ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM5570 - Instrukcja obsługi - Strona 25

Mikser Electrolux EKM5570 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.
Spis treści:
- Strona 20 – ROZPOCZĘCIE UŻYTKOWANIA
- Strona 21 – KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA*; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
- Strona 22 – BEZPIECZEŃSTWO
- Strona 23 – przeznaczeniem użytkowania.; ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW; WYRZUCANIE
- Strona 24 – PRZEPISY; ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI
- Strona 25 – ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI
108
www.electrolux.com
ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI
Przepis
Składniki
Ilość Jednostka
Czas
Prędkość
Ciasto drożdżowe
(chlebowe), ilości
minimalne
Mąka
6,0
dL
350-380 s
Ustawienie
niskie
(Maksimum. 2 ustaw-
ienie)
Woda
2,0
dL
Cukier
2,4
dL
Margaryna
1,0
łyżka
Sól
1,0
łyżeczka
Suche drożdże
2,0
łyżeczka
Sposób przyrządzenia
Założyć powlekany hak do wyrabiania ciasta w celu wymieszania składników.
Umieścić wszystkie składniki w misce i ugniatać aż do wyrobienia.
Przykryć miskę pokrywą
PerfectRise
Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
Ciasto
drożdżowe*
(na pizzę), ilości
maksymalne
Mąka pszenna
16,0
dL
Co najmniej
480 s
Ustawienie
niskie
(Maksimum. 2 ustaw-
ienie)
Woda
4,0
dL
Olej
1,0
dL
Świeże jajko
2,0
szt.
Sól
3,0
łyżeczka
Cukier
2,0
łyżeczka
Suche drożdże
1,0
łyżka
Sposób przyrządzenia
1. Wymieszać połowę drożdży, sól i cukier w naczyniu i odstawić.
2. Resztę drożdży, wodę i olej umieścić w misce.
3. Takie ciasto należy mieszać przy użyciu nasadki do ubijania, z minimalną prędkością do uzyskania
gładkiej konsystencji;
4. Dodać do miski świeże jajka oraz składniki odstawione na bok w pkt. 1 (drożdże zmieszane z solą i
cukrem). Prędkość należy zwiększyć do średniej.
5. Dodać stopniowo połowę mąki. Gdy ciasto uzyska większą objętość i konsystencję, należy zmienić
nasadkę na powlekaną nasadkę do ubijania ciasta.
6. Dodać resztę mąki i kontynuować mieszanie. W tym momencie należy uważać, aby moc urządzenia nie
przekroczyła ustawienia 2. Ciasto należy mieszać aż całkowicie odklei się od wewnętrznej powierzchni
miski.
7. Przykryć miskę pokrywą
PerfectRise
Lid™* i pozostawić ciasto do wyrośnięcia.
*Podczas wyrabiania ciasta drożdżowego nie należy przekraczać 2. stopnia prędkości. Może to spowodować uszkodzenie urządzenia.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.
Podsumowanie
103 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG POLSKI Dziękujemy za wybór produktu Electrolux. Aby uzyskać najlepsze efekty, należy zawsze używać oryginalnych akcesoriów i części zamiennych firmy Electrolux. Zostały one zaprojektowane specjalnie do tego produktu. ...
104 www.electrolux.com 10 Uwaga: Powlekanej nasadki SoftEdge Beater™* nie należy używać do ciężkich mieszanek, jak ciasto. Zamiast tego można używać hak do wyrabiania ciasta. Do twardych składników, jak suszone owoce, łupiny lub kości, należy użyć powlekanego płaskiego mieszadła. 11 Sposób korzysta...
105 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG BEZPIECZEŃSTWO Przeczytaj uważnie poniższe zalecenia przed pierwszym użyciem urządzenia. • Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe. Urządzenie należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. • P...
Inne modele miksery Electrolux
-
Electrolux EAT3300
-
Electrolux EHM3300
-
Electrolux EKM4000
-
Electrolux EKM4200
-
Electrolux ESM3300
-
Electrolux ESM3310