Philips HD9150 - Instrukcja obsługi - Strona 14

Philips HD9150 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

Problem

Prawdopodobna przyczyna

Rozwiązanie

Na powierzchni wody

w pojemniku na wodę

lub w tacce ociekowej

zbiera się piana.

Piana może wytwarzać się w

zbiorniku na wodę, gdy

dostaną się do niego białka

lub jeśli nie zostaną z niego

usunięte pozostałości

środków czyszczących.

Wyczyść pojemnik na wodę. Patrz

rozdział „Czyszczenie i konserwacja”.

Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze.

- Aby skorzystać z przepisów, zapoznaj się z broszurą z przepisami lub odwiedź naszą witr ynę

internetową pod adresem www.philips.com/kitchen.

- Czasy gotowania na parze podane w poniższej tabeli są jedynie orientacyjne. Rzeczywisty czas

gotowania może się różnić w zależności od wielkości kawałków jedzenia, przestrzeni pomiędzy

nimi w koszu do gotowania, ilości pożywienia w koszu, świeżości jedzenia oraz indywidualnych

upodobań użytkownika.

Tabela gotowania na parze

Rodzaj żywności

do przygotowania

Ilość

Czas gotowania

na parze (w

min)

Proponowane zioła/przyprawy do

umieszczenia w pojemniku na

przyprawy

Szparagi

500 g

15–20

Tymianek, bazylia, cytr yna

Młode kolby

kukur ydzy

200 g

5–8

Szczypiorek, chili, papr yka

Fasolka szparagowa 500 g

15–20

Pietruszka, cytr yna, czosnek

Brokuły

400 g

10–15

Czosnek, rozgniecione nasiona

czerwonego chili, estragon

Marchew

500 g

20

Pietruszka, suszone ziarna gorczycy,

szczypiorek

Różyczki kalafiora

400 g

20

Rozmar yn, bazylia, estragon

Seler (pokrojony w

kostkę)

300 g

15–20

Kminek, biały pieprz, chili

Udko kurczaka

1 szt.

25

Czarny pieprz, cytr yna, papr yka

Kolba kukur ydzy

500 g

30–40

Pietruszka, czosnek, szczypiorek

Cukinia (pokrojona

w plastr y)

500 g

10

Koper, szałwia, rozmar yn

Kuskus

150 g + 250 ml wody 10–15

Kminek, kolendra, goździki

Jajka

6 szt.

12–15

-

Owoce

500 g/4 szt.

10–15

Cynamon, cytr yna, goździki

Groszek (mrożony) 400 g

20–25

Rozmar yn, kminek, pietruszka

Ziemniaki

400 g

25–30

Pietruszka, szczypiorek, czosnek

Krewetki

200 g

5

Przyprawa curr y, szafran, cytr yna

POLSKI

106

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)