Alarm otwartych drzwi; PIERWSZE U YCIE; Czyszczenie wn; CODZIENNA EKSPLOATACJA; Przechowywanie zamro onej ywno ci; łą; Rozmra anie; łę - AEG S83200CMM0 - Instrukcja obsługi - Strona 12

AEG S83200CMM0 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 42
Ładowanie instrukcji

3. Wska nik temperatury zamra arki przez kilka sekund wskazuje najwy sz

ą

odnotowan

ą

temperatur

ę

. Nast

ę

pnie ponownie wskazuje ustawion

ą

temperatur

ę

.

4. Wska nik alarmu miga a do chwili przywrócenia normalnych warunków.
Gdy normalne warunki przechowywania zostan

ą

przywrócone, wska nik alarmu zga nie.

Alarm otwartych drzwi

Je li drzwi ch

ł

odziarki pozostaj

ą

otwarte przez kilka minut, w

łą

cza si

ę

alarm d wi

ę

kowy.

Alarm otwartych drzwi jest sygnalizowany poprzez:
• miganie wska nika alarmu
• sygna

ł

d wi

ę

kowy

Po przywróceniu normalnych warunków pracy (zamkni

ę

te drzwi) alarm d wi

ę

kowy wy

łą

cza

si

ę

.

PIERWSZE U YCIE

Czyszczenie wn

ę

trza

W celu usuni

ę

cia zapachu nowego produktu przed pierwszym uruchomieniem urz

ą

dzenia

nale y wymy

ć

jego wn

ę

trze i znajduj

ą

ce si

ę

w nim elementy letni

ą

wod

ą

z

ł

agodnym myd-

ł

em, a nast

ę

pnie dok

ł

adnie je wysuszy

ć

.

Nie nale y stosowa

ć

detergentów ani proszków do szorowania, poniewa mog

ą

one uszko-

dzi

ć

powierzchni urz

ą

dzenia.

CODZIENNA EKSPLOATACJA

Przechowywanie zamro onej ywno ci

W przypadku pierwszego uruchomienia urz

ą

dzenia lub po okresie jego nieu ywania, przed

w

ł

o eniem ywno ci do komory zamra arki nale y odczeka

ć

co najmniej 2 godziny od w

łą

-

czenia urz

ą

dzenia przy ustawieniu wy szej mocy ch

ł

odzenia.

Je eli dojdzie do przypadkowego rozmro enia ywno ci, spowodowanego na przyk

ł

ad bra-

kiem zasilania przez okres czasu d

ł

u szy ni podany w parametrach technicznych w punk-

cie "Czas utrzymywania temperatury bez zasilania", nale y szybko skonsumowa

ć

rozmro-

on

ą

ywno

ć

lub niezw

ł

ocznie podda

ć

j

ą

obróbce termicznej, po czym ponownie zamrozi

ć

(po ostudzeniu).

Rozmra anie

G

łę

boko zamro on

ą

ywno

ć

lub mro onki nale y przed u yciem rozmrozi

ć

w komorze

ch

ł

odziarki lub w temperaturze pokojowej, zale nie od czasu przeznaczonego na t

ę

opera-

cj

ę

.

Ma

ł

e kawa

ł

ki mo na gotowa

ć

w stanie zamro onym, od razu po wyj

ę

ciu z zamra arki. W

takim przypadku gotowanie potrwa jednak d

ł

u ej.

12

Pierwsze u ycie

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)