Tefal VC 4003 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
45
Tabela czasów gotowania
Inne produkty
Produkt
Rodzaj
Ilość
Czas gotowania
Zalecenia
Jajka
na twardo
6
15 min.
Starannie natłuścić kokilki.
na miękko
6
8-10 min.
Owoce
świeże
10-15 min.
Odgrzewanie
Produkt
Rodzaj
Ilość
Czas gotowania
Zalecenia
Mięso
porcje
10-15 min.
Makaron
10-15 min.
Warzywa
5-10 min.
Warzywa
Produkt
Rodzaj
Ilość
Czas gotowania
Zalecenia
Szparagi
świeże
600 g
10-15 min.
Odciąć dolny koniec.
Brokuły
świeże
400 g
19 min.
Podzielić na różyczki.
mrożone
400 g
13 min.
Seler
świeży
350 g
15-18 min.
Pokroić w kostkę lub plastry.
Grzyby
świeże
500 g
11 min.
Odciąć dolny koniec i dokładnie umyć.
Kalafior
świeży
1 średni
20-25 min.
Podzielić na różyczki.
Kapusta (czerwona lub zielona) świeża
600 g
15-18 min.
Pokroić w plastry lub poszatkować.
Cukinia
świeża
600 g
7-10 min.
Pokroić w plastry.
Szpinak
świeży
300 g
8-10 min.
W połowie gotowania odwrócić.
mrożony
300 g
15-20 min.
Fasola szparagowa
świeża
500 g
20-25 min.
mrożona
500 g
25-30 min.
Groch
świeży
400 g
20 min.
mrożony
400 g
25 min.
Marchew
świeża
500 g
10 min.
Pokroić w cienkie talarki.
Kukurydza w kolbach
świeża
500 g
30 min
Pory
świeże
500 g
8 min
Pokroić w cienkie talarki.
Groszek cukrowy
świeży
500 g
10-15 min.
Papryka
świeża
300 g
10-15 min.
Pokroić w szerokie paski.
Stare ziemniaki
świeże
600 g
20-25 min.
Pokroić w plastry lub w kostkę.
Młode ziemniaki
świeże
600 g małe, 35-40 min.
Zależnie od wielkości i odmiany.
w całości
Mała cebula w całości
świeża
400 g
8 min.
Ryż – Makaron – Produkty zbożowe
Produkt
Ilość ryżu
Ilość wody
Czas gotowania
Zalecenia
Biały ryż długoziarnisty
150 g
300 ml
25-30 min.
Umyć ryż przed gotowaniem
Biały ryż basmati
150 g
300 ml
25 min.
Miskę na ryż napełnić wrzątkiem.
Biały ryż łatwy do gotowania 150 g
300 ml
18-20 min.
Brązowy ryż
150 g
300 ml
35 min.
Kuskus
200 g
350 ml
10 min.
Przed gotowaniem namoczyć kuskus we
wrzątku przez 5 minut.
Bulghur
150 g
300 ml
15 min.
Gotować we wrzątku.
Makaron (spaghetti)
200 g
400 ml
20-25 min.
Gotować we wrzątku.
2959-5064466 ME VITAMIN-M2 23/12/02 17:47 Page 45
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)