PRZEPISY; ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI - Electrolux EKM5570 - Instrukcja obsługi - Strona 24

Electrolux EKM5570

Mikser Electrolux EKM5570 – Instrukcja obsługi, czytaj za darmo online w formacie PDF. Mamy nadzieję, że to pomoże rozwiązać wszelkie problemy, które mogą się pojawić. Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z nami za pomocą formularza kontaktowego.

Ładowanie instrukcji

107

www.electrolux.com

DE
DK
EE
FA

HR

FR

HU
IT
LT
LV
NO
PL

FI

RO
RS
RU
SE
SI
SK
TR
UA

CZ

AR

GB

BG

PRZEPISY

ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas

Prędkość

Śmietana

2.1~6.1

dL

60-80 s

8~10

Białko jajka

1.2~2.4

dL

Co najmniej 100 s

8~10

Sposób przygotowania

Użyć nasadkę do ubijania.

ILOŚCI DO MIESZANIA I CZASY OBRÓBKI (WYRABIANIE LEKKIEGO CIASTA NP. NA PLACEK)

Przepis

Składniki

Ilość

Jednostka

Czas

Prędkość

Biszkopt

Mąka

6,0

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 5-6)

Margaryna

1,5

dL

Cukier

1,7

dL

Proszek do pieczenia

1,0

łyżeczka

Tort
czekoladowy

Mąka

8,0

dL

300-360 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Jajko

4,0

szt.

Masło

2,0

dL

Cukier

1,7

dL

Cukier waniliowy

2,0

łyżeczka

Kwaśna śmietana

1,0

dL

Surowa masa nugatowa

100 g

g

Soda oczyszczona

3,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Masło powinno być miękkie, nie za twarde. Wymieszać miękkie masło z cukrem do uzyskania kremowej
konsystencji. Dodać pojedynczo jajka. Cały czas mieszając, dodać kwaśną śmietanę i cukier waniliowy. Na
końcu dodać mąkę z sodą oczyszczoną i wymieszać.
Uwaga: Użyć nasadki

SoftEdge

Beater™* w celu uzyskania bardziej kremowej konsystencji.

Ciasto maślane

Mąka

3,0

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Margaryna

1,5

dL

Cukier

1,7

dL

Świeże jajko

3

szt.

Proszek do pieczenia

1,0

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Umieścić wszystkie składniki w misce i mieszać aż do wyrobienia.
Uwaga: Użyć nasadki

SoftEdge

Beater™* w celu uzyskania bardziej kremowej konsystencji.

Lukier kremowy
z masła czekolad-
owego

Półsłodkie wiórki czekoladowe

2,3

dL

200-230 s

Ustawienie

średnie

(ustawienie 4-6)

Masło, zmiękczone

1,15

dL

Przesiany cukier puder

4,6

dL

Mleko

5

łyżeczka

Ekstrakt waniliowy

0,5

łyżeczka

Sposób przyrządzenia

Roztopić kawałki czekolady nad gorącą wodą; mieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Odłożyć na bok;
ochłodzić przez 15 minut. Zalecamy użycie nasadki

SoftEdge

Beater™* zamiast powlekanego płaskiego

mieszadła. W dużej misce ubić masło do uzyskania kremowej konsystencji. Stopniowo dodać cukier
puder, naprzemiennie z mlekiem. Dodać rozpuszczoną czekoladę i wanilię; ubić do uzyskania gładkiej
konsystencji.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że należy poczekać, aż plik się załaduje i będzie można go czytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od prędkości Twojego internetu.

Podsumowanie

Strona 20 - ROZPOCZĘCIE UŻYTKOWANIA

103 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG POLSKI Dziękujemy za wybór produktu Electrolux. Aby uzyskać najlepsze efekty, należy zawsze używać oryginalnych akcesoriów i części zamiennych firmy Electrolux. Zostały one zaprojektowane specjalnie do tego produktu. ...

Strona 21 - KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA*; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA

104 www.electrolux.com 10 Uwaga: Powlekanej nasadki SoftEdge Beater™* nie należy używać do ciężkich mieszanek, jak ciasto. Zamiast tego można używać hak do wyrabiania ciasta. Do twardych składników, jak suszone owoce, łupiny lub kości, należy użyć powlekanego płaskiego mieszadła. 11 Sposób korzysta...

Strona 22 - BEZPIECZEŃSTWO

105 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG BEZPIECZEŃSTWO Przeczytaj uważnie poniższe zalecenia przed pierwszym użyciem urządzenia. • Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe. Urządzenie należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. • P...

Inne modele miksery Electrolux