć
i umie ci
ć
na dowolnej pó
ł
ce.
Owoce i warzywa: nale y je dok
ł
adnie oczy ci
ć
i umie ci
ć
w przeznaczonych dla nich szu-
fladach.
Mas
ł
o i ser: nale y je umieszcza
ć
w specjalnych hermetycznych pojemnikach lub zapako-
wa
ć
w foli
ę
aluminiow
ą
lub woreczki polietylenowe, aby maksymalnie ograniczy
ć
dost
ę
p po-
wietrza.
Butelki z mlekiem: nale y za
ł
o y
ć
na nie nakr
ę
tki i przechowywa
ć
na pó
ł
ce na butelki na
drzwiach.
Bananów, ziemniaków, cebuli i czosnku, je li nie s
ą
zapakowane, nie nale y przechowywa
ć
w ch
ł
odziarce.
Wskazówki dotycz ce zamra ania
Aby uzyska
ć
najlepsze wyniki zamra ania, nale y skorzysta
ć
z poni szych wa nych wska-
zówek:
• Maksymaln
ą
ilo
ć
ywno ci, któr
ą
mo na zamrozi
ć
w ci
ą
gu 24 godzin, podano na tablicz-
ce znamionowej.
• Proces zamra ania trwa 24 godziny. W tym czasie nie nale y wk
ł
ada
ć
do zamra arki
wi
ę
cej ywno ci przeznaczonej do zamro enia.
• Nale y zamra a
ć
tylko artyku
ł
y spo ywcze najwy szej jako ci, wie e i dok
ł
adnie oczy-
szczone.
•
ywno
ć
nale y dzieli
ć
na ma
ł
e porcje, aby móc j
ą
szybko zupe
ł
nie zamrozi
ć
, a pó niej
rozmra a
ć
tylko potrzebn
ą
ilo
ć
.
•
ywno
ć
nale y pakowa
ć
w foli
ę
aluminiow
ą
lub polietylenow
ą
zapewniaj
ą
c
ą
hermetycz-
ne zamkni
ę
cie.
• Nie dopuszcza
ć
do stykania si
ę
wie ej, niezamro onej ywno ci z zamro onymi produk-
tami, aby unikn
ąć
wzrostu temperatury produktów zamro onych.
• Produkty niskot
ł
uszczowe przechowuj
ą
si
ę
lepiej i d
ł
u ej ni o wysokiej zawarto ci t
ł
usz-
czu. Sól powoduje skrócenie okresu przechowywania ywno ci.
• Spo ywanie sorbetu bezpo rednio po wyj
ę
ciu z komory zamra arki mo e spowodowa
ć
odmro enia skóry.
• Zaleca si
ę
umieszczanie daty zamro enia na ka dym opakowaniu w celu kontrolowania
d
ł
ugo ci okresu przechowywania.
Wskazówki dotycz ce przechowywania zamro onej ywno ci
Aby urz
ą
dzenie funkcjonowa
ł
o z najlepsz
ą
wydajno ci
ą
, nale y:
• sprawdza
ć
, czy mro onki by
ł
y odpowiednio przechowywane w sklepie.
18
Przydatne rady i wskazówki
Spis treści
- 3 SPIS TRE CI
- 4 Bezpiecze stwo dzieci i osób upo ledzonych; ąć; Ogólne zasady bezpiecze stwa
- 5 Codzienna eksploatacja
- 7 Ochrona rodowiska; PANEL STEROWANIA
- 12 Alarm otwartych drzwi; PIERWSZE U YCIE; Czyszczenie wn; CODZIENNA EKSPLOATACJA; Przechowywanie zamro onej ywno ci; łą; Rozmra anie; łę
- 14 Rozmieszczanie pó
- 15 Tryb ProFresh
- 17 PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI
- 18 Wskazówki dotycz ce przechowywania ywno ci; Wskazówki dotycz ce przechowywania zamro onej ywno ci
- 19 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Okresowe czyszczenie
- 20 CO ZROBI
- 21 Co zrobi
- 22 Zamykanie drzwi; DANE TECHNICZNE
- 23 INSTALACJA; Ustawianie; Miejsce instalacji; Przy
- 24 Tylne elementy dystansowe; W torebce z dokumentacj znajduj si; Poziomowanie
- 25 Instalacja filtra CleanAir Control; Zmiana kierunku otwierania drzwi; OCHRONA RODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)