AEG S83200CMM0 Lodówka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
3. Wska nik temperatury zamra arki przez kilka sekund wskazuje najwy sz
ą
odnotowan
ą
temperatur
ę
. Nast
ę
pnie ponownie wskazuje ustawion
ą
temperatur
ę
.
4. Wska nik alarmu miga a do chwili przywrócenia normalnych warunków.
Gdy normalne warunki przechowywania zostan
ą
przywrócone, wska nik alarmu zga nie.
Alarm otwartych drzwi
Je li drzwi ch
ł
odziarki pozostaj
ą
otwarte przez kilka minut, w
łą
cza si
ę
alarm d wi
ę
kowy.
Alarm otwartych drzwi jest sygnalizowany poprzez:
• miganie wska nika alarmu
• sygna
ł
d wi
ę
kowy
Po przywróceniu normalnych warunków pracy (zamkni
ę
te drzwi) alarm d wi
ę
kowy wy
łą
cza
si
ę
.
PIERWSZE U YCIE
Czyszczenie wn
ę
trza
W celu usuni
ę
cia zapachu nowego produktu przed pierwszym uruchomieniem urz
ą
dzenia
nale y wymy
ć
jego wn
ę
trze i znajduj
ą
ce si
ę
w nim elementy letni
ą
wod
ą
z
ł
agodnym myd-
ł
em, a nast
ę
pnie dok
ł
adnie je wysuszy
ć
.
Nie nale y stosowa
ć
detergentów ani proszków do szorowania, poniewa mog
ą
one uszko-
dzi
ć
powierzchni urz
ą
dzenia.
CODZIENNA EKSPLOATACJA
Przechowywanie zamro onej ywno ci
W przypadku pierwszego uruchomienia urz
ą
dzenia lub po okresie jego nieu ywania, przed
w
ł
o eniem ywno ci do komory zamra arki nale y odczeka
ć
co najmniej 2 godziny od w
łą
-
czenia urz
ą
dzenia przy ustawieniu wy szej mocy ch
ł
odzenia.
Je eli dojdzie do przypadkowego rozmro enia ywno ci, spowodowanego na przyk
ł
ad bra-
kiem zasilania przez okres czasu d
ł
u szy ni podany w parametrach technicznych w punk-
cie "Czas utrzymywania temperatury bez zasilania", nale y szybko skonsumowa
ć
rozmro-
on
ą
ywno
ć
lub niezw
ł
ocznie podda
ć
j
ą
obróbce termicznej, po czym ponownie zamrozi
ć
(po ostudzeniu).
Rozmra anie
G
łę
boko zamro on
ą
ywno
ć
lub mro onki nale y przed u yciem rozmrozi
ć
w komorze
ch
ł
odziarki lub w temperaturze pokojowej, zale nie od czasu przeznaczonego na t
ę
opera-
cj
ę
.
Ma
ł
e kawa
ł
ki mo na gotowa
ć
w stanie zamro onym, od razu po wyj
ę
ciu z zamra arki. W
takim przypadku gotowanie potrwa jednak d
ł
u ej.
12
Pierwsze u ycie
Spis treści
- 3 SPIS TRE CI
- 4 Bezpiecze stwo dzieci i osób upo ledzonych; ąć; Ogólne zasady bezpiecze stwa
- 5 Codzienna eksploatacja
- 7 Ochrona rodowiska; PANEL STEROWANIA
- 12 Alarm otwartych drzwi; PIERWSZE U YCIE; Czyszczenie wn; CODZIENNA EKSPLOATACJA; Przechowywanie zamro onej ywno ci; łą; Rozmra anie; łę
- 14 Rozmieszczanie pó
- 15 Tryb ProFresh
- 17 PRZYDATNE RADY I WSKAZÓWKI
- 18 Wskazówki dotycz ce przechowywania ywno ci; Wskazówki dotycz ce przechowywania zamro onej ywno ci
- 19 KONSERWACJA I CZYSZCZENIE; Okresowe czyszczenie
- 20 CO ZROBI
- 21 Co zrobi
- 22 Zamykanie drzwi; DANE TECHNICZNE
- 23 INSTALACJA; Ustawianie; Miejsce instalacji; Przy
- 24 Tylne elementy dystansowe; W torebce z dokumentacj znajduj si; Poziomowanie
- 25 Instalacja filtra CleanAir Control; Zmiana kierunku otwierania drzwi; OCHRONA RODOWISKA
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)