Siemens TE502206RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
62
de
pl
Problem
Przyczyna
Postępowanie
Wyświetlacz wskazuje
Uzupełnij kawę ziarn.!
mimo pełnego pojemnika
(1) lub młynek nie miele
kawy�
Ziarna nie wpadają do
młynka (zbyt oleiste ziarna).
Postukać lekko w pojemnik na
kawę ziarnistą (1).
Ewentualnie użyć innego gatunku
kawy�
Po opróżnieniu pojemnika na kawę
ziarnistą (1) wytrzeć go suchą
szmatką.
Brak gorącej wody.
Spieniacz mleka (6) lub
wlot spieniacza mleka jest
brudny.
Oczyścić spieniacz mleka (6)
lub wlot spieniacza mleka,
patrz rozdział „Konserwacja i
codzienne czyszczenie”�
Za mało lub brak spienio
-
nego mleka
Spieniacz mleka (6) lub
wlot spieniacza mleka jest
brudny.
Oczyścić spieniacz mleka (6)
lub wlot spieniacza mleka,
patrz rozdział „Konserwacja i
codzienne czyszczenie”�
Nieodpowiednie mleko�
Stosować mleko o zawartości
tłuszczu 1,5%.
Spieniacz mleka (6) jest
nieprawidłowo zmontowany.
Zanurz części spieniacza w mleku i
mocno dociśnij.
Urządzenie jest mocno
zakamienione�
Odkamienić urządzenie.
Kawa spływa bardzo
wolno (kropla po kropli)
lub nie spływa wcale.
Ustawiony zbyt drobny sto-
pień zmielenia lub kawa zbyt
drobno zmielona�
Ustawić grubszy stopień mielenia.
Stosować grubiej mieloną kawę.
Urządzenie jest mocno
zakamienione�
Odkamienić urządzenie.
Kawa nie ma pianki.
Nieodpowiedni gatunek
kawy�
Używać kawy z większą ilością
ziaren Robusty.
Użyta kawa ziarnista nie jest
świeżo prażona.
Użyć świeższej kawy ziarnistej.
Stopień zmielenia nie
odpowiada gatunkowi kawy
ziarnistej�
Ustawić drobny stopień zmielenia.
Kawa jest za „kwaśna”.
Zbyt gruby stopień zmielenia
lub zbyt grubo mielona
kawa�
Ustawić drobniejszy stopień zmie
-
lenia lub użyć drobniej zmielonej
kawy�
Nieodpowiedni gatunek
kawy�
Użyć ciemniej prażonej kawy.
Kawa jest za „gorzka”.
Zbyt drobny stopień zmiele
-
nia lub zbyt drobno mielona
kawa�
Ustawić grubszy stopień zmielenia
lub użyć grubiej zmielonej kawy.
Nieodpowiedni gatunek
kawy�
Użyć kawy innego gatunku.
Jeśli problem nie może zostać rozwiązany, należy koniecznie skontaktować się z
infolinią! Numery telefonów znajdują się na ostatnich stronach instrukcji.
Samodzielne usuwanie drobnych usterek
Spis treści
- 6 Zasady bezpieczeństwa; dla pracowników w sklepach, biurach, gospodarstwach rolnych; Dzieciom
- 7 Niebezpieczeństwo odniesienia obrażeń!
- 9 Elementy obsługi; Wyłącznik sieciowy O / I; Bardzo łagodna; Przegląd funkcji
- 10 Obrotowe pokrętło „Wybór napoju”; Spieniacz mleka; Komunikaty na; Informacje ogólne; Uruchomienie urządzenia
- 11 Wyłączanie urządzenia
- 12 Filtr wody; Stary filtr; Filtr; Brak
- 13 Ustawienia menu; Wyłączenie; Język
- 14 Wybór stopnia zmielenia; Parzenie z kawy ziarnistej; Przygotowanie
- 15 Parzenie z kawy mielonej; Pobieranie gorącej wody; Niebezpieczeństwo oparzenia!
- 16 Spienianie mleka; mlek a; Niebezpieczeństwo poparzenia!; trzeba koniecznie; Przepłucz; Konserwacja i; Niebezpieczeństwo
- 17 Czyszczenie spieniacza mleka
- 18 Czyszczenie jednostki zaparzania
- 19 Porady dotyczące
- 20 Programy serwisowe; Konieczne czyszczenie!; oraz tabletki czyszczące dostępne są w; Uruchom odk amien
- 21 Czyszczenie
- 23 Ochrona przed; Aby uniknąć uszkodzeń spowo
- 25 Samodzielne usuwanie drobnych usterek
- 26 Włóż jedn. zaparzania
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)