Philips HD9189 - Instrukcja obsługi - Strona 17

Philips HD9189 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 23
Ładowanie instrukcji

Rodzaj żywności

do przygotowania

Ilość

Czas gotowania

na parze

(w min)

Proponowane zioła/przyprawy do

umieszczenia w pojemniku na

przyprawy

Seler (pokrojony w

kostkę)

300 g

15–20

Kminek, biały pieprz, chili

Udko kurczaka

1 szt.

25

Czarny pieprz, cytr yna, papr yka

Kolba kukur ydzy

500 g

30–40

Pietruszka, czosnek, szczypiorek

Cukinia (pokrojona

w plastr y)

500 g

10

Koper, szałwia, rozmar yn

Kuskus

150 g + 250 ml

wody

10–15

Kminek, kolendra, goździki

Jajka

6 szt.

12–15

-

Owoce

500 g/4 szt.

10–15

Cynamon, cytr yna, goździki

Groszek (mrożony) 400 g

20–25

Rozmar yn, kminek, pietruszka

Ziemniaki

400 g

25–30

Pietruszka, szczypiorek, czosnek

Krewetki

200 g

5

Przyprawa curr y, szafran, cytr yna

Pudding

4 miseczki

20

Cynamon, goździki, wanilia

Ryż

150 g + 300 ml

wody

35

Pandan, pietruszka, kminek

250 g + 500 ml

wody

35

Pandan, pietruszka, kminek

Łosoś

450 g

12–15 min

Koper, pietruszka, bazylia

Biała r yba

450 g

10–15

Suszone ziarna gorczycy, ziele

angielskie, majeranek

Czasy gotowania odpowiadające domyślnym trybom gotowania (rys. 39)
Wskazówki dotyczące gotowania na parze
Pojemnik na przyprawy

- Do pojemnika na przyprawy można dodać aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak rozmar yn,

tymianek, kolendra, bazylia, koperek, curr y lub estragon. Doskonale komponują się one z

czosnkiem, kminkiem lub chrzanem, które podkreślają smak bez dodawania soli. Zaleca się

dodawanie od pół do 3 łyżeczek suszonych ziół lub przypraw. Jeśli zioła są świeże, można dodać

ich więcej.

- Pojemnik na przyprawy najlepiej sprawdza się w przypadku składników przygotowywanych w

koszu, któr y znajduje się na samym dole, umieszczonym bezpośrednio na tacce ociekowej.

- Więcej informacji na temat ziół, przypraw i płynnych dodatków, które można umieszczać w

pojemniku na przyprawy, znajduje się powyżej, w tabeli gotowania na parze.

- Dodanie niewielkiej ilości oliwy na składnikach przeznaczonych do gotowania może wzmocnić

efekt, jaki daje pojemnik na przyprawy, a także pozwala uzyskać pełniejszy smak potraw.

- Aby uzyskać najlepszy efekt, posiekaj drobno zioła i równomiernie wypełnij pojemnik na zioła.

- Aby móc cieszyć się najlepszym smakiem, zjedz posiłek zaraz po jego przygotowaniu.

- Nie wlewaj płynów do pojemnika na przyprawy.

POLSKI

128

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)