MARYNOWANE KREWETKI KRÓLEWSKIE (4 porcje) - Russell Hobbs 22940-56 - Instrukcja obsługi - Strona 5

Russell Hobbs 22940-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

47

SZASZŁYKI Z JAGNIĘCINY Z KOLENDRĄ I JOGURTEM MIĘTOWYM (6 szaszłyków)

500g łopatki jagnięcej pokrojonej w kostkę,

kawałki 1-2 cm

• 1 pęczek świeżej kolendry
• 1 pęczek świeżej mięty
• 200g jogurtu typu greckiego

3g papryki

3g chilli w proszku

3g mielonego kminku

Sól i potłuczony czarny pieprz

6 szpikulców

Wymieszaj w misce kolendrę, miętę, jogurt, paprykę, chilli, kminek i przyprawy. Dodaj

jagnięcinę upewniając się, że jest dobrze przykryta. Nabij kawałki jagnięciny pokryte
mieszaniną na szaszłyki (drewniane szpikulce namocz na 15 minut przed użyciem). Pozostaw
do marynowania w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Wyjmij z lodówki około 15-20 minut
przed obróbką termiczną. Rozgrzej grill na ustawieniu 5. Po rozgrzaniu, zapiekaj jagnię na
szpikulcach, aż zacznie puszczać jasny sok.

MARYNOWANE KREWETKI KRÓLEWSKIE (4 porcje)

• 20 krewetek królewskich, obranych
• ½ czerwonego chilli, drobno pokrojonego

5g świeżego imbiru, drobno startego

• 1 liść papedy, w plasterkach
• 2 ząbki czosnku, drobno posiekane

• 20ml oleju sezamowego
• 15ml jasnego sosu sojowego
• 15ml sosu ze słodkiego chilli
• ¼ pęczka świeżej kolendry, posiekanej

Sól i pieprz

Dobrze wymieszaj wszystko w misce i dodaj krewetki. Przykryj folią spożywczą i odstaw do
marynowania w lodówce na co najmniej 2 godziny. Rozgrzej grill na ustawieniu 5. Po rozgrzaniu,
osusz nadmiar marynaty z krewetek i następnie umieść krewetki w grillu. Zapiekaj na każdej
stronie przez 2-3 minuty, aż całe krewetki będą różowe.

BURGERY ZE SŁODKICH ZIEMNIAKÓW (8-10 burgerów)

6 słodkich ziemniaków

• 150g bułki tartej
• 1 czerwone chilli, drobno pokrojone
• 1 czerwona cebula, drobno pokrojona

4g mielonego kminku

3g zmielonej gałki muszkatołowej

• ½ pęczek świeżej kolendry
• ½ cytryna, sok

Sól i pieprz do smaku

Umyj słodkie ziemniaki i pokłuj je widelcem. Połóż je na blasze i piecz w piekarniku w
temperaturze 180ºC, aż będą miękkie. Odstaw słodkie ziemniaki, aż nieco ostygną i następnie
przekrój je na połowy i wyjmij miąższ. Wymieszaj w misce słodkie ziemniaki ze wszystkimi
innymi składnikami. Podziel wymieszane słodkie ziemniaki na osiem równych części i uformuj z
nich burgery. Wstaw do lodówki na 20 minut. Rozgrzej grill na ustawieniu 5. Gdy grill będzie
gorący, posmaruj pędzlem płytę odrobiną oliwy z oliwek i smaż burgery przez 5-6 minut z
każdej strony.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)