Philips HD9150 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Problem
Prawdopodobna przyczyna
Rozwiązanie
Na powierzchni wody
w pojemniku na wodę
lub w tacce ociekowej
zbiera się piana.
Piana może wytwarzać się w
zbiorniku na wodę, gdy
dostaną się do niego białka
lub jeśli nie zostaną z niego
usunięte pozostałości
środków czyszczących.
Wyczyść pojemnik na wodę. Patrz
rozdział „Czyszczenie i konserwacja”.
Tabela żywności i wskazówki dotyczące gotowania na parze.
- Aby skorzystać z przepisów, zapoznaj się z broszurą z przepisami lub odwiedź naszą witr ynę
internetową pod adresem www.philips.com/kitchen.
- Czasy gotowania na parze podane w poniższej tabeli są jedynie orientacyjne. Rzeczywisty czas
gotowania może się różnić w zależności od wielkości kawałków jedzenia, przestrzeni pomiędzy
nimi w koszu do gotowania, ilości pożywienia w koszu, świeżości jedzenia oraz indywidualnych
upodobań użytkownika.
Tabela gotowania na parze
Rodzaj żywności
do przygotowania
Ilość
Czas gotowania
na parze (w
min)
Proponowane zioła/przyprawy do
umieszczenia w pojemniku na
przyprawy
Szparagi
500 g
15–20
Tymianek, bazylia, cytr yna
Młode kolby
kukur ydzy
200 g
5–8
Szczypiorek, chili, papr yka
Fasolka szparagowa 500 g
15–20
Pietruszka, cytr yna, czosnek
Brokuły
400 g
10–15
Czosnek, rozgniecione nasiona
czerwonego chili, estragon
Marchew
500 g
20
Pietruszka, suszone ziarna gorczycy,
szczypiorek
Różyczki kalafiora
400 g
20
Rozmar yn, bazylia, estragon
Seler (pokrojony w
kostkę)
300 g
15–20
Kminek, biały pieprz, chili
Udko kurczaka
1 szt.
25
Czarny pieprz, cytr yna, papr yka
Kolba kukur ydzy
500 g
30–40
Pietruszka, czosnek, szczypiorek
Cukinia (pokrojona
w plastr y)
500 g
10
Koper, szałwia, rozmar yn
Kuskus
150 g + 250 ml wody 10–15
Kminek, kolendra, goździki
Jajka
6 szt.
12–15
-
Owoce
500 g/4 szt.
10–15
Cynamon, cytr yna, goździki
Groszek (mrożony) 400 g
20–25
Rozmar yn, kminek, pietruszka
Ziemniaki
400 g
25–30
Pietruszka, szczypiorek, czosnek
Krewetki
200 g
5
Przyprawa curr y, szafran, cytr yna
POLSKI
106
Spis treści
- 6 Wprowadzenie; Ważne; POLSKI
- 7 Uwaga
- 8 MAX, aby urządzenie mogło ponownie pracować.
- 9 Przed pierwszym użyciem; Przetrzyj wnętrze zbiornika wody wilgotną szmatką.; Przygotowanie do użycia; Ustaw urządzenie na płaskiej, stabilnej i równej powierzchni.
- 10 - Nie musisz korzystać ze wszystkich 3 koszy do gotowania na parze.; Zasady używania; Włóż wtyczkę do gniazdka elektrycznego.
- 11 przez kilka sekund, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.; Tryb utrzymywania ciepła; ciepła, a wskaźnik utrzymywania ciepła zaświeci się.; Czyszczenie i konserwacja; takich jak benzyna lub aceton.; Usuwanie kamienia; do poziomu oznaczonego symbolem MAX.
- 12 Przechowywanie; naszą stronę internetową; Ochrona środowiska; Centrum Obsługi Klienta w swoim kraju.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)