Saeco SM6585/00 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
293
Polski
Czyszczenie jednostki zaparzającej
Regularne czyszczenie jednostki zaparzającej zapobiega zatkaniu wewnętrznych obiegów przez
pozostałości kawy. Aby obejrzeć filmy instruktażowe na temat montażu, demontażu i czyszczenia
jednostki zaparzającej, odwiedź witrynę
www.saeco.com/care
.
Czyszczenie jednostki zaparzającej pod bieżącą wodą
1
Wyjmij jednostkę (patrz 'Wyjmowanie i wkładanie jednostki zaparzającej') zaparzającą.
2
Opłucz dokładnie jednostkę zaparzającą w wodzie. Starannie wyczyść górny filtr (rys. 40) jednostki
zaparzającej.
3
Pozostaw jednostkę zaparzającą do wyschnięcia przed ponownym zamontowaniem. Nie osuszaj
jednostki zaparzającej szmatką, aby wewnątrz niej nie zbierały się włókienka.
Czyszczenie jednostki zaparzającej przy użyciu tabletek do czyszczenia
Do czyszczenia używaj tylko specjalnych tabletek Philips.
1
Dotknij ikony czyszczenia i za pomocą strzałek w górę oraz w dół wybierz „Czyszczenie jednostki
zaparzającej” (Brew group clean).
2
Dotknij ikony OK, aby potwierdzić, a następnie postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie.
Smarowanie jednostki zaparzającej
Aby ulepszyć działanie ekspresu oraz aby ruchome części jednostki zaparzającej mogły się płynnie
poruszać, zalecamy smarować ją co 2 miesiące.
1
Nałóż cienką warstwę smaru na tłok (szary element) jednostki zaparzającej (rys. 41).
2
Nałóż cienką warstwę smaru na wałek (szary element) w dolnej części jednostki zaparzającej (rys.
42).
3
Nałóż cienką warstwę smaru na prowadnice po obu stronach (rys. 43).
Programy czyszczące wewnętrznego cappuccinatore
Urządzenie posiada trzy programy do czyszczenia wewnętrznego cappuccinatore:
- „HygieSteam Shot” (Wyrzut pary HygieSteam): urządzenie wyrzuca parę przez wewnętrzny
cappucinatore, aby go szybko przepłukać.
- „HygieSteam”: urządzenie dokładnie oczyszcza wewnętrzny obieg mleka za pomocą pary. Upewnij
się, że pojemnik HygieSteam jest prawidłowo złożony (rys. 44) i przymocowany do urządzenia (rys.
45). Umieść rurkę do mleka w jej uchwycie (rys. 46) i wykonuj instrukcje wyświetlane na ekranie.
- „Deep Milk Clean”: przeprowadzaj procedurę „Deep Milk Clean” z zastosowaniem tabletek Philips
do czyszczenia obiegu mleka, aby usunąć wszystkie zanieczyszczenia.
Czyszczenie wewnętrznego cappuccinatore pod bieżącą
wodą
1
Otwórz klapkę wewnętrznego cappuccinatore (rys. 47).
2
Wyjmij wewnętrzny cappuccinatore, ściągając go w dół (rys. 48).
3
Rozmontuj wewnętrzny cappuccinatore, ściągając dolną część z górnej części (rys. 49).
4
Zdemontuj wszystkie części (rys. 50) i umyj je pod bieżącą wodą.
5
Ponownie zmontuj wewnętrzny cappuccinatore.
6
Aby ponownie umieścić na miejscu wewnętrzny cappuccinatore, ustaw go pionowo i sprawdź, czy
otwory są wyrównane z dwiema rurkami na urządzeniu. Następnie przesuń wewnętrzny
cappucinatore w górę, aż zablokuje się na miejscu (rys. 13).
7
Zamknij klapkę.
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)