Wybór stopnia zmielenia; Parzenie z kawy ziarnistej; Przygotowanie - Siemens TE502206RW - Instrukcja obsługi - Strona 14

Siemens TE502206RW Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.

Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.

"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
Strona:
/ 31
Ładowanie instrukcji

51

de

pl

Wybór stopnia zmielenia

Żądany stopień zmielenia kawy ustawia się

pokrętłem (3).

¡

Uwaga!

Stopień zmielenia regulować tylko przy

pracującym młynku do kawy! W przeciw

-

nym razie może dojść do uszkodzenia

urządzenia. Nie wkładać palców do młynka

do kawy�

● Podczas pracy młynka ustawić pokrętłem

(3) stopień zmielenia kawy od drobnego

(

a:

Obróć w kierunku przeciwnym do

ruchu wskazówek zegara) do grubszego

(

b:

Obróć w kierunku zgodnym z ruchem

wskazówek zegara).

a

b

Informacja:

Nowe ustawienie zauważalne

jest dopiero począwszy od drugiej filiżanki.

Wskazówka:

W przypadku ciemno

palonych ziaren należy nastawić drob

-

niejsze mielenie; gdy ziarna są jaśniejsze

– grubsze mielenie.

Parzenie z kawy ziarnistej

Automatyczny ekspres do kawy miele

świeżą kawę do każdego.

Wskazówka:

Zaleca się stosowanie mie

-

szanek kawy przeznaczonych do automatów

tradycyjnych lub espresso.

Aby zapewnić

optymalną jakość, kawę należy przechowy

-

wać w chłodnym miejscu, w szczelnym opa

-

kowaniu lub w stanie zamrożonym. Możliwe

jest również mielenie zamrożonych ziaren.

Ważne:

Konieczne jest codzienne napełnia

-

nie pojemnika na wodę (16) świeżą wodą.

Pojemnik musi zawsze zawierać ilość wody

niezbędną do pracy urządzenia.

Różne rodzaje kawy można łatwo

przyrządzać za naciśnięciem przycisku.

Przygotowanie

Urządzenie musi być gotowe do pracy.

1�

Podgrzaną filiżankę (filiżanki) podstawić

pod wylot kawy (7)�

Wskazówka:

Przed przygotowaniem

małego espresso należy zawsze

podgrzać filiżankę, np. przepłukując ją

gorącą wodą.

2�

Obracając górne pokrętło obrotowe (14)

wybierz rodzaj kawy i wymaganą ilość

na filiżankę. Ustawienia kawy i ilości

na filiżankę zostają przedstawione na

wyświetlaczu.

3�

Obracając górne pokrętło obrotowe

(13) wybierz moc kawy� Wybrane

ustawienie zostanie przedstawione na

wyświetlaczu.

4�

Nacisnąć przycisk

start

(10)�

Kawa jest parzona, a następnie spływa do

filiżanki(ek).

Naciśnij ponownie przycisk

start

(10), aby

skrócić proces zaparzania.

instrukcjapopolsku.pl
Nadal masz pytania?

Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)