PRZEPISY KULINARNE - Russell Hobbs 22940-56 - Instrukcja obsługi - Strona 4

Russell Hobbs 22940-56 Grill – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 9
Ładowanie instrukcji

46

UŻYCIE

1.

Obróć regulator temperatury do oporu w lewo (0).

2. Podłącz złączkę do wejścia zasilania na urządzeniu (RYS. B).

3. Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
4. Ustaw termostat na potrzebną temperaturę (1 - 5).
5. Zaświeci się lampka termostatu. Lampka zgaśnie po osiągnięciu temperatury. Będzie to

następować w cyklu włączony/wyłączony, gdy termostat pracuje, aby utrzymać
temperaturę.

6. Jedzenie na grill nakładaj łopatką lub szczypcami, nie palcami.

UWAGA:

W trakcie zapiekania produktów o wysokiej zawartości tłuszczu, gorący tłuszcz może

się rozpryskiwać. Jeśli się tak dzieje, można obniżyć temperaturę, lecz to wydłuży czas
przygotowania.

Zaczekaj, aż jedzenie będzie gotowe.

Sprawdź, czy jedzenie jest gotowe. Jeśli masz wątpliwości, opiekaj nieco dłużej.

Gotowe potrawy wyjmuj narzędziami kuchennymi z drewna lub plastiku.

Co jakiś czas opróżniaj tacki ociekowe. Tacki ociekowe są gorące, dlatego chwytaj je
ostrożnie przez rękawicę kuchenną lub przy pomocy podobnej ochrony. Wytrzyj
ręcznikiem kuchennym i ponownie zainstaluj.

KONSERWACJA I OBSŁUGA

1.

Przed czyszczeniem lub odstawieniem urządzenia wyłącz wtyczkę zasilania z gniazdka.

2. Wyciągnij złączkę z wejścia zasilania.

3. Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.
4. Tacki ociekowe myj w ciepłej wodzie z mydłem lub na górnej półce zmywarki do naczyń.

W

OCHRONA ŚRODOWISKA

Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego punktu składowania, gdyż znajdujące się w

urządzeniu niebezpieczne składniki elektryczne i elektroniczne mogą być zagrożeniem dla

środowiska. Nie wyrzucaj wraz z odpadami komunalnymi.

PRZEPISY KULINARNE

ŁOSOŚ SEZAMOWY Z MIODEM I SOJĄ (4 porcje)

350g łososia

• 20g ciemnego sosu sojowego

40g miodu

• 15ml octu winnego sherry

30ml oleju sezamowego

• 15ml oleju roślinnego
• 20g prażonego sezamu

Wymieszaj w misce sos sojowy, miód, ocet, olej sezamowy, olej roślinny i prażony sezam. Wlej

do naczynia i ułóż łososia w cieczy skórą do góry. Pozostaw do marynowania przez co najmniej

20-30 minut. Rozgrzej grill na ustawieniu 5. Po rozgrzaniu, ułóż łososia na ruszcie i zapiekaj

przez 7-8 minut, aż łosoś zacznie się dzielić na płaty.

KURCZAK PAPRYKOWY (4-6 porcje)

400g udek z kurczaka bez kości

• 10g wędzonej papryki

3g chilli w proszku

30ml oliwy z oliwek

• 1 cytryna, sok i skórka

Sól i pieprz do smaku

Wymieszaj w misce paprykę, chilli w proszku, oliwę, cytrynę i przyprawy. Pokrój kurczaka na

kawałki żądanej wielkości i dodaj do miski. Dobrze wymieszaj, upewniając się, że kurczak jest
dobrze pokryty marynatą. Przykryj miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2
godziny. Wyjmij kurczaka z lodówki na około 15 minut przed obróbką termiczną. Rozgrzej grill
na ustawieniu 5. Po podgrzaniu, zapiekaj kurczaka, aż zacznie puszczać jasny sok.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)