103 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG POLSKI Dziękujemy za wybór produktu Electrolux. Aby uzyskać najlepsze efekty, należy zawsze używać oryginalnych akcesoriów i części zamiennych firmy Electrolux. Zostały one zaprojektowane specjalnie do tego produktu. ...
Strona 21 - KORZYSTANIE Z MASZYNKI DO MIELENIA MIĘSA*; CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
104 www.electrolux.com 10 Uwaga: Powlekanej nasadki SoftEdge Beater™* nie należy używać do ciężkich mieszanek, jak ciasto. Zamiast tego można używać hak do wyrabiania ciasta. Do twardych składników, jak suszone owoce, łupiny lub kości, należy użyć powlekanego płaskiego mieszadła. 11 Sposób korzystan...
Strona 22 - BEZPIECZEŃSTWO
105 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG BEZPIECZEŃSTWO Przeczytaj uważnie poniższe zalecenia przed pierwszym użyciem urządzenia. • Urządzenie może być używane tylko przez osoby dorosłe. Urządzenie należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci. • Pod...
106 www.electrolux.com • Urządzenie jest przeznaczone wyłącznie do użytku domowego. Producent nie ponosi odpowiedzialności za szkody powstałe w wyniku nieprawidłowego lub niezgodnego z przeznaczeniem użytkowania. ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW Objaw Przyczyna Rozwiązanie Silnik zwal...
Strona 24 - PRZEPISY; ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI
107 www.electrolux.com DEDKEEFA HR FR HUITLTLVNOPL FI RORSRUSESISKTRUA CZ AR GB BG PRZEPISY ILOŚCI DO UBIJANIA I CZASY OBRÓBKI Składniki Ilość Jednostka Czas Prędkość Śmietana 2.1~6.1 dL 60-80 s 8~10 Białko jajka 1.2~2.4 dL Co najmniej 100 s 8~10 Sposób przygotowania Użyć nasadkę do ubijania. ILOŚCI...
Strona 25 - ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI
108 www.electrolux.com ILOŚCI DO ZAGNIATANIA I CZASY OBRÓBKI Przepis Składniki Ilość Jednostka Czas Prędkość Ciasto drożdżowe (chlebowe), ilości minimalne Mąka 6,0 dL 350-380 s Ustawienie niskie (Maksimum. 2 ustaw- ienie) Woda 2,0 dL Cukier 2,4 dL Margaryna 1,0 łyżka Sól 1,0 łyżeczka Suche drożdże 2...