ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM5570 - Instrukcja obsługi - Strona 25

Electrolux EKM5570

Mikser Electrolux EKM5570 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

108

www.electrolux.com

ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI

Przepis

Składniki

Ilość Jednostka

Czas

Prędkość

Ciasto drożdżowe
(chlebowe), ilości
minimalne

Mąka

6,0

dL

350-380 s

Ustawienie

niskie

(Maksimum. 2 ustaw-

ienie)

Woda

2,0

dL

Cukier

2,4

dL

Margaryna

1,0

łyżka

Sól

1,0

łyżeczka

Suche drożdże

2,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Założyć powlekany hak do wyrabiania ciasta w celu wymieszania składników.
Umieścić wszystkie składniki w misce i ugniatać aż do wyrobienia.
Przykryć miskę pokrywą

PerfectRise

Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.

Ciasto
drożdżowe*
(na pizzę), ilości
maksymalne

Mąka pszenna

16,0

dL

Co najmniej

480 s

Ustawienie

niskie

(Maksimum. 2 ustaw-

ienie)

Woda

4,0

dL

Olej

1,0

dL

Świeże jajko

2,0

szt.

Sól

3,0

łyżeczka

Cukier

2,0

łyżeczka

Suche drożdże

1,0

łyżka

Sposób przyrządzenia

1. Wymieszać połowę drożdży, sól i cukier w naczyniu i odstawić.

2. Resztę drożdży, wodę i olej umieścić w misce.

3. Takie ciasto należy mieszać przy użyciu nasadki do ubijania, z minimalną prędkością do uzyskania

gładkiej konsystencji;

4. Dodać do miski świeże jajka oraz składniki odstawione na bok w pkt. 1 (drożdże zmieszane z solą i

cukrem). Prędkość należy zwiększyć do średniej.

5. Dodać stopniowo połowę mąki. Gdy ciasto uzyska większą objętość i konsystencję, należy zmienić

nasadkę na powlekaną nasadkę do ubijania ciasta.

6. Dodać resztę mąki i kontynuować mieszanie. W tym momencie należy uważać, aby moc urządzenia nie

przekroczyła ustawienia 2. Ciasto należy mieszać aż całkowicie odklei się od wewnętrznej powierzchni

miski.

7. Przykryć miskę pokrywą

PerfectRise

Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.

*Podczas wyrabiania ciasta drożdżowego nie należy przekraczać 2. stopnia prędkości. Może to spowodować uszkodzenie urządzenia.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 20 - ROZPOCZĘCIE UŻYTKOWANIA

103 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG POLSKI Dziękujemy za wybór produktu Electrolux. Aby uzyskać najlepsze efekty, należy zawsze używać oryginalnych akcesoriów i części zamiennych firmy Electrolux. Zostały one zaprojektowane specjalnie do tego produktu. ...

Strona 21 - KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA*; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

104 www.electrolux.com 10 Uwaga: Powlekanej nasadki SoftEdge Beater™* nie należy używać do ciężkich mieszanek, jak ciasto. Zamiast tego można używać hak do wyrabiania ciasta. Do twardych składników, jak suszone owoce, łupiny lub kości, należy użyć powlekanego płaskiego mieszadła. 11 Sposób korzysta...

Strona 22 - BEZPIECZEŃSTWO

105 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG BEZPIECZEŃSTWO Przeczytaj uważnie poniższe zalecenia przed pierwszym użyciem urządzenia. • Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe. Urządzenie należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. • P...

Inne modele miksery Electrolux