Włączanie i wyłączanie stref pieczenia - Indesit KN 3C62A (W) - Instrukcja obsługi - Strona 10

Indesit KN 3C62A (W) Kuchenka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 24
Ładowanie instrukcji

20

PL

Użytkowanie

szklano-ceramicznej płyty grzejnej

!

Klej stosowany do uszczelnień pozostawia na szkle

tłuste plamy. Przed przystąpieniem do eksploatacji
urządzenia zaleca się usunąć te plamy przy pomocy
odpowiedniego produktu nieposiadającego
właściwości ściernych. Podczas pierwszych godzin
działania urządzenia może być wyczuwalny zapach
gumy, który jednak szybko zanika.

Włączanie i wyłączanie stref pieczenia

W celu włączenia strefy pieczenia należy przekręcić
odpowiednie pokrętło zgodnie z ruchem wskazówek
zegara.
W celu wyłączenia obrócić pokrętło w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek zegara aż do
pozycji „0”.
Zaświecenie się kontrolki działania PŁYT
ELEKTRYCZNYCH sygnalizuje, że przynajmniej
jedna z płyt na płycie grzejnej jest włączona.

Strefy pieczenia

Na płycie grzejnej znajdują się
elektryczne radiacyjne
elementy grzejne. Podczas
pracy ich kolor zmienia się na
czerwony:
A . Strefa pieczenia.

B .

Kontrolka ciepła: sygnalizuje, że temperatura

danej strefy pieczenia przekracza 60°C, także
wówczas, gdy element jest wyłączony, lecz jeszcze
gorący.

Strefy pieczenia z elementami radiacyjnymi

Charakteryzują się właściwościami
przypominającymi typowe właściwości kuchenek
gazowych: szybką reakcją na sterowanie i
wyświetlaniem mocy chwilowej.

Obracać odpowiednim pokrętłem w kierunku ruchu
wskazówek zegara od 1 do 6.

A

A

A

A

B

Praktyczne porady związane z użytkowaniem
płyty grzejnej

• Stosować garnki z płaskim dnem i znacznej

grubości, aby mieć pewność, że dokładnie
przylegają do strefy grzejnej;

• stosować garnki o średnicy wystarczającej do

całkowitego przykrycia strefy grzejnej, tak aby
zapewnić wykorzystanie całego ciepła;

• upewnić się, że dna garnków są zawsze dokładnie

oczyszczone i suche; dzięki temu uzyska się
optymalne przyleganie do stref grzejnych i
zarówno garnki, jak i płyta grzejna będą miały
większą trwałość;

• unikać stosowania tych samych garnków co

używane na palnikach gazowych: skupienie ciepła
w przypadku palników gazowych może
odkształcić dno garnka, przez co nie będzie on
dokładnie przylegać;

• nie pozostawiać nigdy strefy gotowania włączonej

bez garnka, gdyż może ona ulec uszkodzeniu.

Poz. P

ł

yta normalna lub szybka

0

Wy

łą

czona

1

Gotowanie jarzyn, ryb

2

Gotowanie ziemniaków (na parze), zup, ciecierzycy,
fasoli

3

Kontynuacja gotowania du

ż

ych ilo

ś

ci potraw, g

ę

stych

zup

4

Pieczenie (

ś

rednie)

5

Pieczenie (mocne)

6

Przyrumienianie lub szybkie doprowadzanie do wrzenia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)