Tabela czasów gotowania; Ryby • Skorupiaki - Tefal VC 4003 - Instrukcja obsługi - Strona 9

Tefal VC 4003 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

44

Podane czasy gotowania są orientacyjne. Mogą się one zmieniać zależnie od

wielkości produktów, pozostawionej między nimi przestrzeni, ilości produktów,
indywidualnego gustu i napięcia sieciowego.

W przypadku produktów o różnych czasach gotowania: produkty największe lub
wymagające najdłuższego gotowania włożyć do miski położonej najniżej. Podczas
gotowania tych produktów, dodać drugą lub trzecią miskę z produktami gotującymi się
krócej.

Aby skrócić czas gotowania i zmniejszyć straty witamin, należy wcisnąć przycisk

VITAMIN+

rozpoczynając gotowanie.

Dotykając misek podczas gotowania, należy używać rękawic

termoizolacyjnych.

Tabela czasów gotowania

Ryby • Skorupiaki

Produkt

Rodzaj

Ilość

Czas gotowania

Zalecenia

Cienki filet rybny

świeży

450 g

5-10 min.

Nie układać filetów w stos.

mrożony

450 g

10-15 min.

Grube filety lub steki

świeże

400 g

10-15 min.

Ryba w całości

świeża

600 g

20-25 min.

Małże

świeże

1 kg

10-15 min.

Odrzucić małże, które się nie otworzyły.

Krewetki

świeże

200 g

2-5 min.

Zależnie od upodobań.

Przegrzebki

świeże

100 g

2-5 min.

Zależnie od upodobań.

Mięso • Drób

Produkt

Rodzaj

Ilość

Czas gotowania

Zalecenia

Pierś kurza

paski

500 g

10-15 min.

w całości

450 g

15-20 min.

Podudzia kurze

świeże

4

30-35 min.

Sznycle z indyka

świeże

600 g

15-20 min.

Schab

świeży

700 g

10-15 min.

Pokroić w plastry o grubości 1 cm.

Steki z jagnięciny

świeże

500 g

10-15 min.

Kiełbaski

serdelki

10

5 min.

frankfurterki

10

10-15 min.

Nakłuć przed gotowaniem.

2959-5064466 ME VITAMIN-M2 23/12/02 17:47 Page 44

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)