Czyszczenie; Urz; Potrawa - Siemens BI630CNS1 - Instrukcja obsługi - Strona 7

Siemens BI630CNS1 Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

Czyszczenie

pl

29

Wskazówki dotycz

ą

ce powolnego gotowania

Przyrz

ą

dza

ć

wy

łą

cznie mi

ę

so

ś

wie

ż

e i dobrej jako

ś

ci.

Dok

ł

adnie usun

ąć

ż

y

ł

y i t

ł

uste brzegi. Podczas

powolnego gotowania t

ł

uszcz nadaje potrawie

intensywny specyficzny smak.
Mi

ę

sa, równie

ż

wi

ę

kszych kawa

ł

ków, nie trzeba

obraca

ć

.

W ten sposób przyrz

ą

dzone mi

ę

so mo

ż

na natychmiast

kroi

ć

, poniewa

ż

ciep

ł

o jest równomiernie

rozprowadzone w ca

ł

ym kawa

ł

ku.

Dzi

ę

ki tej szczególnej metodzie mi

ę

so w

ś

rodku jest

zawsze ró

ż

owe. Nie oznacza to,

ż

e jest surowe lub

niedogotowane.
Powolnie gotowane mi

ę

so nie jest tak gor

ą

ce, jak

konwencjonalnie sma

ż

one. Zaleca si

ę

podawanie

bardzo gor

ą

cego sosu. Na ostatnie 20-30 minut

wstawi

ć

talerze do szuflady grzewczej.

Aby utrzyma

ć

ciep

ł

o powolnie gotowanego mi

ę

sa

nale

ż

y po zako

ń

czeniu powolnego gotowania nastawi

ć

stopie

ń

2. Ciep

ł

o ma

ł

ych kawa

ł

ków mi

ę

sa mo

ż

na

utrzymywa

ć

przez maksymalnie 45 minut, du

ż

ych do 2

godzin.

Tabela

Do powolnego gotowania nadaje si

ę

delikatne mi

ę

so wo

ł

owe, wieprzowe, ciel

ę

ce i jagni

ę

ce, a tak

ż

e dziczyzna oraz

drób. Czas obsma

ż

ania i ko

ń

cowego dogotowywania zale

ż

y od wielko

ś

ci mi

ę

sa. Czas obsma

ż

ania dotyczy mi

ę

sa

w

ł

o

ż

onego na gor

ą

cy t

ł

uszcz.

D

Czyszczenie

Czyszczeni

e

Nie stosowa

ć

myjek wysokoci

ś

nieniowych lub

parowych. Przed przyst

ą

pieniem do czyszczenia nale

ż

y

wy

łą

czy

ć

urz

ą

dzenie. Prze

łą

cznik funkcji: pozycja = 0.

Urz

ą

dzenie z zewn

ą

trz

Urz

ą

dzenie czy

ś

ci

ć

ś

ciereczk

ą

zwil

ż

on

ą

w wodzie z

niewielk

ą

ilo

ś

ci

ą

p

ł

ynu do mycia naczy

ń

. Wytrze

ć

do

sucha mi

ę

kk

ą

ś

ciereczk

ą

.

Do czyszczenia nie u

ż

ywa

ć

ś

rodków

ż

r

ą

cych ani

ś

rodków do szorowania. Gdy tego typu

ś

rodek dostanie

si

ę

na powierzchni

ę

urz

ą

dzenia, natychmiast zmy

ć

go

wod

ą

.

Powierzchnie ze stali nierdzewnej

Natychmiast usuwa

ć

osad z kamienia, plamy t

ł

uszczu,

skrobi i bia

ł

ka. Pod takimi zabrudzeniami mo

ż

e tworzy

ć

si

ę

korozja. Do czyszczenia u

ż

ywa

ć

wody z niewielk

ą

ilo

ś

ci

ą

p

ł

ynu do mycia naczy

ń

. Powierzchni

ę

wytrze

ć

do

sucha mi

ę

kk

ą

ś

ciereczk

ą

.

Urz

ą

dzenia ze szklanym frontem

Szklany front czy

ś

ci

ć

p

ł

ynem do mycia szyb i mi

ę

kk

ą

ś

ciereczk

ą

. Nie u

ż

ywa

ć

skrobaczki do szk

ł

a.

P

ł

yta grzejna

P

ł

yt

ę

grzejn

ą

my

ć

ciep

łą

wod

ą

z niewielk

ą

ilo

ś

ci

ą

p

ł

yn

do mycia naczy

ń

.

Potrawa

Obsma

ż

anie na polu grzejnym

Dogotowywanie w szufladzie grzewczej

Ma

ł

e kawa

ł

ki mi

ę

sa

Pokrojone w kostk

ę

lub w paski

ze wszystkich stron 1-2 minuty

20

­

30 minut

Ma

ł

e sznycle, steki lub medaliony

z ka

ż

dej strony 1

­

2 minuty

35-50 minut

Kawa

ł

ki mi

ę

sa

ś

redniej wielko

ś

ci

Filet (400

­

800 g)

ze wszystkich stron 4

­

5 minut

75-120 minut

Schab jagni

ę

cy (ok. 450 g)

z ka

ż

dej strony 2-3 minuty

50

­

60 minut

Piecze

ń

chuda (600

­

1000 g)

ze wszystkich stron 10

­

15 minut

120

­

180 minut

Du

ż

e kawa

ł

ki mi

ę

sa

Filet (od 900 g)

ze wszystkich stron 6-8 minut

120

­

180 minut

Rostbef (1,1-2 kg)

ze wszystkich stron 8

­

10 minut

210-300 minut

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)