Siemens BI630CNS1 Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
pl
Tabele i rady
28
Wyjmowanie naczy
ń
Naczynia wyjmowa
ć
z szuflady za pomoc
ą
r
ę
kawic lub
ł
apek kuchennych.
:
Ostrze
ż
enie
Niebezpiecze
ń
stwo poparzenia!!
Powierzchnia p
ł
yty grzejnej jest gor
ą
ca. Naczynia
znajduj
ą
ce si
ę
najni
ż
ej b
ę
d
ą
bardziej gor
ą
ce ni
ż
naczynia umieszczone wy
ż
ej.
Utrzymywanie temperatury potraw
Gor
ą
cych garnków ani patelni, zdj
ę
tych bezpo
ś
rednio z
gor
ą
cej p
ł
yty grzejnej, nigdy nie stawia
ć
na szklane dno
szuflady grzewczej. Mo
ż
e doj
ść
do uszkodzenia dna.
Nie nape
ł
nia
ć
naczynia ca
ł
kowicie, aby potrawa nie
wykipia
ł
a ani nie przela
ł
a si
ę
.
Potrawy przykrywa
ć
ż
aroodporn
ą
pokrywk
ą
lub foli
ą
aluminiow
ą
.
Zaleca si
ę
utrzymywanie temperatury potraw nie d
ł
u
ż
ej
ni
ż
jedn
ą
godzin
ę
.
Odpowiednie potrawy:
mi
ę
so, drób, ryby, sosy,
warzywa, dodatki i zupy.
Sposób nastawiania
1.
Naczynie w
ł
o
ż
y
ć
do szuflady.
2.
Nastawi
ć
prze
łą
cznik funkcji na stopie
ń
3 i
podgrzewa
ć
urz
ą
dzenie przez 10 minut.
3.
W
ł
o
ż
y
ć
potrawy do podgrzanych naczy
ń
.
4.
Ponownie zamkn
ąć
szuflad
ę
.
Ś
wieci si
ę
lampka kontrolna stanu pracy. Urz
ą
dzenie
grzeje.
Wy
łą
czanie
Wy
łą
czy
ć
prze
łą
cznik funkcji. Potrawy wyjmowa
ć
z
szuflady za pomoc
ą
r
ę
kawic lub
ł
apek kuchennych.
J
Tabele i rady
Tabele i
rady
W tabeli podane s
ą
ró
ż
ne mo
ż
liwo
ś
ci wykorzystania szuflady grzewczej. Ustawi
ć
prze
łą
cznik funkcji na
żą
dany
stopie
ń
. Podgrza
ć
naczynia, je
ż
eli tak podano w tabeli.
Powolne gotowanie
Powolne dogotowywanie to idealna metoda do
przygotowywania wszelkich delikatnych mi
ę
s. Stosuje
si
ę
j
ą
, gdy chcemy, aby mi
ę
so by
ł
o w
ś
rodku ró
ż
owe
lub aby by
ł
o gotowe na okre
ś
lon
ą
godzin
ę
. Mi
ę
so jest
bardzo soczyste i mi
ę
kkie. Zaleta: powolne gotowanie
trwa znacznie d
ł
u
ż
ej ni
ż
zwyk
ł
e gotowanie, co u
ł
atwia
planowanie i przygotowanie menu. Mi
ę
so przyrz
ą
dzone
metod
ą
powolnego gotowania mo
ż
na d
ł
ugo trzyma
ć
w
cieple.
Odpowiednie naczynia:
u
ż
ywa
ć
naczy
ń
szklanych,
porcelanowych lub ceramicznych z pokrywk
ą
, np.
szklanej brytfanny.
Sposób nastawiania
1.
Podgrza
ć
szuflad
ę
grzewcz
ą
wraz z naczyniami,
nastawiaj
ą
c stopie
ń
4.
2.
Mocno rozgrza
ć
nieco t
ł
uszczu na patelni. Mi
ę
so
mocno obsma
ż
y
ć
i natychmiast w
ł
o
ż
y
ć
do
podgrzanego naczynia. Przykry
ć
pokrywk
ą
.
3.
Naczynie z mi
ę
sem z powrotem wstawi
ć
do szuflady
grzewczej i dogotowa
ć
mi
ę
so. Prze
łą
cznik funkcji
nastawi
ć
na stopie
ń
3.
Stopie
ń
Potrawa/naczynie
Wskazówka
1
Delikatne potrawy mro
ż
one, np. torty
ś
mietanowe, mas
ł
o, w
ę
dlina, ser
rozmrozi
ć
1
Wyrastanie ciasta dro
ż
d
ż
owego
pod przykryciem
2
Potrawy mro
ż
one, np. mi
ę
so, ciasto, chleb
rozmrozi
ć
2
Utrzymywanie ciep
ł
a jaj, np. jaj gotowanych, jajecznicy
podgrza
ć
naczynie, przykry
ć
potraw
ę
2
Utrzymywanie ciep
ł
a chleba, np. pieczywa tostowego, bu
ł
ek
podgrza
ć
naczynie, przykry
ć
potraw
ę
2
Podgrzewanie naczy
ń
do picia
np. fili
ż
anki do espresso
2
Delikatne potrawy, np. mi
ę
so przyrz
ą
dzone metod
ą
powolnego gotowania
przykry
ć
naczynie
3
Utrzymywanie ciep
ł
a potraw
podgrza
ć
naczynie, przykry
ć
potraw
ę
3
Utrzymywanie ciep
ł
a napojów
podgrza
ć
naczynia, przykry
ć
napoje
3
Podgrzewanie placków, np. omletów, tortilli, tacos
podgrza
ć
naczynie, przykry
ć
potraw
ę
3
Podgrzewanie suchych ciast, np. ciasta dro
ż
d
ż
owego z kruszonk
ą
, muffinów
podgrza
ć
naczynie, przykry
ć
potraw
ę
3
Roztapianie czekolady w bloku lub kuwertury czekoladowej
podgrza
ć
naczynie, pokruszy
ć
czekolad
ę
3
Rozpuszczanie
ż
elatyny
bez przykrycia. ok. 20 minut
4
Podgrzewanie naczy
ń
nie nadaje si
ę
do podgrzewania naczy
ń
do picia
Spis treści
- 3 ęś
- 4 łą; Wa
- 6 Utrzymywanie temperatury potraw; Sposób nastawiania; Tabele i rady; Powolne gotowanie; Odpowiednie naczynia:
- 7 Czyszczenie; Urz; Potrawa
- 8 Serwis; ąć; Symbol produktu (nr E) i numer fabryczny; Zlecenie naprawy oraz pomoc w razie usterki; Dane techniczne; ąć
- 9 Utylizacja zgodna z przepisami o ochronnie
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)