Indesit KN 3C62A (W) Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
18
PL
Niektóre przykłady użytkowania podane są w
rozdziale „Praktyczne porady dotyczące pieczenia”.
Program GRILL Z WENTYLACJĄ
Temperatura: dowolna od 50°C do 200°C.
Włącza się środkowy górny element grzejny oraz
wentylator. Łączy wymuszoną cyrkulację powietrza
wewnątrz piekarnika z jednokierunkowym
promieniowaniem cieplnym. Zapobiega to przypalaniu
powierzchni potraw, umożliwiając właściwą
penetrację ciepła. Doskonałe wyniki uzyskuje się
wykorzystując grill z wentylacją do przygotowania
szaszłyków z różnych mięs i warzyw, kiełbasek,
żeberek, kotlecików jagnięcych, kurczaka „alla
diavola”, przepiórek z szałwią, filetów wieprzowych,
itp.
Jeśli chodzi o ryby, grill z wentylacją jest najlepszym
sposobem na pieczenie granika, tuńczyka, ryby
szpady, mątw faszerowanych, itp.
!!!!!
Pieczenia PIEKARNIK GÓRNY, GRILL oraz GRILL
Z WENTYLACJĄ powinny być wykonywane przy
zamkniętych drzwiczkach.
!!!!!
Podczas pieczenia PIEKARNIK GÓRNY I GRILL
ustawiać ruszt w pozycji 5, a brytfannę w pozycji 1 w
celu zebrania pozostałości po pieczeniu (sosów i/lub
tłuszczu). Podczas pieczenia GRILL Z
WENTYLACJĄ ustawiać ruszt w pozycji 2 lub 3, a
brytfannę w pozycji 1 w celu zebrania pozostałości
po pieczeniu.
Dolna komora
Pod piekarnikiem
znajduje się komora,
która może być
wykorzystana jako
schowek na akcesoria
lub rondle. W celu
otwarcia drzwiczek
obrócić je ku dołowi
(
patrz rysunek
).
!
Nie umieszczać w dolnej komorze materiałów
łatwopalnych.
!
Wewnętrzne powierzchnie szuflady (jeśli jest w
danym modelu) mogą się nagrzewać.
Pieczenie jednocześnie na kilku poziomach
Jeśli konieczne jest użycie dwóch poziomów, należy
korzystać z programu
Z WENTYLACJĄ,
ponieważ jest to jedyny program odpowiedni dla tego
typu pieczenia. Ponadto dobrze jest:
• nie korzystać z pozycji 1 i 5: gorące powietrze
działa bezpośrednio na nie, co mogłoby
spowodować przypalenie delikatnych potraw.
• wykorzystywać pozycje 2 i 4, umieszczając w
pozycji 2 potrawy wymagające wyższej
temperatury.
• w przypadku przygotowywania potraw
wymagających różnego czasu i temperatury
pieczenia, ustawić temperaturę pośrednią
pomiędzy dwoma zalecanymi (
patrz Tabela
pieczenia w piekarniku
) i umieścić delikatniejszą
potrawę w pozycji 4. Wyjąć wcześniej tę potrawę,
która wymaga krótszego czasu pieczenia.
• w przypadku pieczenia pizzy na kilku poziomach
w temperaturze ustawionej na 220°C, należy
wstępnie nagrzewać piekarnik przez 15 minut.
Zasadniczo pieczenie w pozycji 4 trwa dłużej:
dlatego zaleca się najpierw wyjąć pizzę pieczoną
na niższym poziomie, a następnie, po kilku
minutach, tę pieczoną w pozycji 4.
• Ustawić brytfannę na dole, a ruszt na górze.
Spis treści
- 2 Użytkowanie szklano-ceramicznej płyty; Instrukcja obsługi; RS
- 3 Ustawienie i wypoziomowanie; Podłączenie elektryczne; Instalacja
- 5 Opis urządzenia; Widok ogólny
- 6 Uruchomienie i użytkowanie; Użytkowanie piekarnika; Regulator czasowy analogwy*
- 7 Programy
- 9 Tabela pieczenia w piekarniku
- 10 Włączanie i wyłączanie stref pieczenia
- 11 Zalecenia i środki ostrożności; Ogólne zasady bezpieczeństwa
- 12 Konserwacja i utrzymanie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)