Russell Hobbs 22940-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
46
UŻYCIE
1.
Obróć regulator temperatury do oporu w lewo (0).
2. Podłącz złączkę do wejścia zasilania na urządzeniu (RYS. B).
3. Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
4. Ustaw termostat na potrzebną temperaturę (1 - 5).
5. Zaświeci się lampka termostatu. Lampka zgaśnie po osiągnięciu temperatury. Będzie to
następować w cyklu włączony/wyłączony, gdy termostat pracuje, aby utrzymać
temperaturę.
6. Jedzenie na grill nakładaj łopatką lub szczypcami, nie palcami.
UWAGA:
W trakcie zapiekania produktów o wysokiej zawartości tłuszczu, gorący tłuszcz może
się rozpryskiwać. Jeśli się tak dzieje, można obniżyć temperaturę, lecz to wydłuży czas
przygotowania.
•
Zaczekaj, aż jedzenie będzie gotowe.
•
Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.
•
Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.
•
Co jakiś czas opróżniaj tacki ociekowe. Tacki ociekowe są gorące, dlatego chwytaj je
ostrożnie przez rękawicę kuchenną lub przy pomocy podobnej ochrony. Wytrzyj
ręcznikiem kuchennym i ponownie zainstaluj.
KONSERWACJA I OBSŁUGA
1.
Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.
2. Wyciągnij złączkę z wejścia zasilania.
3. Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.
4. Tacki ociekowe myj w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.
W
OCHRONA ŚRODOWISKA
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w
urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla
środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.
PRZEPISY KULINARNE
ŁOSOŚ SEZAMOWY Z MIODEM I SOJĄ (4 porcje)
•
350g łososia
• 20g ciemnego sosu sojowego
•
40g miodu
• 15ml octu winnego sherry
•
30ml oleju sezamowego
• 15ml oleju roślinnego
• 20g prażonego sezamu
Wymieszaj w misce sos sojowy, miód, ocet, olej sezamowy, olej roślinny i prażony sezam. Wlej
do naczynia i ułóż łososia w cieczy skórą do góry. Pozostaw do marynowania przez co najmniej
20-30 minut. Rozgrzej grill na ustawieniu 5. Po rozgrzaniu, ułóż łososia na ruszcie i zapiekaj
przez 7-8 minut, aż łosoś zacznie się dzielić na płaty.
KURCZAK PAPRYKOWY (4-6 porcje)
•
400g udek z kurczaka bez kości
• 10g wędzonej papryki
•
3g chilli w proszku
•
30ml oliwy z oliwek
• 1 cytryna, sok i skórka
•
Sól i pieprz do smaku
Wymieszaj w misce paprykę, chilli w proszku, oliwę, cytrynę i przyprawy. Pokrój kurczaka na
kawałki żądanej wielkości i dodaj do miski. Dobrze wymieszaj, upewniając się, że kurczak jest
dobrze pokryty marynatą. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2
godziny. Wyjmij kurczaka z lodówki na około 15 minut przed obróbką termiczną. Rozgrzej grill
na ustawieniu 5. Po podgrzaniu, zapiekaj kurczaka, aż zacznie puszczać jasny sok.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)