Utrzymywanie temperatury potraw; Sposób nastawiania; Tabele i rady; Powolne gotowanie; Odpowiednie naczynia: - Siemens BI630CNS1 - Instrukcja obsługi - Strona 6

Siemens BI630CNS1 Grzałka – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 10
Ładowanie instrukcji

pl

Tabele i rady

28

Wyjmowanie naczy

ń

Naczynia wyjmowa

ć

z szuflady za pomoc

ą

r

ę

kawic lub

ł

apek kuchennych.

:

Ostrze

ż

enie

Niebezpiecze

ń

stwo poparzenia!!

Powierzchnia p

ł

yty grzejnej jest gor

ą

ca. Naczynia

znajduj

ą

ce si

ę

najni

ż

ej b

ę

d

ą

bardziej gor

ą

ce ni

ż

naczynia umieszczone wy

ż

ej.

Utrzymywanie temperatury potraw

Gor

ą

cych garnków ani patelni, zdj

ę

tych bezpo

ś

rednio z

gor

ą

cej p

ł

yty grzejnej, nigdy nie stawia

ć

na szklane dno

szuflady grzewczej. Mo

ż

e doj

ść

do uszkodzenia dna.

Nie nape

ł

nia

ć

naczynia ca

ł

kowicie, aby potrawa nie

wykipia

ł

a ani nie przela

ł

a si

ę

.

Potrawy przykrywa

ć

ż

aroodporn

ą

pokrywk

ą

lub foli

ą

aluminiow

ą

.

Zaleca si

ę

utrzymywanie temperatury potraw nie d

ł

u

ż

ej

ni

ż

jedn

ą

godzin

ę

.

Odpowiednie potrawy:

mi

ę

so, drób, ryby, sosy,

warzywa, dodatki i zupy.

Sposób nastawiania

1.

Naczynie w

ł

o

ż

y

ć

do szuflady.

2.

Nastawi

ć

prze

łą

cznik funkcji na stopie

ń

3 i

podgrzewa

ć

urz

ą

dzenie przez 10 minut.

3.

W

ł

o

ż

y

ć

potrawy do podgrzanych naczy

ń

.

4.

Ponownie zamkn

ąć

szuflad

ę

.

Ś

wieci si

ę

lampka kontrolna stanu pracy. Urz

ą

dzenie

grzeje.

Wy

łą

czanie

Wy

łą

czy

ć

prze

łą

cznik funkcji. Potrawy wyjmowa

ć

z

szuflady za pomoc

ą

r

ę

kawic lub

ł

apek kuchennych.

J

Tabele i rady

Tabele i

rady

W tabeli podane s

ą

ż

ne mo

ż

liwo

ś

ci wykorzystania szuflady grzewczej. Ustawi

ć

prze

łą

cznik funkcji na

żą

dany

stopie

ń

. Podgrza

ć

naczynia, je

ż

eli tak podano w tabeli.

Powolne gotowanie

Powolne dogotowywanie to idealna metoda do

przygotowywania wszelkich delikatnych mi

ę

s. Stosuje

si

ę

j

ą

, gdy chcemy, aby mi

ę

so by

ł

o w

ś

rodku ró

ż

owe

lub aby by

ł

o gotowe na okre

ś

lon

ą

godzin

ę

. Mi

ę

so jest

bardzo soczyste i mi

ę

kkie. Zaleta: powolne gotowanie

trwa znacznie d

ł

u

ż

ej ni

ż

zwyk

ł

e gotowanie, co u

ł

atwia

planowanie i przygotowanie menu. Mi

ę

so przyrz

ą

dzone

metod

ą

powolnego gotowania mo

ż

na d

ł

ugo trzyma

ć

w

cieple.

Odpowiednie naczynia:

u

ż

ywa

ć

naczy

ń

szklanych,

porcelanowych lub ceramicznych z pokrywk

ą

, np.

szklanej brytfanny.

Sposób nastawiania

1.

Podgrza

ć

szuflad

ę

grzewcz

ą

wraz z naczyniami,

nastawiaj

ą

c stopie

ń

4.

2.

Mocno rozgrza

ć

nieco t

ł

uszczu na patelni. Mi

ę

so

mocno obsma

ż

y

ć

i natychmiast w

ł

o

ż

y

ć

do

podgrzanego naczynia. Przykry

ć

pokrywk

ą

.

3.

Naczynie z mi

ę

sem z powrotem wstawi

ć

do szuflady

grzewczej i dogotowa

ć

mi

ę

so. Prze

łą

cznik funkcji

nastawi

ć

na stopie

ń

3.

Stopie

ń

Potrawa/naczynie

Wskazówka

1

Delikatne potrawy mro

ż

one, np. torty

ś

mietanowe, mas

ł

o, w

ę

dlina, ser

rozmrozi

ć

1

Wyrastanie ciasta dro

ż

d

ż

owego

pod przykryciem

2

Potrawy mro

ż

one, np. mi

ę

so, ciasto, chleb

rozmrozi

ć

2

Utrzymywanie ciep

ł

a jaj, np. jaj gotowanych, jajecznicy

podgrza

ć

naczynie, przykry

ć

potraw

ę

2

Utrzymywanie ciep

ł

a chleba, np. pieczywa tostowego, bu

ł

ek

podgrza

ć

naczynie, przykry

ć

potraw

ę

2

Podgrzewanie naczy

ń

do picia

np. fili

ż

anki do espresso

2

Delikatne potrawy, np. mi

ę

so przyrz

ą

dzone metod

ą

powolnego gotowania

przykry

ć

naczynie

3

Utrzymywanie ciep

ł

a potraw

podgrza

ć

naczynie, przykry

ć

potraw

ę

3

Utrzymywanie ciep

ł

a napojów

podgrza

ć

naczynia, przykry

ć

napoje

3

Podgrzewanie placków, np. omletów, tortilli, tacos

podgrza

ć

naczynie, przykry

ć

potraw

ę

3

Podgrzewanie suchych ciast, np. ciasta dro

ż

d

ż

owego z kruszonk

ą

, muffinów

podgrza

ć

naczynie, przykry

ć

potraw

ę

3

Roztapianie czekolady w bloku lub kuwertury czekoladowej

podgrza

ć

naczynie, pokruszy

ć

czekolad

ę

3

Rozpuszczanie

ż

elatyny

bez przykrycia. ok. 20 minut

4

Podgrzewanie naczy

ń

nie nadaje si

ę

do podgrzewania naczy

ń

do picia

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)