ODKAMIENIANIE URZĄDZENIA DO GOTOWANIA NA PARZE; ZALECANY CZAS GOTOWANIA NA PARZE - Ariete 911 - Instrukcja obsługi - Strona 8

Ariete 911 Kuchenka parowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 18
Ładowanie instrukcji

P L

- 76 -

ODKAMIENIANIE URZĄDZENIA DO GOTOWANIA NA PARZE

Odkładające się wraz z upływem czasu osady kamienia mogą wpływać na działanie urządzenia.

Zaleca się usuwać tego rodzaju osady (lub przeprowadzać odkamienianie) co 3 miesiące.

- Przygotować zgodnie z instrukcją producenta ok. 1 litr roztworu odkamieniacza. Wlać roztwór do

pojemnika wody (E).

- Złożyć całkowicie urządzenie, montując tylko jeden koszyk (B).

- Utrzymać pracujące urządzenie przez 25 minut.

- Wyłączyć urządzenie i pozostawić do całkowitego schłodzenia.

- Odprowadzić roztwór odkamieniacza.

- Powtórzyć powyższe czynności z użyciem czystej wody. Powtarzać do momentu usunięcia wszel

-

kich śladów odkamieniacza.

- Części demontowane myć ciepłą wodą i środkiem myjącym lub w górnym koszu zmywarki.

ZALECANY CZAS GOTOWANIA NA PARZE

Poniższe produkty gotować w nierozgrzanym urządzeniu. Napełnić zbiornik zimną wodą. Umieścić

składniki i nastawić timer, zgodnie z zaleceniami w tabeli.

Żywność (świeża)

Uwagi

Czas (minuty)

Brokuły

Podzielić na kawałki/różyczki o wielkości 1 - 2 cm

13-15

Fasolka

Umieścić na dnie koszyka

13-15

Marchewki

Pokroić na plastry o grubości 0,5 cm

17-19

Kapusta (kapusta

włoska)

Podzielić lub pokroić na kawałki

11-13

Szparagi

Umieścić na dnie koszyka

11-13

Cukinie

Pokroić na plastry o grubości 0,5 cm

9-11

Brukselka

W całości (ok. 2 cm średnicy)

13-15

Kalafior

Podzielić na kawałki o wielkości 1 - 2 cm

15-17

Kukurydza cukrowa

W całości, w kolbie

17-21

Ziemniaki

Młode lub zwyczajne ziemniaki pokroić na kawałki

1 - 2 cm

21-23

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)