P R Ę D KO Ś C I M I K S E R A – W S K A ZÓ W K I; PRĘDKOŚĆ ZASTOSOWANIE NARZĘDZIE - KitchenAid 5KSM45AOB - Instrukcja obsługi - Strona 55

KitchenAid 5KSM45AOB

Mikser KitchenAid 5KSM45AOB – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Spis treści:

Ładowanie instrukcji

326

| UŻY WANIE MIKSERA STOJĄCEGO

Mikser płynnie przechodzi od prędkości mniejszych do większych dzięki czemu unikniemy

rozchlapywania oraz pylenia składników, które wystąpić może przy gwałtownym zwiększeniu

obrotów mieszadła�

UWAGA:

Dźwignia regulacji prędkości może być ustawiona pomiędzy wyżej wymienionymi

wartościami (prędkości 3, 5, 7 oraz 9), o ile bardziej precyzyjne ustawienie jest konieczne�

Nie zagniatać ciast drożdżowych przy pomocy prędkości 1 ponieważ może to spowodować

uszkodzenie miksera�

UŻYWANIE MIKSERA STOJĄCEGO

P R Ę D KO Ś C I M I K S E R A – W S K A ZÓ W K I

PRĘDKOŚĆ ZASTOSOWANIE NARZĘDZIE

OPIS

1

MIESZANIE

WSTĘPNE

Służy do powolnego, wstępnego

mieszania, łączenia i zacierania

wszystkich mas i suchych składników

ciast� Na tej prędkości dodaje się mąkę i

inne suche produkty do ciasta i składniki

płynne do suchych� Nie mieszać ani

nie wyrabiać na tej prędkości ciast

drożdżowych�

2

MIESZANIE

WOLNE

Do powolnego miksowania, ucierania,

szybszego mieszania� Na tej prędkości

wyrabia się ciasta drożdżowe, kruche i

ucierane� Stosuje się również w pierwszej

fazie przygotowania puree z ziemniaków

oraz innych ugotowanych warzyw oraz

w chwili dodawania płynnego tłuszczu

piekarniczego lub mąki do ciasta�

4

MIESZANIE,

UBIJANIE

Używa się do wyrabiania średnio gęstych

mas takich jak ciasta kruche� Na tej

prędkości rozciera się cukier z tłuszczem

i dodaje cukier do białek na bezy� Jest

to średnia prędkość mieszania mas np�

mięsa mielonego na kotlety, pasztetów

i ucierania ciast przygotowywanych z

gotowych mieszanek sklepowych�

6

UBIJANIE

Do średnio szybkiego ubijania,

wstępnej fazy przygotowania majonezu,

do łączenia składników kremu

budyniowego� Prędkość tą stosuje się do

wykończenia ciast przygotowywanych z

gotowych mieszanek sklepowych�

8

SZYBKIE

UBIJANIE

Do ubijania śmietany, białek jaj, lukrów

na parze�

10

B�SZYBKIE

UBIJANIE

Do ubijania małych ilości kremów, białek

jaj, śmietany� Prędkość stosuje się w

końcowej fazie przygotowania puree

ziemniaczanego�

W10863290A_15_PL_v01.indd 326

3/30/16 11:48 AM

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 42 - SPIS TREŚCI

| 313 POLSKI SPIS TREŚCI CZĘŚCI MIKSERA PLANETARNEGO I JEGO CHARAKTERYSTYKA ������������������������������� 314 Części składowe miksera ����������������������������������������������������������������������������������������������������������� 314 PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA ������������������...

Strona 43 - CZĘŚCI MIKSERA PLANETARNEGO I JEGO; C Z Ę Ś C I S K Ł A D O W E M I K S E R A

314 | CZĘŚCI MIKSERA PLANETARNEGO I JEGO CHARAK TERYST YKA CZĘŚCI MIKSERA PLANETARNEGO I JEGO CHARAKTERYSTYKA C Z Ę Ś C I S K Ł A D O W E M I K S E R A * Tylko z wybranymi modelami� Jest dostępna jako część zamienna�** Konstrukcja oraz materiał wykonania dzieży zależy od modelu miksera planetarne...

Strona 45 - PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA; istnieje zagrożenie dla życia lub możliwość; NIEBEZPIECZEŃSTWO; WAŻNE ZALECENIA DOTYCZĄCE; Używając urządzeń elektrycznych, należy zawsze

316 | PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃST WA PODSTAWOWE ZASADY BEZPIECZEŃSTWA Bezpieczeństwo użytkownika tego urządzenia jest dla nas najważniejsze. Dlatego w poniższej instrukcji przedstawiamy wiele istotnych informacji na ten temat.Należy czytać wszystkie zalecenia dotyczące bezpieczeństwa pracy i je ...

Inne modele miksery KitchenAid