przez kilka sekund, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.; Tryb utrzymywania ciepła; ciepła, a wskaźnik utrzymywania ciepła zaświeci się.; Czyszczenie i konserwacja; takich jak benzyna lub aceton.; Usuwanie kamienia; do poziomu oznaczonego symbolem MAX. - Philips HD9150 - Instrukcja obsługi - Strona 11

Philips HD9150 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 20
Ładowanie instrukcji

Uwaga: Jeśli woda wyparuje podczas gotowania na parze, wskaźnik pustego zbiorniczka wody i

podświetlenie zaczną migać, sygnalizując konieczność uzupełnienia wody w zbiorniczku (rys. 19).
Uwaga: Aby ugotować więcej jedzenia, korzystając z większej ilości wody, w celu uzupełnienia wody w

zbiorniczku można dolewać niewielkie ilości wody przez dziobek do uzupełniania wody.
Uwaga: Urządzenie automatycznie przełącza się w tryb gotowości w przypadku, gdy nie było

wykorzystywane przez ostatnie 2 minuty. Naciśnij przycisk uruchomienia/zatrzymania, aby ponownie

aktywować panel sterowania.
Uwaga: Aby przerwać proces gotowania na parze, naciśnij jeden raz przycisk uruchomienia/zatrzymania. Aby

kontynuować proces gotowania na parze, ponownie naciśnij przycisk uruchomienia/zatrzymania. Po wstrzymaniu

działania urządzenia można dostosować czas gotowania za pomocą pokrętła regulacji czasu gotowania.
Uwaga: Jeśli naciśniesz i przytrzymasz przycisk uruchomienia/zatrzymania i wstrzymania nieprzerwanie

przez kilka sekund, urządzenie przejdzie w tryb gotowości.

Tryb utrzymywania ciepła

Po zakończeniu gotowania na parze parowar automatycznie przełączy się w tr yb utrzymywania

ciepła, a wskaźnik utrzymywania ciepła zaświeci się.

Działanie tr ybu utrzymywania ciepła trwa 20 minut.

- Aby utrzymywać ciepło dłużej niż 20 minut, przekręć pokrętło regulacji w lewo lub w prawo, aby

ustawić czas utrzymywania ciepła.

- Aby zakończyć działanie tr ybu utrzymywania ciepła, naciśnij przycisk uruchomienia/zatrzymania.

Czyszczenie i konserwacja

Do czyszczenia urządzenia nigdy nie używaj czyścików, środków ściernych ani żrących płynów,

takich jak benzyna lub aceton.

1

Wyjmij wtyczkę przewodu sieciowego z gniazdka elektrycznego i poczekaj, aż urządzenie ostygnie.

2

Obudowę podstawy urządzenia czyść wilgotną szmatką.

Nigdy nie zanurzaj podstawy urządzenia w wodzie ani nie opłukuj pod bieżącą wodą.
Nie myj podstawy urządzenia w zmywarce.

3

Wyczyść wnętrze zbiornika wody szmatką nasączoną ciepłą wodą z niewielką ilością płynu do

zmywania naczyń. Następnie przetrzyj zbiornik czystą, wilgotną szmatką.

4

Umyj ręcznie pokrywkę w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do mycia naczyń.

5

Wyjmij dna z koszy do gotowania na parze. Kosze, wyjmowane dna, pojemnik na przyprawy,

tackę ociekową i pojemnik na zupę (tylko wybrane modele) umyj ręcznie w ciepłej wodzie z

dodatkiem płynu do mycia naczyń. Te elementy można także myć w zmywarce, korzystając z

krótkiego cyklu i niskiej temperatury.

Częste mycie koszy do gotowania na parze w zmywarce może spowodować nieznaczne

odbarwienie tych elementów.

Usuwanie kamienia

Jeśli w zbiorniku wody pojawi się kamienny nalot, należy go usunąć. Regularne usuwanie kamienia z

parowaru jest istotne dla zapewnienia optymalnego działania urządzenia.

1

Napełnij zbiornik wody białym octem (8-procentowym roztworem kwasu octowego)

do poziomu oznaczonego symbolem MAX.

Nie stosuj żadnego innego środka do usuwania kamienia.

POLSKI

103

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)