podczas fazy „odczekania”. - Electrolux EMS 2105 S - Instrukcja obsługi - Strona 14

Electrolux EMS 2105 S Kuchenka mikrofalowa – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 27
Ładowanie instrukcji

electrolux 75

Automatyczne rozmra

ż

anie

1

Otworzy

ć

drzwi, na talerzu obrotowym

poło

ż

y

ć

potraw

ę

w naczyniu. Zamkn

ąć

drzwi.

2

Wciskaj

ą

c przycisk mocy wybra

ć

odpowiedni poziom nagrzewania (DEF ).

3

Wcisn

ąć

przycisk

1min (=1.0kg) / 10sec

(=0.1kg).

4

Wcisn

ąć

przycisk Start (Rozpocznie si

ę

rozmra

ż

anie).

Produkty mo

ż

na rozmra

ż

a

ć

u

ż

ywaj

ą

c

programów automatycznych lub r

ę

cznie

wybieraj

ą

c moc mikrofal na poziomie

P3 30%.

Aby przyspieszy

ć

rozmra

ż

anie g

ę

stych

produktów o wadze przekraczaj

ą

cej 450g

(1lb), mo

ż

na ustawi

ć

poziom 800

W (100%) na

1 -

3 minuty, a nast

ę

pnie zmniejszy

ć

do

poziomu P3 30%

(do zako

ń

czenia

rozmra

ż

ania).


Wskazówki dotycz

ą

ce rozmra

ż

ania

1.

Nale

ż

y wybra

ć

krótszy czas rozmra

ż

ania

produktu, je

ż

eli maj

ą

Pa

ń

stwo

w

ą

tpliwo

ś

ci. Produkt b

ę

dzie rozmra

ż

any

podczas fazy „odczekania”.

2.

Oddzieli

ć

kawałki produktów.

3.

Du

ż

e kawałki, np. mi

ę

sa, obróci

ć

w

połowie czasu rozmra

ż

ania.

4.

Przed rozmra

ż

aniem rozpakowa

ć

lub

wyj

ąć

produkty z pojemników.

5.

Produkty uło

ż

y

ć

w wi

ę

kszym pojemniku,

aby ułatwi

ć

mieszanie w trakcie

rozmra

ż

ania.

6.

Drób uło

ż

y

ć

cz

ęś

ci

ą

piersiow

ą

do dołu i

obróci

ć

w połowie czasu rozmra

ż

ania (lub

pauzy). N

ale

ż

y pami

ę

ta

ć

, aby delikatne

cz

ęś

ci (np. skrzydełka) osłoni

ć

foli

ą

.

Po zako

ń

czeniu cyklu istotny jest czas

„odczekania”, szczególnie w przypadku

du

ż

ych kawałków i produktó

w, których nie

mo

ż

na miesza

ć

, aby upewni

ć

si

ę

,

ż

e ich

wn

ę

trze jest całkowicie rozmro

ż

one i gotowe

do dalszego przyrz

ą

dzania.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)