Samodzielne usuwanie drobnych usterek - Siemens TE502206RW - Instrukcja obsługi - Strona 25

Siemens TE502206RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 31
Ładowanie instrukcji

62

de

pl

Problem

Przyczyna

Postępowanie

Wyświetlacz wskazuje

Uzupełnij kawę ziarn.!

mimo pełnego pojemnika

(1) lub młynek nie miele

kawy�

Ziarna nie wpadają do

młynka (zbyt oleiste ziarna).

Postukać lekko w pojemnik na

kawę ziarnistą (1).

Ewentualnie użyć innego gatunku

kawy�

Po opróżnieniu pojemnika na kawę

ziarnistą (1) wytrzeć go suchą

szmatką.

Brak gorącej wody.

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny.

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja i

codzienne czyszczenie”�

Za mało lub brak spienio

-

nego mleka

Spieniacz mleka (6) lub

wlot spieniacza mleka jest

brudny.

Oczyścić spieniacz mleka (6)

lub wlot spieniacza mleka,

patrz rozdział „Konserwacja i

codzienne czyszczenie”�

Nieodpowiednie mleko�

Stosować mleko o zawartości

tłuszczu 1,5%.

Spieniacz mleka (6) jest

nieprawidłowo zmontowany.

Zanurz części spieniacza w mleku i

mocno dociśnij.

Urządzenie jest mocno

zakamienione�

Odkamienić urządzenie.

Kawa spływa bardzo

wolno (kropla po kropli)

lub nie spływa wcale.

Ustawiony zbyt drobny sto-

pień zmielenia lub kawa zbyt

drobno zmielona�

Ustawić grubszy stopień mielenia.

Stosować grubiej mieloną kawę.

Urządzenie jest mocno

zakamienione�

Odkamienić urządzenie.

Kawa nie ma pianki.

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Używać kawy z większą ilością

ziaren Robusty.

Użyta kawa ziarnista nie jest

świeżo prażona.

Użyć świeższej kawy ziarnistej.

Stopień zmielenia nie

odpowiada gatunkowi kawy

ziarnistej�

Ustawić drobny stopień zmielenia.

Kawa jest za „kwaśna”.

Zbyt gruby stopień zmielenia

lub zbyt grubo mielona

kawa�

Ustawić drobniejszy stopień zmie

-

lenia lub użyć drobniej zmielonej

kawy�

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Użyć ciemniej prażonej kawy.

Kawa jest za „gorzka”.

Zbyt drobny stopień zmiele

-

nia lub zbyt drobno mielona

kawa�

Ustawić grubszy stopień zmielenia

lub użyć grubiej zmielonej kawy.

Nieodpowiedni gatunek

kawy�

Użyć kawy innego gatunku.

Jeśli problem nie może zostać rozwiązany, należy koniecznie skontaktować się z

infolinią! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.

Samodzielne usuwanie drobnych usterek

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)