Philips HD9189 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Rodzaj żywności
do przygotowania
Ilość
Czas gotowania
na parze
(w min)
Proponowane zioła/przyprawy do
umieszczenia w pojemniku na
przyprawy
Seler (pokrojony w
kostkę)
300 g
15–20
Kminek, biały pieprz, chili
Udko kurczaka
1 szt.
25
Czarny pieprz, cytr yna, papr yka
Kolba kukur ydzy
500 g
30–40
Pietruszka, czosnek, szczypiorek
Cukinia (pokrojona
w plastr y)
500 g
10
Koper, szałwia, rozmar yn
Kuskus
150 g + 250 ml
wody
10–15
Kminek, kolendra, goździki
Jajka
6 szt.
12–15
-
Owoce
500 g/4 szt.
10–15
Cynamon, cytr yna, goździki
Groszek (mrożony) 400 g
20–25
Rozmar yn, kminek, pietruszka
Ziemniaki
400 g
25–30
Pietruszka, szczypiorek, czosnek
Krewetki
200 g
5
Przyprawa curr y, szafran, cytr yna
Pudding
4 miseczki
20
Cynamon, goździki, wanilia
Ryż
150 g + 300 ml
wody
35
Pandan, pietruszka, kminek
250 g + 500 ml
wody
35
Pandan, pietruszka, kminek
Łosoś
450 g
12–15 min
Koper, pietruszka, bazylia
Biała r yba
450 g
10–15
Suszone ziarna gorczycy, ziele
angielskie, majeranek
Czasy gotowania odpowiadające domyślnym trybom gotowania (rys. 39)
Wskazówki dotyczące gotowania na parze
Pojemnik na przyprawy
- Do pojemnika na przyprawy można dodać aromatyczne zioła i przyprawy, takie jak rozmar yn,
tymianek, kolendra, bazylia, koperek, curr y lub estragon. Doskonale komponują się one z
czosnkiem, kminkiem lub chrzanem, które podkreślają smak bez dodawania soli. Zaleca się
dodawanie od pół do 3 łyżeczek suszonych ziół lub przypraw. Jeśli zioła są świeże, można dodać
ich więcej.
- Pojemnik na przyprawy najlepiej sprawdza się w przypadku składników przygotowywanych w
koszu, któr y znajduje się na samym dole, umieszczonym bezpośrednio na tacce ociekowej.
- Więcej informacji na temat ziół, przypraw i płynnych dodatków, które można umieszczać w
pojemniku na przyprawy, znajduje się powyżej, w tabeli gotowania na parze.
- Dodanie niewielkiej ilości oliwy na składnikach przeznaczonych do gotowania może wzmocnić
efekt, jaki daje pojemnik na przyprawy, a także pozwala uzyskać pełniejszy smak potraw.
- Aby uzyskać najlepszy efekt, posiekaj drobno zioła i równomiernie wypełnij pojemnik na zioła.
- Aby móc cieszyć się najlepszym smakiem, zjedz posiłek zaraz po jego przygotowaniu.
- Nie wlewaj płynów do pojemnika na przyprawy.
POLSKI
128
Spis treści
- 6 Wprowadzenie; pojemników do gotowania na parze, w których znajduje się żywność.; Ważne; instrukcją obsługi. Instrukcję war to też zachować na przyszłość.; Niebezpieczeństwo; - Przed podłączeniem urządzenia upewnij się, że napięcie podane na; POLSKI
- 7 Uwaga
- 8 oznaczenia MAX, aby urządzenie mogło ponownie pracować.
- 9 Przed pierwszym użyciem; Przetrzyj wnętrze zbiornika wody wilgotną szmatką.; Przygotowanie do użycia; Ustaw urządzenie na płaskiej, stabilnej i równej powierzchni.
- 10 Zasady używania; Parowar ma dwa tr yby gotowania na parze:; Ogólna procedura; Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
- 11 Tryb ręczny; Tr yb ten umożliwia szybkie włączenie parowaru.
- 12 poniżej 100°C, co pozwala uzyskać najlepszy rezultat.
- 13 Czyszczenie i konserwacja; odbarwienie tych elementów.
- 14 Usuwanie kamienia; poziomu oznaczonego symbolem MAX.; Przechowywanie; odwiedzić naszą stronę internetową
- 16 Rozwiązanie; Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze; Rodzaj żywności
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)