Philco PHEM1000 Ekspres do kawy – Instrukcja obsługi w formacie pdf, czytaj online za darmo. Mamy nadzieję, że okaże się ona pomocna w przypadku jakichkolwiek pytań związanych z użytkowaniem urządzenia.
Jeśli nadal masz wątpliwości, zadaj pytanie w komentarzach pod instrukcją.
"Ładowanie instrukcji" oznacza, że musisz poczekać na pobranie pliku, aby móc go przeczytać online. Niektóre instrukcje są bardzo obszerne, a czas ich ładowania zależy od szybkości łącza internetowego.
37
Revison 06/2014
Copyright © 2014, Fast ČR, a. s.
PL
Rozwiązywanie problemów
•
Ten rozdział opisuje rozwiązywanie problemów, które użytkownik może usunąć sam.
•
Jeśli problem nie został rozwiązany lub nie można go rozwiązać, skontaktuj się z autoryzowanym serwisem
producenta.
Problem
Przyczyna
Rozwiązanie
Temperatura kawy jest zbyt niska.
Filiżanka nie została podgrzana.
Przed przygotowaniem kawy
podgrzej fi liżanki gorąca wodą.
Jeśli przygotowujesz kawę po
dłuższym czasie, jednostka
zaparzająca i obiegi wewnętrzne
ekspresu są wystudzone.
Przygotowuj kawę regularnie.
Kawa tylko kapie z jednostki
zaparzającej.
Kawa mielona jest zbyt drobna lub
została zbyt drobno zmielona.
Zmień stopień mielenia na
grubszy lub użyj właściwej kawy
do przygotowania espresso.
Filtr jednostki zaparzającej jest
zatkany.
Włącz program czyszczenia
jednostki zaparzającej.
Niewystarczająca esencja kawowa
w napoju.
Wybrano niewłaściwy rodzaj
ziaren kawy.
Użyj właściwych ziaren kawy do
przygotowania espresso.
Młynek wydaje nadmierny hałas.
W młynku znajdują się ciała obce.
Ponownie przygotuj kawę; jeśli
problem nie został rozwiązany,
skontaktuj się z autoryzowanym
serwisem producenta.
Spieniacz do mleka nie
przygotowuje piany mlecznej.
Spieniacz do mleka jest zatkany.
Wyczyść spieniacz.
Mleko tryska ze spieniacza.
Spieniacz do mleka nie został
poprawnie złożony.
Złóż spieniacz do mleka
ponownie.
Na wyświetlaczu pojawia się
komunikat «EMPTY TRAY».
Metalowe kontakty na końcu
ociekacza są zanieczyszczone lub
wilgotne.
Wytrzyj metalowe kontakty do
sucha.
Na wyświetlaczu pojawia się
komunikat «INSTALL TRAY».
W dolnej części ekspresu znajduje
się kawa mielona.
Wyczyść kawę mieloną z dolnej
części ekspresu.
Na wyświetlaczu pojawia się stale
«FILL WATER TANK», ale zbiornik
na wodę jest pełen.
Podajnik wody jest
zanieczyszczony.
Wyczyść zbiornik na wodę.
Na wyświetlaczu pojawia się stale
«FILL BEANS», ale pojemnik na
ziarna kawy jest pełen.
Pojemnik na ziarna kawy jest zbyt
tłusty i ziarna kawy się lepią.
Wyczyść pojemnik na ziarnka
kawy.
Na wyświetlaczu pojawia się
komunikat «Errors 1 do 7».
Ekspres nie działa prawidłowo, nie
można go używać.
Wyłącz ekspres i skontaktuj się
z autoryzowanym serwisem
producenta.
Spis treści
- 7 SPIS TREŚCI
- 9 CZĘŚĆ 1: WPROWADZENIE; Istotne wskazówki bezpieczeństwa
- 10 Używanie zgodnie z przeznaczeniem
- 11 CZĘŚĆ 2: OPIS URZĄDZENIA; Opis ekspresu do kawy
- 13 CZĘŚĆ 3: PIERWSZE UŻYCIE; Test twardości wody; Napełnienie pojemnika na wodę
- 15 Pierwsze użycie; Włączanie urządzenia
- 16 Wyłączanie urządzenia
- 17 Prezentacja urządzenia; Przygotowanie kawy przez wciśnięcie ikony dotykowej
- 18 Szybkie ustawienie parametrów przygotowywanych napojów
- 19 Ustawienie parametrów wyjściowych przygotowywanych napojów
- 20 Menu kawy i ciepłych napojów
- 25 Przygotowanie kawy z kawy mielonej.
- 27 CZĘŚĆ 5: USTAWIENIA URZĄDZENIA; Ustawienia napojów
- 28 USTAWIENIA CAPPUCCINO
- 29 USTAWIENIA COFFEE LATTE/KAWY LATTE
- 33 Automatyczne wyłączanie
- 34 Informacje
- 36 CZĘŚĆ 6: CZYSZCZENIE I KONSERWACJA URZĄDZENIA; Czyszczenie ekspresu do kawy przed użyciem
- 37 Odkamienianie ekspresu do kawy
- 39 Czyszczenie zbiornika na zużytą kawę i ociekacza
- 42 Komunikaty o błędach
- 43 Rozwiązywanie problemów
- 44 Transport urządzenia
- 45 CZĘŚĆ 8: DANE TECHNICZNE
- 46 LIKWIDACJA ZUŻYTYCH URZĄDZEŃ ELEKTRYCZNYCH I ELEKTRONICZNYCH
Nadal masz pytania?Nie znalazłeś odpowiedzi w instrukcji lub masz inne problemy? Zadaj pytanie w poniższym formularzu i opisz szczegółowo swoją sytuację, aby inni użytkownicy i eksperci mogli udzielić ci odpowiedzi. Jeśli wiesz, jak rozwiązać problem innej osoby, podziel się swoją wiedzą :)