Siemens BI630CNS1 Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Czyszczenie
pl
29
Wskazówki dotycz
ą
ce powolnego gotowania
Przyrz
ą
dza
ć
wy
łą
cznie mi
ę
so
ś
wie
ż
e i dobrej jako
ś
ci.
Dok
ł
adnie usun
ąć
ż
y
ł
y i t
ł
uste brzegi. Podczas
powolnego gotowania t
ł
uszcz nadaje potrawie
intensywny specyficzny smak.
Mi
ę
sa, równie
ż
wi
ę
kszych kawa
ł
ków, nie trzeba
obraca
ć
.
W ten sposób przyrz
ą
dzone mi
ę
so mo
ż
na natychmiast
kroi
ć
, poniewa
ż
ciep
ł
o jest równomiernie
rozprowadzone w ca
ł
ym kawa
ł
ku.
Dzi
ę
ki tej szczególnej metodzie mi
ę
so w
ś
rodku jest
zawsze ró
ż
owe. Nie oznacza to,
ż
e jest surowe lub
niedogotowane.
Powolnie gotowane mi
ę
so nie jest tak gor
ą
ce, jak
konwencjonalnie sma
ż
one. Zaleca si
ę
podawanie
bardzo gor
ą
cego sosu. Na ostatnie 20-30 minut
wstawi
ć
talerze do szuflady grzewczej.
Aby utrzyma
ć
ciep
ł
o powolnie gotowanego mi
ę
sa
nale
ż
y po zako
ń
czeniu powolnego gotowania nastawi
ć
stopie
ń
2. Ciep
ł
o ma
ł
ych kawa
ł
ków mi
ę
sa mo
ż
na
utrzymywa
ć
przez maksymalnie 45 minut, du
ż
ych do 2
godzin.
Tabela
Do powolnego gotowania nadaje si
ę
delikatne mi
ę
so wo
ł
owe, wieprzowe, ciel
ę
ce i jagni
ę
ce, a tak
ż
e dziczyzna oraz
drób. Czas obsma
ż
ania i ko
ń
cowego dogotowywania zale
ż
y od wielko
ś
ci mi
ę
sa. Czas obsma
ż
ania dotyczy mi
ę
sa
w
ł
o
ż
onego na gor
ą
cy t
ł
uszcz.
D
Czyszczenie
Czyszczeni
e
Nie stosowa
ć
myjek wysokoci
ś
nieniowych lub
parowych. Przed przyst
ą
pieniem do czyszczenia nale
ż
y
wy
łą
czy
ć
urz
ą
dzenie. Prze
łą
cznik funkcji: pozycja = 0.
Urz
ą
dzenie z zewn
ą
trz
Urz
ą
dzenie czy
ś
ci
ć
ś
ciereczk
ą
zwil
ż
on
ą
w wodzie z
niewielk
ą
ilo
ś
ci
ą
p
ł
ynu do mycia naczy
ń
. Wytrze
ć
do
sucha mi
ę
kk
ą
ś
ciereczk
ą
.
Do czyszczenia nie u
ż
ywa
ć
ś
rodków
ż
r
ą
cych ani
ś
rodków do szorowania. Gdy tego typu
ś
rodek dostanie
si
ę
na powierzchni
ę
urz
ą
dzenia, natychmiast zmy
ć
go
wod
ą
.
Powierzchnie ze stali nierdzewnej
Natychmiast usuwa
ć
osad z kamienia, plamy t
ł
uszczu,
skrobi i bia
ł
ka. Pod takimi zabrudzeniami mo
ż
e tworzy
ć
si
ę
korozja. Do czyszczenia u
ż
ywa
ć
wody z niewielk
ą
ilo
ś
ci
ą
p
ł
ynu do mycia naczy
ń
. Powierzchni
ę
wytrze
ć
do
sucha mi
ę
kk
ą
ś
ciereczk
ą
.
Urz
ą
dzenia ze szklanym frontem
Szklany front czy
ś
ci
ć
p
ł
ynem do mycia szyb i mi
ę
kk
ą
ś
ciereczk
ą
. Nie u
ż
ywa
ć
skrobaczki do szk
ł
a.
P
ł
yta grzejna
P
ł
yt
ę
grzejn
ą
my
ć
ciep
łą
wod
ą
z niewielk
ą
ilo
ś
ci
ą
p
ł
yn
do mycia naczy
ń
.
Potrawa
Obsma
ż
anie na polu grzejnym
Dogotowywanie w szufladzie grzewczej
Ma
ł
e kawa
ł
ki mi
ę
sa
Pokrojone w kostk
ę
lub w paski
ze wszystkich stron 1-2 minuty
20
30 minut
Ma
ł
e sznycle, steki lub medaliony
z ka
ż
dej strony 1
2 minuty
35-50 minut
Kawa
ł
ki mi
ę
sa
ś
redniej wielko
ś
ci
Filet (400
800 g)
ze wszystkich stron 4
5 minut
75-120 minut
Schab jagni
ę
cy (ok. 450 g)
z ka
ż
dej strony 2-3 minuty
50
60 minut
Piecze
ń
chuda (600
1000 g)
ze wszystkich stron 10
15 minut
120
180 minut
Du
ż
e kawa
ł
ki mi
ę
sa
Filet (od 900 g)
ze wszystkich stron 6-8 minut
120
180 minut
Rostbef (1,1-2 kg)
ze wszystkich stron 8
10 minut
210-300 minut
Spis treści
- 3 ęś
- 4 łą; Wa
- 6 Utrzymywanie temperatury potraw; Sposób nastawiania; Tabele i rady; Powolne gotowanie; Odpowiednie naczynia:
- 7 Czyszczenie; Urz; Potrawa
- 8 Serwis; ąć; Symbol produktu (nr E) i numer fabryczny; Zlecenie naprawy oraz pomoc w razie usterki; Dane techniczne; ąć
- 9 Utylizacja zgodna z przepisami o ochronnie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)