Scarlett SC-2502 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Scarlett SC-2502 Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 8
Ładowanie instrukcji

www.scarlett-europe.com

SC-2502

17

ZAK ÓCENIA ODBIORU RADIOW EGO

·

Mikrofale powoduj zak ócenia odbioru telewizyjnego lub radiowego.

·

eby eliminowa zak ócenia:

Regularnie czy drzwiczki i uszczelki metalowe;

Umieszczaj odbiornik telewizyjny lub radiowy w jak najwi kszej odleg

ci od kuchenki mikrofalowej;

Obró anten w celu lepszego odbioru sygna u.

Pod cz mikrofalówk i odbiornik do ró nych linii sieci elektrycznej.

INSTALACJA

·

Upewnij si , e w kuchence nie ma materia ów opakunkowych i obcych przedmiotów.

·

Sprawd , czy w czasie transportu nie zosta y uszkodzone:

rzwiczki i uszczelki metalowe;
budowa i wziernik;
cianki

komory.

·

W przypadku ujawnienia jakichkolwiek usterek, nie w czaj kuchenki i zwró si do sprzedawcy lub do serwisu.

·

Ustaw kuchenk elektryczn na równej poziomej powierzchni, trwa ej na tyle, eby wytrzyma ci ar kuchenki z produktami i naczyniami.

·

Nie umieszczaj kuchenki mikrofalowej w pobli u róde ciep a.

·

Nie umieszczaj na kuchence adnych przedmiotów. Niczym nie przykrywaj otworów wentylacyjnych.

·

W celu normalnej pracy kuchenki nale y zapewni woln przestrze wentylacyjn nie mniej ni : 20 cm od góry, 10 cm ze strony tylnego panelu oraz

nie mniej ni 5 cm ze stron bocznych.

Z ASADY GOTOWANIA W KUCHENCE MIKROFALOWEJ

·

Produkty nale y k

grubsz stron bli ej brzegów talerza.

·

Przestrzegaj czasu przyrz dzenia, nastawiaj go na minimum, stopniowo zwi kszaj c w miar konieczno ci. W przypadku zbyt d ugiego przyrz dzania

produkty mog si zadymi i zapali .

·

Przykrywaj produkty zapewni to bardziej równomierne nagrzanie i zapobiegnie rozpryskiwaniu.

·

W celu bardziej równomiernego nagrzania i przy pieszenia gotowania obracaj i mieszaj produkty.

·

Okr

e/owalne talerze w odró nieniu od kwadratowych/prostok tnych równie zapewniaj bardziej równomierne nagrzanie.

PRACA

·

Pod cz kuchenk do sieci elektrycznej.

·

W

produkty do kuchenki i zamknij drzwiczki.

W IELOFUNKCYJNY REGULATOR

·

S

y do nastawienia bie cego czasu, wyboru trybu i czasu obróbki.

USTAW IENI BIE

CEGO CZASU

·

Przy pod czeniu kuchenki do sieci elektrycznej wy wietlacz migota i pokazuje «

88:88

», za 3 s ekundy wy wietla si «

-:-

», wtedy mo na nastawia

czas bie cy.

·

Zegar dzia a w formacie 24-godzinowym.

·

Naci nij przycisk CLOCK (CZAS).

·

Obracaj c wielofunkcyjny regulator, nastaw bie

godzin (w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek zegara zwi kszenie, i odwrotnie).

·

Naci nij przycisk CLOCK jeszcze raz.

·

Obracaj c wielofunkcyjny regulator, nastaw bie

minuty.

·

W celu potwierdzenia ustawie , naci nij przycisk CLOCK .

·

Na wy wietlaczu wy wietli si nastawiony czas.

POZIOMY MOCY

·

Na podstawie tabeli, naciskaj c przycisk POW ER , ustaw w

ciw moc. Po ka dym kolejnym naci ni ciu na wy wietlaczu b dzie pokazywana moc

wyj ciowa w % od maksymalnej mocy:

100

90

80

70

60

50

40

30

20

10

.

·

Za pomoc wielofunkcyjnego regulatora ustaw czas trwania obróbki. (Maks. 60 min. 00 s ek.)

POWER

Wskazania

wy wietlacza

Przeznaczenie

10 %

10P

Utrzymywanie gotowych da w stanie gor cym, rozmi kczenie mas a i sera

mietankowego.

20 %

20P

Rozmra anie

owoców.

Rozmi kczenie

mas a mietankowego.

30 %

30P

Przyrz dzenie ykowatego mi sa, kotletów schabowych i pieczeni.

40 %

40P

Rozmra anie

mi sa,

drobiu

i owoców morza.

50 %

50P

Przyrz dzenie ud ca, drobiu i jagni cia (ca ego), eberek i pol dwicy.

60 %

60P

Przyrz dzenie ciel ciny, ryb (ca ych), puddingów i s odkich kremów.

70 %

70P

Szybkie

rozgrzanie

gotowych

da ,

kanapek.

80 %

80P

Szybkie

rozgrzanie

gotowych

da ,

kanapek.

90 %

90P

Rozgrzanie

ry u,

da z

makaronu,

warzyw.

100 %

100P

Zagotowanie wody, przyrz dzenie s odyczy, drobiu, ryb, warzyw, delikatnego
mi sa, drobiu (w ca

ci).

·

Naci nij przycisk Instant.Start .

AUTOMATYCZNE PRZYRZ DZANIE

·

Poziom mocy i czas przyrz dzania niektórych produktów ustawia si automatycznie.

·

Obracaj c wielofunkcyjny regulator, wybierz w

ciwy tryb:

Wskazania

wy wietlacza

Produkty, dla których jest ustawiony

automatyczny tryb

Zaprogramowany czas

przyrz dzenia, min.:sek.

-1

Pieczywo

40:00

-2

Ziemniaki (110-800 g)

3:50-17:00

-3

Popcorn (3.0 oz-3.5 oz) (85-100 g)

2:40-2:50

-4

Zupy (150-800 ml)

1:20-4:50

-5

Pizza (150-400 g)

1:10-3:30

-6

Szasz yk (4 oz-1Lb.12oz)
(110-790 g)

10:00-30:00

-7

Podgrzewanie automatyczne

3:40

·

Naci nij przycisk "Instant.Start", aby potwierdzi wybór.

·

Za pomoc wielofunkcyjnego regulatora ustaw wag produktu.

·

Naci nij przycisk Instant.Start .

Downloaded from

www.Manualslib.com

manuals search engine

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)